türkiye sartlarında öğretmenlerimizin ne kadar sıkıntı çektıgını görmekteyız.. ve bende sözel çıkıslı bı öğrencı olarak öğretmenlıkten baska secebılecegım secenegım yok halıylede matematık özurluyum öyle ıkı arada bı derede kaldım..sizce napmalıyım? öğretmenlık secsem okudugum 4 yıl boyuncada matematık dersı alıp kpss yemı hazırlansam bilemıyorum nabıcam yasımda 21 :/
Cevabın nedir?
Şunu anlamıyorum ben arkadaş öğretmenler yatsın kazansın işçiler kazanmasınmış işçide 8 + 4 + 4 dil destikliler +1 daha okul okuyo ders çalışıyo kpss kazanıyo değil mi? arkadaş siz özürlümüsünüz bana 4 yıl fakülte okuyup daha az maaş alan meslek söyleyin? amelelikte sadece bedenin yorulur bir kaç gün ddinlenince geçer ama bir zihin yorgunluğu yaşarsanız aylar bile yetmez buna siz anca konuşun öğretmen maaşı fazla diyor herkes bu stresleri olayları bilmiyor benim babam öğretmen ve o kadar tozpembe değil bu iş özellikle bu devirde okul kaapnınca bir ay seminer yapılım 15 temmuzda tatile çıkar öğretmen sonra okul açılırlen bir 15 gün daha öğretmen tatili 40 gündür 3 ay değil ayrıca çıplak maaş 2200den başlar be emekliliğe doğru 2800e yaklaşır ek saat alırsanız hatada 30 saat olur ve bütün günler okulda full durursunuz felsefe , pc din fen bilgisi fizik mat tarzı bir derssede neredeyse bütün sınıflara girer sınaf haftaso 500 üzü geçik kağıt okursunuz 3 sınavı yaparsınız bitmez çünkü meb birde telafi sınavı ister kalanlar için kapanmaya son 3 gün kala birde onların hepsini tekrar yaprsın ekstra sözlü girer ve eğitimle ilgili mebe 10 sayfalık bir sunum ayarlamak zorunda kalırsın onu geç sizin gibi ergenlerle bütün gün uğraş veririsiz o gürültüde cabası üstüne birde saygısızca laf eder dalga geçer öğretmenlerle eğlenince kendinizi havvalı sanarsınız, ama aptallardan hiçbir farkınız yoktur işçilerin aldığı paranın az olduğu çok açık ancak öğretmenlerinde öyle birisini savunmak için başka bir mesleğe çamur atmayın üç kutsal meslek vardır doktor, öğretmen ve polis cahil safsatalarınızla anca kendinizi kandırınsiz.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik yazmıycaksında ne yazıcaksın ? Hangi meslek daha iyi. Olay para açısından ise öğretmenlerin ortalama maaşı 2500 tl olacak bu önümüzdeki ocakta. Bu mu sıkıntı, dışarda maaşların ne olduğunun farkında mısınız. Asgari ücretin 3 katını büyük ihtimal haftada 3 gün tatil yaparak (haftaiçi 1 er boş gün - ne hikmetse bu durumdan pek bahsedilmez) 2-5-3 aya yakın yaz ttatil, 15 günlük sömestır tatili yanınızda, bir de çalışan eş buldunuz mu, Türkiyede cennettesiniz. Atanma durumuda bir zahmet 80 li puanlarla olsun artık. Sizin için matematik zorsada rakiplerinizde matematik dahisi sayılmaz. Ben 93 puanla atanmış bir mühendisim, bu kadar kpss zor lafını kullanmadım.
Mağazalarda çalışan, şantiye, fabrikalarda vs yerde çalışanlara bakım, bir de öğretmenlere, merak etmeyin tek işsizlik öğretmenlerde yok. Sağlıkla ilgili bir alan seçilmediği sürece Türkiyede hiç bir mesleğin garantisi yok. Tavsiyem öğretmenliği seçin, en azından her sene kpss ye girebilirsiniz. Bu maaşı ve çalışma şartlarını başka hiç bir meslekte bulamazsınız!10 Yorumla
Ogretmenlik bitirmis biri olarak sakin diyorum kendine baska bir alan baska bir meslekk belirle. Ben universiteye basladigim sene 60la atanabiliyorduk 4 sene icerisinde alim yok hale geldi bolumumde. Turkiye'de hicbir seyin yarininin garantisi olmadigi gibi egitim sektorunun calkantili hali devam ettikce ogretmenligin sonununda ne olacagi belli degil.
02 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 576 cevap paylaştı. Her şey matematik demek değil sevgili sözelci.Yine de biraz matematiğe ihtiyacın var.Öğretmenliğe gelince de belki farkındasın belki değilsin ama etraf işsiz ya da düşük maaşla çalışan atanamamış öğretmenle dolu.Öğretmenlik okuyup iş sıkıntısı çekeceğine alternatif mesleklere yönel.
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
17Cevap
+1 yılöğretmenlik kadar kutsal birşey yok . Şunu aklından çıkarma birşey öğretmek en güzel iştir eğitmek yönlendirmek . Sakin başkalarina bakıp da karar verme eğer cidden bu işi yapmak istiyorsan yap . Tatili Az ücreti az diye yapmayacaksan yapma zaten severek yapacaksan gir bu ise . Layıkıyla alnının teri ile de iyi yapılacak tek kutsal görev
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 313 cevap paylaştı. vah vahhhh..öğretmenlik çok zor meslek..3 ay tatil ara tatiller hafta sonları..ideal öğrencilere bir katkım olsun mantığı 2 yıl sonra bitiyor..git gel git gel..hakketen zor meslek..sabahtan akşama kadar çalışan işçide asgari ücret alsın..hakketen zor meslek öğretmenlik..
10 Yorumla
+1 yılBen de sözelden çıktım.Sözelde ya radyo-sinema-tv vs okuyup torpille bir yere geleceksin, ya da memur olacaksın.Öğretmenlik atanana kadar sıkıntılı ama atandıktan sonra bendce daha iyi bir meslek yok.Sadece maddi açıdan bakma mesleğe.Haftada 2 gün tatil, günde 7-8 saat mesai, garanti maaş ve Türkiye standartlarında iyi bir maaş.2-3 aylık bir tatil var.Ayrıca, kendini hayatın boyunca her yönden geliştirmeye devam edebileceğin bir meslek.
36 Yorumla- +1 yıl
Evet, atanmak büyük sıkıntı ama Türkiye'de kaç tane meslekte iş garantisi varki..
- +1 yıl
Bence devam et.Ben üniversitede çok çalışırım diyorsan akademisyen de olabilirsin..
- +1 yıl
Hayır, yüksek lisans yaptığın alanla ilgili bilgi gerekli, matematğe ihtiyhacın yok.Mesela, edebiyuat öğretmenliği okuyorsan, edebiyattan yüksek lisans yapabilirsin, matematikle ilgisi yok.Sadece, yabancı dil bilmek şart.
+1 yıltürkiye şartlarında öğretmenler ne sıkıntı çekiyomuş ben bilmiyorum yan gelip yatmaktan başka 3 ay boş durup maaş almaktan günün yarısı boş durmaktan başka ne yapıyolar tek sıkıntı öğretmenliği okuduktan sonrası yani atanma bölümü yoksa şimdikiler öğretmenlik felan yapmıyolar ödevlere bile bakmıyolar öğrenciler pc den çıkarıp önüne koyuyo oda okumadan not veriyo bu dediğimde en basiti daha öğretmenlikten kıyak meslekmi var bu ülkede
10 YorumlaSözel Çıkışlıysanız Eğer Coğrafya Öğretmenliğini Tavsiye Ederim.. Hem Atamaları Çok Fazla Çoğalmaya Başladı.. Tabi MATEMATİK gerçekTende Gerekli..Ama 4 Yıl Okuyupda Hayal Kırıklığına Ugrayıp KPPS Denen İlleti Kazanamazsanız Hemde Matematik Yüzünden Daha Çok Hayal Kırıklıgına Ugrarsınız.. ßence Özel Ders Almalısınız..
03 YorumlaZamanında Biyoloji Öğretmenliği Kazandım.Samsun 19 Mayıs Üni'sini.. Ama Öğretmen Atamaları Çok Az Hatta Olmadığı İçin Gitmedim.. ßence Öğretmen Olmak Veya okumak Çok Güzel Ama Günümüz TR'Sinde Maalesef Atama Sorunları Çok Oldugu İçin Çok Mantıklı Değil..
01 Yorumla
+1 yılherkes ögretmenlık okuyo sonra yıllarca acıkda beklıyor sonrada kalkıp eylem yapıyorsunuz bu kadar ögretmen adayı acıktayken bıle bıle lades demek mantıksız
02 Yorumla- +1 yıl
baska secenekmı sut urunlerı okumak gıbı bıse senın dedigin
+1 yılVallahi sağım solum önüm arkam hep öğretmen : / atanma problemleri de var zaten ama başka seçeneğim yok diyorsun o zaman iyi yanlarını görmelisin
01 Yorumlamatemtk ögretmnligi okuyorum atanmam 89 puandı en son pffff yni bu durumdayım halkla ilşkiler oku adalet oku vs vs
00 YorumlaBaştan zor olduğunu düşünüyorsan hiç girme o yöne derim, kpss ye hazırlanmalısın bence, öğretmenlik kolay meslek değil bence.Büyük ideallerin olması lazım o mesleğin hakkını verebilmek için..
00 YorumlaBir öğretmen olarak sabırlı, fedakar değilseniz öğretmenliği tavsiye etmiyorum
00 Yorumla
+1 yılNeden mantıksız olsunki hangi iş sektöründe 3 ay tatil var?Dersini anlatırsın gecersin bir kenara ne var bunda zor bir gözüken anlamadım,maaşı da hiçde kötü değil ayrıca.
10 YorumlaAtanamayan öğretmenlerin feryatlarını duyunca mantıksız gelıyor.
00 Yorumlaöğretmenlik mezunları bu devirde ya asgari ücretle sürünüyo ya da işsiz geziyo bence başka bir bölüm oku sen
00 YorumlaBir kadın icin en guzel mesleklerden biridir ogretmenlik
01 Yorumla
+1 yılçok zor atanırsın benim abim edebiyat öğretmeni 86 mı ne almıştı öyle atandı benden demesi bak dersanelerde sürünürsün yapma 2 yıllık sağlık oku
02 Yorumla- +1 yıl
ben de sözel çıkışlıyım girebilirisn hakkın var azcık puanın kırılıyor o kadar bak ben şimdi sağlık ocağında çalışıyorum valla bak buradaki hemşireler ebeler çok rahatlar 56 ile atanan var 2500 maaş alıyorlar çok rahat işleri var
Gizli Üye(36-45)+1 yılMatematik ozurluysen hayata 3-0 yenik baslamissin demektir. Takil kafana gore, yapabilecegin pek bir sey yok.
11 YorumlaSenin yaşamın senin seçimin.Mutlu olabilcegin isi yap :)
00 YorumlaNaptın çok merak ettim
00 Yorumla
+1 yılBu devirde mantıksız .
00 Yorumla
+1 yılsıkıntı çeken öğretmen görmedim
00 Yorumla
+1 yılmilletvekili ol parayı götürürsün heehehe:D
00 Yorumla
+1 yılbence saçma fazla para almıyolar polis ol sen :)
00 YorumlaRadyo Sinema oku .
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım