Merhabalar. Tıp fakültesi istiyordum bunca zaman ama su yıl aklıma diş hekimligi de yattı. Emin olamıyorum ve bu yıl 12. sınıfın. İki bolum hakkında bilgisi olan birinden tavsiye almak istiyorum. Sizce hangisi avantajlı
Cevabın nedir?
Bu soruyu sormadan önce diş hekimliği için tıp okumak gerekiyor sanıyordum
bence tıp okuyup oradan psikiyatrist ol ya da diş hekimi ol aslında iyi para var diş hekimliğinde halkımız dişlerine bakmıyor bakmayınca çürüyor akabinde ya çektiriyor ya da takma diş falan neyse fazla uzadı bu mesele sen bilirsin puanı alda gerisi kolay00 Yorumla
+1 yıltıp okursan doktor olduğunda daha yoğun mesaide çalışabilirsin,
ama dişçilik öyle değil, gayet sakin.12 Yorumla
Soran+1 yılYa bende onu düşünüyorum okumasının daha kolay olduğunu vs. Ama hani ailemde garanti iş tıptır tarzında düşünüyor emin olamıyorum
- +1 yıl
orası öyle garanti iş tıp,
ama anan ağlar yani
hele de acilde falan çalışırsan zıçtın.
bence git hastanelerdeki doktorlara sor.
selam de
ben tııp veya dişçilik okucam sizce hangisini seçim de.
ikisini de okumak çok zor meslek açısından düşünme sadece mezun olmakta önemli :) diş hekimliği daha masraflı. Ama azimli biriysen tıp tercih edebilirsin doktor olmanın verdiği haz çok farklıdır :)
20 Yorumla
Arkadasım dıs hekımlıgı okuyo arada derslerını anlatıyo cok eglencelı gecıyomus uygulamalı olanlar
04 Yorumla
Soran+1 yılNerde okuyor?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
10Cevap
Adamım dişi seç! Diş hekimliğinde pek doktor ihmaline kurban giden olmuyor. Vicdani olarak da daha rahat edeceğin bir bölüm. Malum doktor ihmali yüzünden yüzlerce hasta sıkıntıya giriyor, büyük vicdan işi. Ayrıca doktorları hiç sevmem. Bu ihmalkarlık ve rahatlıklarından dolayı. Asosyal ama bir o kadar burunları kaf dağında olan meslek gurubu. Diş hekimliği daha eğlenceli dişi seç adamım!
30 YorumlaDış hekimliğini boşver zaten yeteri kadar var onun yerine doktor. Ol devlet yabancı doktorun bile Türkiye de çalışmasına izin vermişken. Siz neden doktor olmayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım ben tıptayım erkek arkadaşımda diş de ne merak ediyorsan sor bakalım :D
036 Yorumla
Soran+1 yılHeh iste aradığım insan:D EE hangisini okumak daha avantajlı olur ve diş hekimliğinin imkanları tip gibi mi is bakımından? Ek olarak şu da var cidden dedikleri gibi sosyal hayatın olmama durumu tıpta var mı ve en önemlisi tıp okuduğun için pismanlik duyuyor musun:D
Cevap sahibi+1 yılTıpta sosyal hayatın sıfır oluyor maalesef bebeğim. Sana bu konudaki en iyi tavsiyem yürek yemiş bir cesaret ve azmin varsa tıp okuman. İnsanı psikolojik olarak da çok yıpratan bir bölüm. Yani gerçekten doktor olmak istemiyorsan hayatı zindan edersin ciddi anlamda çok çok zor. Ama bir şekilde bitiyor seversen, bknz:şuan intörnüm :D manitam elbrtte bana göre çok daha rahat okudu daha zevkli bir bölüm tıpa göre. Birikiminiz varaa klinik vs açabilirsin ya da dusa gir üstünü oku Şu an benimki öyle yapıyor asistanlığı da kebap yani :D bir daha seçme şansım olsa dişi bir düşünürdüm 😂
Soran+1 yılNerde okuyorsun? :d
Cevap sahibi+1 yılİstanbul tıp :D
Soran+1 yılAlllahıııöm bende orayı istiyorum ya. Peki eğitim koşulları nasıl?
Cevap sahibi+1 yılÇok kalabalık biraz çabalaman gerekiyor ama hocalar falan efsanedir ekolümüz idoldür 😎
Cevap sahibi+1 yıl@drzero ahaha son yoruma kadar gizli değildim kaçırmışsın :p
Cevap sahibi+1 yıl@drzero ne diyorsun be kafan mı güzel dmfsfjdd senin yorumunla da gizli olmadım zaten nerenle anladıysan artık :D
Cevap sahibi+1 yıl@drzero sen kimsinde ben sana örnek aldığım hocalarımı açıklamak zorundayım acaba? Ayrıca bu ne hadsiz bir üslup. Tek bir bildirim daha almak istemiyorum yazıp uzatma
Cevap sahibi+1 yıl@drzero ahaha çapayla ne alıp veremediğin ne var bilmiyorum ama hadi başka kapıya caniko. Ne sana okulumu yediririim ne de kendi ezdiririm. Adının yanına dr eklemekle doktor da olummuyor insan da güle gğle
Cevap sahibi+1 yıl@drzero dr zero yazıyor. Ne hakt yediğini ben bilemem. Burada kız soru sormuş cevap verdim ne yemeye atladın onu da anlamadım ama yza artık şuradan cidden sinirimi bozuyorsun. Algılama yetemeğinle dalga geçmemek için kendimi inan çok zor tutuyorum
Cevap sahibi+1 yıl@drzero doktor değilsen de ilaç tavsiyesi sana düşmez emin ol skdkf doktorculuk oynayasın varsa da oyuncak steteskop setler falan var onlarla takıl yaşın geçmiş gibi çünkü 😂
Cevap sahibi+1 yıl@drzero merak etme gayet iyi bir hekim olacağım ben sıkıntı yok neye ne kadar dikkat edeceğimi özen gösterceğimi biliyorum skfmgmfmg
Cevap sahibi+1 yıl@drzero reçete yetkisi mi geldi size aa hiç haberim yok dkgmdngnf saygı da hak edene. Uğurlar olsun psikolog bey :)
Cevap sahibi+1 yıl@drzero dikkatimi ve umurumu hemencik kafana göre ölçtüğün için sen gayet başarılı olabilirsin tabi kendince. ama doktorluğumu sorgulayabilecek kişi sen değilsin. İnan değilsin :) uzatmayalım artık^^
- +1 yıl
Ee psikolog olmam ilaçlardan bihaber olmam anlamına gelmiyor adamım. Mesleğine saygısı olan birinin yapması gerekeni yapıyorum. Bak gayet dikkatli, sabırlı ve saygılıyım. Sana da tavsiye ederim. Yoksa işin zor tez elden şikayetlere kurban gidersin. Mahalle kadınları gibi hastalara çemkirmezsin umarım. Yoksa işin zor
Cevap sahibi+1 yıl@drzero sana ilaç bilemezsin demedim tıbbi tavsiye dediğimiz şey sende bilirsin ki reçetedir, yetkidir. Her neyse beni tanımıyorsan yargılamayı bırak lüften artık
Cevap sahibi+1 yıl@drzero o zaman daha düzgün bir dille sor ki bende bunu belirteyim hesap sorar bir tavır hoş değil. Cevap da vereceğim güler hocaya bayılırım psikiyatriden. Güler bahadır tanıdğın o mu bilmiyorum ama
Cevap sahibi+1 yıl@drzero muhattap olmamak? Bir psikolog olarak kendinizle fazlaca çelişmediniz mi sizce? Uyumam gerekiyor. Gecenizin kalanı huzurla geçsin^^
Cevap sahibi+1 yıl@drzero bende öyle. Sizde kırılmayın lütfen gerçekten de biraz sert bir diyalog oldu. Soru sahibinden de özür dilerim gelince epeyce bildirimle karşılaşacak :/
birinde milletin kahrını diğerinde ağız kokusunu çekiyorsun var gel meslektaşım öğretmen ol (-:
02 Yorumla
Soran+1 yılAblam öğretmen o da tam tersi bu meslekten uzak dur diyor :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBayanlar için diş hekimliği daha kolay bir meslek ileriyide düşün ben çok memnunum
32 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tıp okursan doktor
Diş hekimliği okursan dişçi olursun.02 Yorumla- +1 yıl
Cidden mi ben tıp okununca camii hocası olunuyor sanıyordum. Birde diş hekimliği okununca futbolcu olunuyor sanıyordum. Meğer yanılmışım bu bilgi çok önemkıydı hayatımı kurtardın teşekkürler
- +1 yıl
@Gülnazkaplan33 yorumu anlayamayacak kadar dar görüşlüsün. Bir de ukalasın.
Once bir o puanlari al sonra 2. Birini secersin
00 Yorumla
+1 yılTıptan yürü bence knk.
00 Yorumla
+1 yılBen tıp okuyorum ve tıpı tavsiye ederim
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar zeki insanlar varmış bu site de
00 Yorumlatıp tabii milletin agzının kokusu cekılmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce kazanabilecek puan al.
00 YorumlaTabiki de tıp
00 Yorumla
+1 yılDiş 👍
00 Yorumladiş hekimliği
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTıp oku
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 793 cevap paylaştı. Diş hekimliği
00 Yorumla
+1 yıltıp knk
00 Yorumla
+1 yılTıpp
10 Yorumlatipp
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi