Cevabın nedir?

tıp kaç yıl? Eğitim gurusunun sorusu gelmiş. :D Tıp fakültesi ve uzmanlık hakkında bilgi vereyim sana hemen.
Tıp fakültesi kaç yıl, Tıp kaç yıl?
Tıp Fakültesini kazandıktan sonra, rahata erilmiyor. Hangi tıp öğrencisine sorsan tıp okumak, tıp kazanmaktan çok daha zor der. Tıp eğitiminin süresi ülkemizde en az 6 yıl.
Ülkemizdeki hiçbir Tıp Fakültesini kazanan öğrenci 6 yılı tamamlamadan bu bölümü bitiremez ve Doktor ünvanını alamaz. Okulun süresini kısaltmak gibi bir imkanınız bulunmuyor yani.
Tabii okulun süresini kısaltma imkanının olmaması uzamayacağı anlamına gelmiyor. Tıp okurken okulu uzatan birçok öğrenci var.
Ülkemizdeki bazı Tıp Fakültelerinde hazırlık eğitimi zorunlu tutuluyor. Buradaki fazladan bir yıl ile birlikte Tıp eğitimi bu okullarda 7 yıl oluyor.Tıpta uzmanlık kaç yıl?
Tıp Fakültesinin işleyişini anlatayım öncelikle; 1. sınıf ve 2. sınıflarda pek çok dersin teorik eğitimleri veriliyor. Üçüncü sınıfta ise klinik eğitimin teorik dersleri öğretiliyor. Tıp Fakültesi 4. sınıfı ve 5. sınıflarda ise staj yapılıyor. Son yılda ise internlük yapılıyor hani uykusuzluğu hayat felsefesi haline getiren, uzmanlar tarafından geyik konusu olan tayfa varya işte o internler oluyor. İnternlük evresi bitince tıp eğitimi tamamlanır.
Tamamladığın bu 6 yıllık eğitimden sonra bir Pratisyen Doktor ünvanını alıyorsun. Pratisyen doktor da, herhangi bir dalda uzmanlaşmamış doktor demek.
Tıpta uzmanlık süreleri bölümden bölüme değişiyor. TUS'u kazandıktan sonra Tıp Doktorları için en kısa 3 yıl en uzunu ise 6 yıl. Mesela dahiliye için 4 yıl uzmanlık eğitimi alman gerekiyor, aile hekimliği 3 yıl, beyin cerrahlığı ise 6 yıl.
Kolay gelsin. :)20 Yorumla
+1 yıl6 yıl okuyosun ardından tus diye bir sınava giriyorsun bu sınavda sana 6 yıl boyunca gördüğün bütün konulardan soru soruyorlar. Kazanamazsan ve eğer girmicem diyosan pratisyen hekim olarak kalıyorsun. Eğer kazanırsan bölüm seciyorsun bu bölümlerde 4-5 yıl sürüyor sonra uzman oluyorsun :)
24 Yorumla
Soran+1 yıl4/5 yıl süren hastanede mi devam ediyor yanı çalışıyor muyuz?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
peki bu 4-5 yıl içerisinde maaş alınıyor mu
- +1 yıl
@MisafirSoruyor evt alınıyor tabiki
Bildiğim kadarıyla: 4 yıl üniversite 2 yılda okul ve staj bildiğim kadarıyla. Mezun olunca pratisyen hekim oluyosun. Tus kazanırsan uzman doktor oluyosun. Uzman doktorların ameliyat yrtkileri yok. Opratör doktor olmak için de 4-6 yıl hem çalışıyosun staj gibi hem de okuyosun.
11 Yorumla- +1 yıl
Tus kazanirsan bir alan seciyorsun dahiliye bolumlerinden secersen 4 5 yil egitimini (asistanlik gibi) alip uzman oluyorsun ayni sekilde cerrahi bolumlerinden birini secersen 4 5 yil egitimini ( asistanlik gibi) alip yine uzman oluyorsun ama ayni zamanda operator oluyorsun yani ameliyat yapma yetkin oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yıltıp okumak 6 yıldır. bazı bölümlerde hazırlık olur 6+1 olur. senin bahsettiğin kbb dahiliye vs ise tıp okuduktan tusa girersin ve ona göre okursun bir nevi yüksek lisans gibi düşünebilirsin ihtisası. bahsettiğin ihtisas alanları için
www.pau.edu.tr/.../tipta-uzmanlik-dallari
linkini tıklayabilirsin google amcaya sordum verdiği ilk cevap buydu00 Yorumla
Tıp eğitimi 6 yıldır.
6 yıllık eğitim tamamlanınca Pratisyen hekim olunur.
Uzmanlık için, okul bittikten sonra TUS adlı sınava girilir.
Çok daha fazla bilgi için şu yazıya bakınız; blog. doktorbun. com/2018/01/tip-fakultesi-egitimi-kac-yildir. html00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
6 yıl tıp fakültesi dahiliye ve kbb uzmanlığı yanılmıyorsam +4 yıl yani toplamda 10 yıl
00 Yorumla
+1 yıl6 yıl okuyacaksın. Sonra tusa gireceksin kazanırsan o yazdığın bölümleri 4-5 yıl daha okuyacaksın asistan olarak.
00 Yorumla
+1 yılYeni ssitem derken? 6 yıl. Sonrası bölüme göre 3-6 yıl daha
00 Yorumla
+1 yıluzmanlık ayrı tıp 6 yıl ama uzmanlığı kazanmak başarmak sen 10 yılı gözden çıkar bence
10 Yorumla
+1 yıl6 yıl tıp okursun, ayrıca uzmanlık içinde 3-5 yıl daha ilaveten
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl5 yıl okursun sonra tus girer bilmem kaç sene okursun
00 Yorumla
+1 yıl6 + 4
10 yil!
Tabiki tus kazanabilirsen ;)00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. tıp 6 yıl değişmedi ki
00 Yorumlaokumak 6 yıl uzmanlık da 3 toplam 9 yıl sürer
00 Yorumla6 sene tıp 4 sene uzmanlık
00 YorumlaBizim burda 8 yil ve magistr lazim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 793 cevap paylaştı. 6+tus+4= bir 10 yıl
00 Yorumla
+1 yılYardımcı olayım ben tip okuyorum
00 Yorumla
+1 yılBir omur , oku okubitmez
10 Yorumlatıp her zaman 6 yıldı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yıl6 yıl ama hazırlık okursan 7 yıl
10 Yorumla 6 yıl
00 Yorumla6 yıldır
00 Yorumla
+1 yılBen girsem 30 yıl
10 Yorumla
+1 yıl4+2 oldu sanirim
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yıl6 yıl
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl6 yıl
00 Yorumla değişmedi heralde
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası