Dis hekimligi okumak zormu? Normal bir dişci ne kadar maas alir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBende diş hekimliği okumak istiyorum ama çok masraflı olduğu söyleniyor ben çalışmıyorum babamın maaşı da yüksek değil hatta düşük yani o malzemeleri falan almak güçlü bir ücret ister malzemelerin dışında kitap fiyatları da oldukça yüksek bence sağlam bütçen varsa seç diğer türlü çalışırım yine okurum diye bir şey yok zaten günün yarısından fazlası okulda geçiyor eve geldiğinde ise yorgunluk olacak ve çok ders çalışman gerçekecek yani çalışmaya pek vaktin olmaz kazanmaya gelirsek benim kuzenim 5 yıldır mezuna kaldı maalesef o da diş hekimliği istiyordu ve maddi durumları çok iyi olduğu için sürekli kurslara dershanelere gitti ama yinede mezuna kaldı hemde 5 yıl bu da iyi bir psikoloji ister benim dershaneye gidecek durumumda olmadığı için hemşirelik seçicem ve hemşireler de sürekli eziliyor bir insanın para için hayallerinden vazgeçmesi çok kötü bir şey 6 yaşından beri hayal ediyorum ama olmadı maalesef hayat herkese istediği şeyi vermiyor
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumasi zor sayilir, ozellikle ilk 3 yili. Ayrica diger bolumlere oranla biraz da masrafli bir bolum. Önune 2-3 milyarlik alinacak malzemeler listesi bol bol konur. Maasina gelince devlette 7500 civari alirsin hasta sinirlamasi koymazsan. Ama atiyorum ben gunde 10 hastadan fazla bakmam diye sinir koyarsan ona gore degisir maasin. Benim tavsiyem, eger birikimin varsa direk mezun olunca, yoksa da belli bir sure devlette calistiktan sonra ozel muayenehaneni acman. Ozelde isini biraz titiz yapsan +10 ustune rahat cikarsin. Bu ortalama rakam. Cok cok ustunede cikabilirsin sana bagli. Ayrica evrimde dis hekimlerinden yana :)
İnsanlarin cene yapilari gittikce kuculuyor ve bu da pesi sira cene rahatsizliklarini getiriyor, hatta bizden bir iki nesil sonrasi 20lik dislerin artik cikmayacagi bile ongoruluyor. Yani ortodontinin gelecegi venusten daha parlak gozukuyor :D velhasil kelam dis hekimligi guzeldir, okuyun, okutun. benim ki birazda o ortamda buyumus olmanin getirdigi bir sevgi ama guzeldir kisaca :)00 Yorumla
+1 yılNiye millet hep maasa göre meslek secior?
Öncelikle sevdigin meslegi sec. Disci var 5000 kazanir disci var 2000 kazanir.
Bu isin ne kadar iyi yapabildigine bagli.
Devlette calisirsan maaslar sabit. Disarda muaynehane acim dersen cevren genis degilse ac kalirsin.
Discilik doktorluk eskiden populerdi. Ama artik mezunlar cogaldi.. Cokta populer degil.00 Yorumla
Yeni mezun 3000 tl ile basliyo bu 4000 oluyo uzman olursa 7.500 e kadar oynuyo miktar
06 Yorumla- +1 yıl
Benim ikinci hayalim Diş hekimliği okumak ama kısmet olmadı Fizyoterapist oldum. Aklımda halen bu bölümi okumak var ama mesleğimdende memnunum ama içimde kalcam diye korkuyorum :) sen okuyormusun?
- +1 yıl
Evet atandım çalışıyorum.. Ama diş hekimliğide güzel sağlık bölünlerinin hepsi ayrı güzel en azından vücut yorulmicak sizin meslekte :) ama bakımsız ağızlara bakabilirmiydin orasını bilemedim şimdi :) şimdi başlasam okumaya 30umla anca biterim sıkıntı değil bence :)
- +1 yıl
@VatanSanaCanımFeda bakimsiz agizlari uyariyolar hatta randevu kartinda buyuk harfle yaziyor RANDEVUYA GELMEDEN ONCE MUTLAKA DISLERINIZI FIRCALAMAYI UNUTMAYIN halbuki duzenli fircalansa hic bir sıkınti yok :) ne guzel atanmissiniz darisi bize dua edin :) aslinda okusaniz olur bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Zorluğu bir yana çok çok masraflı.
00 Yorumla
+1 yılKitlediğin paraya bakar 10 , 15 ,20 deısır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi