+1 yılevet tamda adamına sordun diyebilirim :D öncelikle 1. soruna yanıt verecek olursam sınavsız geçiş için para yatırdıysan ygsye girmene gerek yok zaten öncelik senin tercihlerde ve muhasebecisin büyük ihtimalle öncelikle eğer ygs parası yatırsaydın ygs ye girebilirdin ve ygs ye girdin diye ygs puanı ile tercih edeceksin diye birşey söz konusu olamaz. Kendi alanın muhasebe ise muhasebenden 28 mesleğe sınavsız geçiş hakkın var yani kendi alan mesleğin üzerinen tercih edersen OBP (ortaöğretim başarı puanı) ile tercih etmiş olacaksın eğer kendi alanın dışında başka bir bölüme tercih yaparsan ygs ile tercih etmiş olacaksın. 2. sorun cevabı ise eğer ygsye girmeyeceksen kesinlikle ortaöğretim başarı puanı çok önemli o puan ile tercih yapacaksın üniversitelere o yüzden önemli tabi sınavsız geçiş yapacaksan önemli. 3. sorunun cevbı ise Bende bu sene sivil hava ulaştırma işletmeciliği istiyorum akdeniz üniversitesi muhasebe okuyorum son sınıfım dersaneye gitmek istemedim ygs ye girsemde girmesemde öncelik zaten bizde ordan karlıyız. İngilizce kursuna başladım 2 ay önce sivil havada kesinlikle dil gerektiriyor onun için pratik ingilizce kursuna gidiyorum baya baya geliştirdim kendimi eğer sivil havacılık seçersen veya hosteslik tabi dil kesinlikle gerekli.
20 Yorumla
+1 yılYGS ye girsen bile direk geçiş yapabilirsin. Benim bir arkadaşım iki yıl okudu. Hemen thyde işe bile başladı. Biz hala okucaz diye bekliyoruz. Git oku hiç korkma iş bulursun
110 Yorumla
Soran+1 yılO arkadasinla gorusme imkanim var mi cunku mulakaatlara cagirilip gecemzsem acikta kalir miyim onu merak ediyorum
Soran+1 yılCok tesekkur ederim
- +1 yıl
Linki aldıysan silelim de abaza çok
Soran+1 yılNasil siliniyir bilmiyorum
- +1 yıl
Şikayet et yorumu
Soran+1 yılTamam ettim
- +1 yıl
Adamsın
Soran+1 yılSagol sende oylesin 😀
- +1 yıl
Ben de bu sene sivil havacılık bölümüne başlayacağım arkadaşınızdan bilgi alabilir miyim sağolun 😊
- +1 yıl
@burcubedel basladin mi bende sivil havacilik kabin hizmetleri dusunuyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılThy nin mülakatlari asiri zor. Ama renkli goz ve uzun boy hemen seni 2-0 onde başlatıyor. Onun disinda gorunuse ve bakima asiri onem veriyorlar. Arkadasim 2 senedir thy ye gecmeye çalışıyor pegasustan ama boyu 160 olmadi. Guzelligi kurtarmadi. Ve simdi birakti. Çünkü aile hayati istiyordu. Ve sana sunu soylemek isterim 30 yasindan sonra hosteslik yapma ihtimalin cok düşük sonra ne yapacaksin yasi ilereleyen hostesler hakkında bilgin var mi? Arastirdiysan ben de merak ediyorum. Ha son olarak thy dışında kesinlikle yanasma derim
00 Yorumla
+1 yılben hostes olmak için uğraşıyorum bu aralar. her şey dil değil. boyun önemli. fiziğin önemli. mesela bir kızı diz kapakları çirkin diye elemişlerdi. dış görünüşün çok önemli. onun dışında işsiz kalmazsında çoğu firma nerdeyse asgari ücretle çalıştırıyo. thy girersen yaşadın. benim hedefim o. o olmazsa nerdeyse boşuna okumuş olursun. bence
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılCidden yorumları kahkaha ile okudum bilgisi olmayan ne kadar kişi varsa yorum yapmış yok dış gorunus falan tabi ki önemli elinin yüzünün temiz olması bakımlı olman vs. bu işe girebilmen için öncelikle yabancı dilinin gelişmiş olması lazım little b2 level. Üniversitede bu bolumu okuyacak arkadaslar bilsin ki cok bi artısı olmayacak mesela mülakatta 10tane alınmak ıcın sebebınız var bu 1 tane secenegınız dolmasıdır shgm onaylı üniversite okucaksan oku diğer üniversiteleri hiç düşünme bile kimseyede aldırış etme kendini geliştir gerek diksiyon dil konusunda işaret dili öğrenirsen senin icin baya bi faydası olur maaş konusundada seni tatmin edecek bir maaşa sahip olursun zor kısımlarıda var mesleğin ama avantajlarıda var bir tane arkadas 30yasından sonra hosteslik yapılmaz diyor :D havacılıkta en onemli sey tecrübedir kabin amiri olursun eğitmen olursun maaşın artar sen kendini gelistir yeter sorunuz varsa sorabilirsiniz havacılığın her dalından
93 Yorumla- +1 yıl
instagramın var mı kral
- +1 yıl
Merhaba, bu yıl tercih yapacağım fakat sivil havacılık kabin hizmetleri özel koşul ile bölüme alıyormuş. Benim elimde ufak bir dövme var. Okuduğum süre içerisinde sildirmeyi düşünüyordum, okula girmeden önce de heyet karşısına çıkılıyormuş sanırım. Şimdi tercih yaparsam okula alınmama ihtimalim var mı? Yani okula girmeden önce de bakıyorlar mı dövmen vs. var mı diye? Sonuçta direk işe başlamıyorum okuyacağım sadece. Bilginiz varsa ve yannıtlarsanız çok sevinirim.
- +1 yıl
Boyum 1.60 dan düşük iş alımı olarak zor mu olur
+1 yılHosteslik guzel meslek ama bir de firmaya bagli is kalitesi. Kimilerinde is oldukça agirdir hic uyku yoktur. Senin ucaktaki sabrina da bagli. O basincta ne kadar uzun sure calisabilecegine falan. Maasi da imkanlari da guzeldir. Buyuk firmaya girmek epey zordur ama biraz sansini zorlarsan herhangi bir havayoluna girersin, cok da zor olmaz fizigin ve tipin fena degilse. Arti dunyayi gezmekte ayri bir tadi. Guzel meslektir, tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılKabin hizmetleri okuma ek bir avantaj fakat dil bilmen gerekiyor Thy deyim bende kokpit ekibinde. Bakimli olmak 165 en az boyunun olmasi ve dil en onemlisi ek dilin az da olsa varsa cok sanslisin. Güzelliğe renkli goze vb. Bakmiyorlar gozun korkmasin ama ingilizcen iyi olmak zorunda.
26 Yorumla- +1 yıl
@jesse123 Kardeşim Sivil Olcaksan Üni Okuman lazım ya da özelden olcaksın onun içinde 300 Bin TL kadar paran çıkar. Askeri içinde ünivrsite sınavından en az 400 alman şart ve Hava harp okulu mulakat ve sınavlarını geçmen lazım
- +1 yıl
Merhaba. Sivil havacılık okuyorum ekledim ama sizi yazamıyorum. Biraz bilgi almak istiyordum yardımcı olur musunuz 🤗
- +1 yıl
@öylesinebiri12a dil eğitimi alıyor musun okuldan
+1 yılEvet ygs ye girmen bişey kaybettirmez sana tatlım. 2. Soruya gelelim sınavsız geçişte puan önemli değil. Zaten o sana sınavsız bir hizmet sunmuş zaten fakat sınavsız geçişe basvrsaydn daha iyi olurdu. 3. Soruya cevap ise bir bayan için güzel bir meslek şehirler arası yolculuk sıkılmazsın maaşları da gerçekten çok iyi
00 YorumlaBen fen edebiyat mezunuyum Şu an thy de baslayacagım egitimlere keske bende sivil havacılıktan gecseydim sansın varken degerlendir :)
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden oyle dedim avantayi nefir
Soran+1 yılHaklisin canim thy alim yapiyor
+1 yılBelirli testlere giriyorsunuz, ailenizin hepsi araştırılıyor bu ciddiyette bir kurum ayrıca askeri personeli maaş konusunda mutlular iyi para alıyorlar.
Sivilinde potansiyeli vardır bence
#Türkerkeğii00 Yorumla
+1 yıldilin varsa her türlü iş bulursun özellikle ingilizce seviyen %50 üstü olması lazım ve dış görünüşe önem veren bir meslek türüdür bilgin olsun ne kadar dil o kadar kolay ve yüksek yerler iyi şanslar. :)
00 YorumlaMaaşı falan iyi ama sürekli havada olduğun için özel hayatın falan olmuyor. Ayrıca yaşlanınca kıçına tekmeyi atıp senin yerine daha güzel ve genç birisini alıyorlar. (Özellikle kadınlarda bunu yapıyorlar.)
00 Yorumla
+1 yılKabin memurları doktor maaşı alıyo Şu an. Ama sonradan pilotluğa heves edersen bu bölümle olamazsın bil. Pilotaj bölümü okuman ya da uçuş okuluna gitmen gerekir ki 50bin dolardan başlıyor. 1USD=3 küsür TL
00 Yorumla
+1 yılUçan memeli olursun ışte bir uçak yolculuğu yap kendin gör veya sor onlara
00 Yorumla
+1 yıltürk hava yollarında hayatın kurtulur
diğer hava yolu şirketlerinde sürünürsün..
00 YorumlaÖzel hayatı yok
Sevgilimi zor ikna ettim vazgeçti01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl ikna ettin aynı durumdan bende muzdarip im
+1 yılZaten ilk senesi full ingilizce. Başka hiç bir ders yok. Bu siteyede üye olan bir arkadaşım var sana önerebilirim istersen. Tüm sorularına fazlasıyla cevap verecektir. @OnlyGodCanJudgeUs
11 YorumlaYgs girsende sınavsız geçiş hakkını kullanabilirsin.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılgüzel bir meslek okuyor bence güzel yani.
evet yapabilirsin sınavsız gecis. puanın azcık önemli.
diploma notun önemli.00 Yorumla dil bilmiyorsan seni kapıdan içeri almazlar. dil ve suratına boya yapmayı biliceksin. tek kriterleri bu. bide fazla kısa ve tombik olma
00 Yorumla
+1 yılHostes olmak icin o bolumu okumana gerek yok. Hatta sana tavsiyem yabanci dil oku sansin daha cok artar.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyabancı dilin varmı? yabancı dil ister. öyle uzun uzun afilli bölüm adı olduğuna bakma otobüsteki muavin neyse uçakta sivil havacılık kabin hizmetleri okuyan aynıdır hostes yani.
00 Yorumlahavacılık zor iş. oylehadı demeyle olunmaz. yuksek irtifalarda devamlıbulunabılmeslısın. anatomik yapının buna uygun olması gerekır.
00 Yorumla
+1 yılBu sektorde değilim fakat bol gezemece ve gençlikte güzel bir meslek, iyi araştır. Konuşmama ve fiziğine guveniyirsan mülakatı gecersin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokuduğun bölüm; sivil havacılık ve kabin hizmetleri
yaptığın iş: okul servisinde hosteslik :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSivil hava ulastirma isletmeciligi okuyorum son sinifim iki senelik okuyup dgsyle gecis yaptim tavsiye ederim onu cok acik bir sektor
03 Yorumla
Soran+1 yılNeye gecisbyaptin canim bide sizin bolumdeki kizlar cok guzeller demi
Cevap sahibi+1 yıl4 senelik sivil hva ulastirma isletmeciligi evet guzel herkes
- +1 yıl
%50 bursla sivil havacilik kabin hizmetleri dusunuyorum verecegim paraya emege deger mi onu acik mi
iyi parası var bir arkadaşım okuyor. ingilizce çok önemli
00 Yorumla
+1 yılHostes acardır. Dehşet-ul Vahşed dir. bir düşündüm de bunları göze alamiyorsan okuma bos ver.😂😂
00 Yorumla
+1 yıllanet olsun soruları geziyorum bir anda önüme çıkıyo bu soru nası engellicem mmmk
00 Yorumla
+1 yılBen eskisehir sivil havaciliktayim gel yardim ederim 😊
05 Yorumla
Soran+1 yılMesaj at bana orayi istiyorun
- +1 yıl
Mesaj atamiyorum xper filan diyo :)
Soran+1 yılBen de sana mesaj gonderemiyorum sosyal hesabin falan yok mu
- +1 yıl
o. mirkovic insta var numarami veremem kusra bakma 😁😁😁
Soran+1 yıl61 takimcin var o demi
Süper meslek her ülkeye gidebiliyorsun maaslarida 4-5bin tl
00 Yorumlaevlenmek gibi bir hayalin yoksa ol tabiki
ama 1.70 den aşşa olmaman lazım02 Yorumla
Soran+1 yıl1.60 sinir
Yabanci dil varsa ve diksiyonun duzgun ise kalmazsin
00 Yorumlaİskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık öğrencisiyim sorun falan olursa beklerim
04 Yorumla- +1 yıl
Ben %50 bursla sivil havacilik kabin hizmetleri dusunuyorum verecegim paraya emege deger mi
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. 1. yapabilirsin
2. o puan önemli değil sen geçiş yapacaksın
3. işssiz kalmazsın inş00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılTeuzeoglu lisans mezunu kac senedir issiz İstanbul gibi yerlerde is var
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhosteslik dediğin hava garsonu işte. yorulmazsın öyle yerdekiler kadar. maaşı fena değil yani
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar cahil ve de saygısız bir insansın. Hosteslik birtek garsonluk değildir biz aynı zamanda size zarar gelmesin diye kendimizi feda ediyoruz ilk yardım vs. ayrıca yerdekilerden daha çok yoruluyoruz çünkü siz emniyet kemerleriniz bağlı güvenli bir şekilde yolculuk yaparken biz ayakta sizin güvenliğiniz için çalışıyoruz + günde kaç ülke geziyoruz ve ne kadar radyasyon alıyoruz haberin var mı? İşimiz kansere neden olabiliyor ve gece gündüz demeden sizlere hizmet veriyoruz ne uyku düzenimiz var ne de özel hayatımız var. Yerdeki garsonlar geceleri mışıl mışıl uyurken biz taa anasının gözüne kadar gidiyoruz ailemizden uzak kalıyoruz. Ve az önce dediğim gibi basınç ve radyasyona maruz kalıyoruz. Asla kolay ve herkesin yapabileceği bir meslek değil. Saygılı konuş, cahil seni!
Ben bu bölümü okuyorum. Sorun olursa gerekli bilgileri verebilirim.
019 Yorumla
Soran+1 yılMesaj atar misin lutfen detayli konusmaliyiz😀
- +1 yıl
Bu bolum okunur mu bilgilendirir misin beni
Sıkıntı yok iyi meslek devam 😉
00 YorumlaValla bende istiyorum, düşünüyorum😊
00 YorumlaAtanabilme umidin var mı
10 Yorumla
+1 yılIyi bolum gibi duruyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHosteslerin cogu yollu oluyor
05 Yorumla- +1 yıl
Ayıp...
Soran+1 yılinsanları belli kalıplara sokmaktan vazgeçin
Cevap sahibi+1 yılTanıdığım insanlar var. Tek dertleri pilotlardan birisini kafalayıp evlenmek. Benim gördüklerim öyle. Aynı zamanda instagramda fotoğraf paylaşanlar da ilgi çekici pozlar veriyor
- +1 yıl
O gerçek bir hostes değildir o zaman hostesler askeri bir sistem altında kontrol ediliyor sosyal meydanlarına kadar bulundukları uçak firması tarafından takip ediliyor.
- +1 yıl
Ne kadar cahil bir kafa o kadar yil gecmis umarim kurtulmussundur bu kafadan. Kedi ulasamadigi cigere mindar dermis.
+1 yılbelli bir yaştan sonra zor
00 Yorumlafizik ve dil varsa sorun yok :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHostes olcan yani amaan kızım uç uç nereye kadar
00 Yorumlayabancı dilinin çok çok iyi olması gerekir.
00 Yorumla
+1 yılGüzel meslek ama yorucudur
00 Yorumla
+1 yılBence gayet iyi. Oneririm ben.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence cok iyi bir meslek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim hostes fantazim var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılThy nin hosteslik başvuru var bak istersen
00 Yorumla
+1 yılGüzel bölüm
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 809 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel meslek
00 Yorumla Olur insallah
00 YorumlaHiç duymadım :)
00 YorumlaGüzel meslek
00 Yorumla
+1 yılon numara meslek
00 Yorumla
+1 yılİlginc bir meslek
00 YorumlaGüzel.
00 YorumlaGüzel meslek kanks
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSüper bence