Arkadaşlar uçakları çok seviyorum sayısal alanda yetenekli ve başarılı olduğumu düşünüyorum bu sene tekrar sınava giricem ve uçaklara ayrı ilgim var bu nedenle ucak mühendisi olmak istedim baktım ki pilotluk daha cezbedici bir meslek ama bayan olarak zorlanır mıyım insan hayatı söz konusu sonuçta. ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz bu konuda?
Cevabın nedir?
+1 yılbirincisi matematikden zekan var diye seni pilot yapmıyorlar
bir çok testten geçiyorsun ve maddi anlamda 350-400 bin tl civarında para ödemen gerekiyor okul okuyunca bitmiyor her uçak için ayrı sertifika - lisans alman gerek ve bunların her biri için eğitim ücreti ödüyorsun ve bu sertikiları alabilmek içinde eğitim ücreti kadar para ödüyorsun..
bunları hallettin diyelim , her hava yolu şirketi seni pilotsun dye işe almıyor bir çok teste tabi tutuyorlar onlarda onlardanda geçmen şart oluyor , türk hava yolları özellikle çok seçici bu konuda.
özetle uçak mühendisliği okuyup iş bulmak daha kolay , zekan varsa her türlü alır gidersin , devlet şu anda uçak ve uzay mühendisliği alanında nitelikli personel arıyor ve maaşları çolk yüksek seviyede , bunlarda seçici davranılıyor aralarından zekayla birlikte birazcık şansda gerekiyor sıyrılabilmek için..
özetle : bukadar zekan varsa bence doktorluğu düşün.02 Yorumla
Soran+1 yılBen açık yaradan vs iğrendiğim için doktorluk düşünmedim. matematik profosoruyum her seyi yparım diye düşünmüyorum tabiki sayısal alanda yetenekli olduğumu düşünüyorum sadece. peki burslu olunca o paraların hepsi karşılanabiliyor mu burs tarafından?
- +1 yıl
türk hava kurumu üniversitesi pilotajlık bölümü var örneğin türk hava yolları buradaki öğrencilerden özellikle kendi bünyesinde bulundurmak için çaba harcıyor araştır. anadolu üniversitendede pilotajlık bölümü var eğitim ücreti ödemeden devlet üniversitende okusan bile en az 300 bin tl civarında.. bir pilotla diyolog kurmuştum bana dedikleri maddi açıdan sen ne kadar hesaplı olsanda hesap gerçeğe uymuyor yüksek geliriiniz yoksa bulaşma demişti , zaten pilot olan kişilerin ailelerine bakarsanız coğu yüksek zümreden ( doktor , milletvekili , iş adamı vs.) gibi insanların cocuklarından oluuşyorlar demem o ki uçak mühendisliği veya doktorluğu düşn..
pilotluğun sıkıntısı bunca zahmete katlanıp iş bulamamada var yetenekli olman lazım bunuda sen belirleyebilirsin , bunuda pilotajlık eğitimi aldığın sırada görebilirsin yeteneklimisin değilmisin. ayrıca buulunduğun şehirlerin havalimanlarına giderek pilotlarla konuşma imkanın var muhabbet kruabilirsin emin ol hepsi bilgilendirici davranır
+1 yıl4 türlü pilot olabilirsin:
1. Liseden mezun olduktan sonra Hava Harp Okulu.
2. Ygs/Lys ile alan 4 yıllık üniversiteler. THK ve Anadolu Üniversitesi gibi.
3. Lisans mezunu olduktan sonra 18 ay eğitim alarak. Türk Hava Akademisi geçen senelerde 120 kadar lisans mezunları almışlardı. Para vermiyorsun ama işe başlayınca 3 yıl kadar maaşının bir kısmına el koyuyorlardı. Sınavı zor ama. :) Paralı da olabilir bu. Benim hedefim de bu. :)
4. Zaten yüz binlerin varsa özel kurslardan da pilotaj lisansını alabilirsin.
Yani uçak mühendisi olduktan sonra da pilot olabilirsin ki ben öyle yapardım. En azından elinde bir mesleğin daha olmuş olur. Pilotken sıkıntı mı oldu (sağlık vb.) uçak mühendisliği yaparsın..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yıleski sevgilim hostesti ve pilotluk kursuna falan gidiyodu.
bildigim kadariyla. üniversite mezunu olman lazim. üst düzey ingilizce lazim.
kurs 300bin tl falan.
150bin kendisi vermisti.
kalan 150bin tl de. thy karsiliyodu. 10 yil anlasmali pilot olarak calismasi karsiliginda00 Yorumla
+1 yılpilotonik uçak muhendisliği anladım dedim bu tamir etmek istiyor ama uçağa söyleyemiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılİlginç bir yaklaşım 😂
+1 yılNe olur pilot ol ne olur
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Bilmem ki bir kıza çok yakışır pilot luk ailenin ve ülkenin gurur kaynağı olursun ne olur pilot ollll :(
- +1 yıl
Fikrin yok mu?
+1 yılPilotluğun kursu için servet ödemen lazım kardeş.
04 Yorumla
Soran+1 yılSen pilot musun
- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılNe kadar bir miktar
- +1 yıl
180.717,60
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Uçaklarla ilgilenenler-pilotluk uçak mühendisliği hakkında?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat