+1 yılÖncelikle desteklediğin partide aktif olarak görev almaya başlamalısın. Daha sonra zaten genel seçimlerden önce aday adaylık başvuruları açılıyor. Oraya başvuruyorsun. Tabiki boş boş başvurmak bir işe yaramaz o partide ve şehirde tanınmış olmanda gerekli. Ondan sonra adaylar açıklanıyor zaten her partiden vs.
Diğer arkadaşların dediğini katılmıyorum tamam torpil vs. önemide büyük ama bu işin bölümünü okumak bence gereklidir. Ülkece futbolculardan dönme milletvekillerine değil gerçekten eğitimini almış çağdaş insanlara ihtiyacımız var.10 Yorumla
+1 yılMillet Vekili siyaset okumayanlarda oluyor normal bir esnaf bir çiftçi, ya da futbolcu doktor felan Mesela Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Daha önce Sucuk Satan biriymiş öyle duydum doğru bilgi ise. Ama Orduda görev yapan memurlar filan olamıyor ya da polisler çünkü onların tarafsız olması gerekiyor.
24 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Birde Belli bir Ücret ödüyorsun Millet Vekil'i olmak için Bilir Kişi olman gerekiyor birde sanırım yani 30-40 Yaşından fazla olmalısın sanırım :D Ama bende millet vekili olmak istiyorum Psikolog olup ün salıp Adaylığımı koyucağım. :D
Soran+1 yılİyi fikir o zaman önce okuduğum meslek olan tıp ı bitirip sonra siyasete karşıyım
- +1 yıl
Yani biraz ün sal ya da Doçent ol Professor ol daha kolay olur zaten girmen millet seni tanıyacağı için sana oy verirler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdaletsizlik oldugu icin ne yaptiginin onemi yok torpilin olsun yeterli tayyarenin damadi bile bakan
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. milletvekili olmak için Türkiye de siyaset okumana gerek yok.. torpilin olsun okuma yazma bile bilmesen olur
43 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın, güzel bir yorum yapmışsın fakat şu an ikilemdeyim tıp ya da siyaset ama siyaset daha makul geliyordu nedense.
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılmilletvekili olmak için birşey yapmana gerek yok. ki bunları öğrenmek için buraya değil google ye yazmak mantık işi.
11 Yorumla
Soran+1 yılBelki deneyimli arkadaşlar vardır bu bölümü okuyanlara sormak istedim
Siyaset Bilimi bitireni milletvekili yapıyorlar haberin yok mu senin? Ne günlere kaldık. Sırf vekil olmak için okuyan var. Zaten halk kimin umurunda. Git bak bakalım siyaset Bilimi okuyup kaç kişi mv. Olmuş ya da olmak istemiş. Milletvekillerinin mesleğini bir araştır? Yanlış anlama o bölümü okuyan mv. Olamaz demiyorum o ayrı bir durum
00 Yorumla
+1 yılMilletvekili olmak icin uniye gerek yok.
Siyasi partiden saglam bir adamin olur secimlerde ilk 3 sirada olursan secilmen garanti.
Yoksa ancak ruyanda görürsün.10 YorumlaMilletvekili olmak için siyaset okuma şartı yok, milletvekili olma şartı ilkokul mezunu olmak
10 Yorumla
+1 yılSende (eğer profildekiysen) siyasetçi tipi yok boşver tıp daha iyi. Ama garip bir ikilemdesin hukuk veya siyaset desen neyse de ayrıca biri sayısal biri eşit ağırlık bölümü nasıl oluyor
00 Yorumla
+1 yılParan varsa ilk okul mezunu olsanda milletvekili olursun paran yoksa oxfortta seni kurtaramaz
00 YorumlaVekil olman icin Lisans eğitimine gerek yokki liseye de orta okula da gerek yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama ben yine de Üniversite mezunu olmak isterim
Soran+1 yılBilgilendirme içim teşekkür ederim
+1 yılmilletvekili ile alakası yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmilletvekili olmakla siyaset okumanın alakası? cahil sen bu cahillikle vekil falan olma
03 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteden mezun olmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılşu fake resmi de kaldır a. mk
Soran+1 yılFake?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiyede bir b0k olmaz. ;)
21 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsun
ben iki tana 4 yıllık meznuyum bir seye yaramıyor
10 Yorumlamilletvekili olmak için okumana gerek yok
20 Yorumla
+1 yılHerkes olanilir
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası