Arkadaşlar gümrük işletme nedir napılır bu işte, ben bu bölümü okumak istiyorum çok ta güzel olduğunu söylüyorlar. Puanları nasıldır ve geçerli bi meslek midir?
Cevabın nedir?
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Gümrük işletme programında birinci yıl ekonomi, hukuk, Türk dış ticareti ve uluslararası pazarlama, uluslararası taşımacılık ve depoculuk, kamu yönetimi, beşeri ilişkiler; ikinci yıl da gümrük kanunu ve kambiyo mevzuatı, idari yargı, gümrük vergileri, istatistik, bilgiişlem, gümrük işletmeciliği gibi dersler okutulur, uygulama yaptırılır. Zorunlu staj süresi en az 40 işgünüdür.
Gereken Nitelikler: Gümrük işletme programına girmek isteyen öğrencilerin istatistik, hukuk ve sosyal bilimler alanlarına ilgili ve bu konulara yetenekli olmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Gümrük işletme programını bitirenlere "Gümrük İşletme Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Gümrük işletme meslek elemanları gümrük komisyoncusu, ithalat ve ihracat bürolarında uzman eleman, kamu kuruluşlarında ise memur olarak çalışırlar.
Çalışma Alanları: Gümrük işletme meslek elemanları, Maliye ve Gümrük Bakanlığına bağlı gümrüklerde, özel sektöre ait ithalat ve ihracat bürolarında çalışabilirler veya serbest olarak gümrük komisyonculuğu yapabilirler.
Diyor, 2yıllık bir bölümmüş yanlış bilgi olmasın da. Meslek liseliysen direk geçiş yapabilirsin. Puanları çok yüksek degildir herhalde. Yalnız sana tavsiyem ; gümrük müşavirliğini de düşünebilirsin.00 Yorumla
şimdi başkasının demesine göre hayatına yön verme bana kalırsa başka bi mesleğe yönel örneğin peyzaj mimarlıgı çiçekler bitki böcek ...:)
00 Yorumla
ben halen buradan mezun olupta bosa kalan görmedim sülalede 3 gümrükcumuz var masallah.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
+1 yılokursan güzel bir bölüm.puanları yüksek biliyorum.sonrasında iyi bir kpss ile atanırsın.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Gümrük işletme bölümü nedir, bilgisi olan paylaşabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat