Marmara Üniversitesi İlahiyat mı UludağÜniversitesi İlahiyat mı Ankara Üniversitesi İlahiyat mı ya da başka neresi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl2022 Taban Puanına Göre En İyi İlahiyat Fakülteleri Listesi
İlahiyat, İslam dini öncelikli olmak üzere birçok dini bilimsel, sistematik ve felsefi yönden inceleyen akademik bir alandır. Bu bölümde dinleri ve dinlerin toplumlar üzerindeki etkisini araştırmak önceliktir. İlahiyat okumak, dinleri eşit bir şekilde karşılaştırabilme ve dinin insanları nasıl etkilediği ile ilgili araştırma yapmayı gerektirir.
İlahiyat bölümü tercih etmek isteyenleriniz varsa sözel puan türünden tercih yapmanız gerekmekte. İlahiyat bölümü, İlahiyat Fakültesi’ndedir ve hazırlık hariç 4 yıl eğitim-öğretim süreci vardır. Gittiğiniz üniversiteye göre İngilizce, Türkçe ve Arapça İlahiyat seçenekleri bulunabiliyor. İngilizce ve Arapça okursanız hazırlık eğitimi almanız gerekebilir. Böylece de 5 yıllık bir eğitim-öğretim süreci oluyor.
İlahiyat fakültesinde verilen temel dersler ise şu şekildedir: Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Din Felsefesi, Dinler Tarihi, Din Sosyolojisi ve Din Psikolojisi. Bunlara ek olarak ilgi alanınıza göre seçmeli dersler de alabilirsiniz.
İlahiyat bölümünden mezun olanlara “İlahiyatçı” denmektedir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Müftü, İmam, Vaiz, Diyanet Memuru gibi meslekleri yapabilirsiniz. Devlet sektöründe çalışmak isteyenler varsa da KPSS’ye girdikten sonra istediğiniz alanda çalışmanız da mümkün.
Şimdi sizlere Türkiye’nin en iyi ilahiyat fakültelerini sıralayacağım. Umarım faydalı olur.Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Marmara İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı 404,32164, başarı sırası 10.363’tür. Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri listesinin başında tabii ki burası var. Kuzenim buradan mezun, bölümünden ve üniversitesinden çok memnun ayrıldı. Neden diyecekseniz de programlarında hem Arapça dili için hazırlık sınıfı vardı hem de zorunlu kıldıkları 1 yıllık İngilizce sınıfı. Diğer üniversiteler gibi bu okulda da ilahiyat 4 yıl sürüyor hazırlık hariç. Birden fazla dilde eğitim görebiliyorsunuz. Farsça, İngilizce ve Arapça bu dillerdendir. Ayrıca Osmanlı Türkçesi de öğretiyorlar, ki Osmanlı Türkçe hocaları çok iyi diye anlatır hep. Üstelik Erasmus'u da var bölümün, dilerseniz okulun anlaşmalı olduğu yurt dışı üniversitelerinden birinde okuyabiliyorsunuz. İlahiyat deyip geçmemek lazım, fakültenin birçok kültür kulüpleri mevcut. Bu alanda öğrenciler ve üniversite çok aktif diyebilirim.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ankara İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı 369,39442, başarı sırası 45.954’tür. İlahiyatta en iyi üniversitelerden birisi de burasıdır. Ben sınava hazırlanırken Ankara’da yaşayanlardan çok iyi diye en çok duyduğum ilahiyat fakültesi burasıydı. İsmi olan bir fakülte diyebilirim. Burada Arapça ve İngilizce hazırlık imkanınız var. AB Üniversitelerinde eğitim veya staj deneyimi kazanmak isterseniz okul Hayat Boyu Öğrenim/Erasmus programında yer aldığından dolayı bu imkanları size sunuyor. Ankara’da yaşayan veya Ankara’da okumaya gelmek isteyenler bence burayı düşünmeli.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı 383,33399 ve başarı sırası 22.759. Ülkemizde kurulan ilk ilahiyat fakültesi olması sebebiyle de en iyi ilahiyat fakültelerinden olduğunu söyleyebilirim. Arapça ve İngilizce programları var. Mevlana, Erasmus, Farabi öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları sayesinde hem siz yurt dışına gidebiliyorsunuz hem de okula yurt dışından öğrenciler geliyor. Benim bir arkadaşım orada okurken yurt dışından gelen biriyle arkadaş oldu ve hala görüşüyor. Yani siz gitmeseniz bile farklı ülkelerden gelen öğrencilerle iletişim kurarak bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu da size farklı bir tecrübe katar.
Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi taban puanı 369,79630 ve başarı sırası 35.508. Bence Bursa’da yaşayanlar için en iyi seçenek. Ben Bursa’ya gittiğinde yerini görmüştüm ve çok güzeldi. Şehir dışına gitmenize hiç gerek yok çünkü hem okul çok iyi hem de fakülte alanında başarılı. Erasmus, Farabi, Mevlana öğrenci değişim programları var. Bu programlar sayesinde sizin gidebileceğiniz gibi bir de 72 farklı ülkeden buraya öğrenci gelmekte. Bu da sizin onlarla ilişki kurarak farklı kültürlerle tanışmanızı sağlıyor. Türkiye’de en çok yabancı öğrenci yetiştiren ilahiyat fakültesi burasıdır. Bunlara ek olarak sosyal, sanatsal faaliyetler veya mesleki, akademik seminerlere katılmak isteyenler için de okul birçok imkan sunuyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı 361,54194, başarı sırası 45.864’tür. Okul zaten Konya’daki önemli ve iyi okullardan birisi. İlahiyat fakültesinin ve bu fakültede eğitimin de oldukça iyi olduğunu duydum. Konya’da bulunan okulda bilgisayar laboratuvarı ve yabancı dil laboratuvarı bulunmakta. Ayrıca spor yapmak isteyenler için spor salonu ve sosyal faaliyetlere, topluluklara katılmak isterseniz de öğrenci toplulukları bulunmaktadır.
Umarım faydalı olabilmişimdir.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
hepsi aynı aslında Bir şey bekleme zaten din eğitimi yok oralarda. Amcam marmaradan emekli prof.
20 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. 03 Yorumla- +1 yıl
Isparta ilahiyata gidiş iptal :( zaten ısparta hiç aklımda yokta yaa bir ilahiyatçı niye böyle der anlamadım gerçekten
- +1 yıl
Şu an SDÜ ilahiyat hazırlık sınıfındayım, bu eski dekan. Düşüncesine katılmıyorum ve saçma açıkçası. Gidişat nasıl olacak bakalım, buraya isteyerek geldim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
+1 yılUludağ iyidir şehir olarak uygun. İstanbul Ankara sıkıntı cekersin
02 Yorumla- +1 yıl
Ankara ve İstanbul'da kararsızım malum ülkemizin son günlerdeki durumu bursa güzel gibi ama hayırlısı
- +1 yıl
Ünide uludağ iyi diğerleri sıkıntı Marmara üni adı var içi boş torpillerin dolu oldugu üni
+1 yılBelli bir dönem imam hatipli olarak ilahiyat okumanı tavsiye etmem çünkü günümüz ilahiyat mezunları bir çok sapkın görüşü var
28 Yorumla- +1 yıl
İlahiyat en basından beri hedefim imam hatip lisesini sırf bunun için okudum çok istiyorum kazanmayı ihl son sınıf öğrencisiyim :)
- +1 yıl
İnşallah ilahiyat ın bazı sapkın fikirleri işlemez
Profilinde Ankara yazıyor Ankara da kal derim - +1 yıl
Hangi ihl
- +1 yıl
Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi :)
- +1 yıl
Ankara da kalmanı öneririm
Hayırlısı olsun
Sorun olursa mesaj atabilirsin - +1 yıl
Hayırlısı ama ankaradanda çok sıkıldım :D
- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim Ankara İstanbul ve Bursaya göre daha ucuz öğrenciye uygun bir şehir hemde evin yakın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence marmara iyidir.
22 Yorumla- +1 yıl
Tabiki ama puanlarıda baya iyi :D
Cevap sahibi+1 yıl😁😁😁😁
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 😏
10 YorumlaKtü ye gelme 😉
15 Yorumla- +1 yıl
Neden :)
- +1 yıl
İlahiyatçı dediğin iyi ezberi olmalı değil mi zaten :D
- +1 yıl
Trabzon pahalı şehir esnafı adam değil bunu Trabzonlu olarak diyorum. Ama doğa istiyorsanız sınırsız güzellik.
+1 yılorada hmn koca buln
00 Yorumla
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne