Arkadaşlar meraba , ben savcı olmak istiyorum ama bilgiler sürekli değişiyo herkes farklı bişey söylüyo. Savcı olmak için önce avukatlık yapmak şart mı şartsa kaç sene yapmalıyım? Sınavı kazandıktan sonra kurada savcılık çıkmazsa tekrar bir şansım olmuyo mu ne yapmam gerekiyo? bir de türkiyede torpilsiz asla savcı olamazsın diyolar felan öyle mi?
Cevabın nedir?
hukuku bitir
bakanlığın yazılı sınavını kazan
mülakata çağırıyorlar. mesela bu sene 800 kadro açıldı ve sınavı kazanan 1500 kişi bile yoktur. bunlardan torpille giren tabi çok olacak ama bu her torpili olan girer demek değil.
herkesi araştırırlar. sadace senin de değil ailenin sicilinde de olumsuz bir şey yoksa %20 olursun diye düşünüyorum. olamazsan avukatlık yapabilirsin. avukatlığa başladıktan sonraki ilk 3 yıl içinde yeni mezun gibi hakimlik savcılık sınavlarına tekrar girebilirsin. 3 yıl geçtikten sonra avukatlıktan hakim savcılığa geçiş sınavına tabii oluyorsun. o sınav öncekine göre daha kolay. bu yolla kazanman daha olası03 Yorumla
Soran+1 yıl3 yıldan önce olmuyo mu?
Hukukta mı okuyorsun? Yoksa üniversiteye mi hazırlanıyorsun? Eğer hukukta okuyorsan az çok biliyorsundur. Adalet bakanının açıklamalarına göre savcı hakim olmak için 5 yıllık avukatlık yapma şartı gelecek ama daha gelmedi galiba. İkincisi geçmişin ve torpil önemli. Ama dönemin siyasi konjuktürüne göre torpile gerek kalmayabilir. Cemaat olayı çıkınca hemen yıllarda torpil olmadan hakim savcı olanlar oldu.
Diğer bir durum ise eğer üniversiteye hazırlanıyorsan ilk önce hukuk kazan ve ayrıca bu mesleğe Allah rızası için sadece makam ve para gözüyle bakmayın03 Yorumla
Soran+1 yılHayır makam felan değil sadece savcılık istiyorum parasında pulunda felan da değilim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılGörüşleri okudum tamam savcı olmak zor olabilir ve torpil gerektirebilir ama hukuk okuma demek saçma bence. Hukuk sadece hakim savcı avukat demek değildir. Hem TM seçen biri ya hukuk ya psikoloji bilemedin pdr okuyacak. Diğer alanlar TM adına bos is bnce
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
Öncelikle hukuk fakultesini kazanacaksiniz mezun olup avukat olacaksiniz sonra kontenjan dahilinde sınavlar açılacak hakimlik ve savcılık sınavı bu sınavı başarı ile geçtikten sonra olabilirsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
Ya yüksek bir makamdaki eş, dost , akrabadan torpil istiyiceksin. Ya da iktidar partisi nin gençlik kollarına üye olarak yalakalık yapacaksın...
Maalesef ülkemizde durum böyle Adalet Bakanlığına , adaleti temsil edecek olan hakim-savcıları alırken adaletsizlik (torpil) yapanları alıyoruz ve onlardan adalet bekliyoruz...
Avukat olmayacaksan hukuk okuma derim.01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef.
+1 yıl4 yıllık hukuğı bitir, ardından hakimlik ve savcılı sınavlarına çalış kazanırsan yardımcı olarak başlayabilirsin. staj tamamlamak şart değil diye biliyorum kardeşim hukuk mezunu arkadaşı Şu an hakim yardımcılığını kazandı.(ama bütün arkadaşları 2 yıldır giriyor bu sınavlara sadece biri işte kazanabildi)
01 Yorumla
Soran+1 yılOff.
Gizli Üye(30-35)+1 yıltorpil var diyorsunda türkiyede nerede torpil yokki bak ben uçak mühendisiyim haziranda meuzn oldum ve hala işsizim inglizcem iyi bir seviyede rogramlama dilim vsd her şey var ama havayolları refaransım (torpilim) yok diye almıyorlar yani bu tip sektörlerde hep torpil vardır :)
012 Yorumla
Soran+1 yılHangi üniversiteden mezun oldun?
Cevap sahibi+1 yılİtü mezunuyum ben bak daha bu sabah geldim iş görüşmesinden aselsana başvurmuştum. Hukukunda öyle özenilecek bir yanı yok onuda söyleyim arkadaşım avukat stajı 3-4 ay önce bitirdi şimdi bir başka avukatın yanında 2.200 liraya çalışıyor maalesef ülkemizde okuyana değer verilmiyor. :(
Soran+1 yılYok artık ya. Çok saçma.
Cevap sahibi+1 yılNe sandın piyasa çok kötü yani mezun olur olmaz 3-5 bin maaşları unut :)
Soran+1 yılMezun olur olmaz değil para da önemsiz diyemem yalan olur ama 3 bin de alsam savcı olmak derdindeyim.
Cevap sahibi+1 yılSavcılık direk torpil diyemeyiz ama olanaların %80 i referansla oluyor: Ama savcı olsan stjda 4 civarı meslekte 6 ile başlanıyor diye biliyorum.
Soran+1 yılKurada mı savcı çıkması torpille yoksa atanmada mı?
Cevap sahibi+1 yılilk önce yazılı sınav oluyor yazılı sınavı geçersen sözlü mülakat var sözlü mülakatta torpil var arkadaşıma pinpon topunun yarıçapını sormuşlar yani elemek için :)
Soran+1 yılYuh yani.
Cevap sahibi+1 yılöyle arkadaşım çok pişman olduğu söyler durur ben o kadar kafa patlattım aldığım paraya bak kuzen gitti kamuda 3300 lira alıyor kıçıkırık işletme okuyup falan diyor ama prestijli meslek onu söyleyim ben :)
Soran+1 yılBu nasıl bir saçmalık.
Cevap sahibi+1 yılöyle şans ve çevre faktörü
Ne kadar emek versen de iş mülakatta bitiyor. Kimi sınavları atlayıp mülakatla atanan da var. Tanıdık/torpil yoksa resmi yollardan tekrar tekrar şansını deneyeceksin.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok mu zor mülakat?
- +1 yıl
Mesele zorluk değil, her mülakat hem zor hem kolaydır. Ne kadar bilgili olursan ol tahmin etmediğin, öngöremediğin birşey sorarlar. Asıl mesele onca sınavdan ve liyakatini ispatladıktan, güvenlik vs konularında soruşturulduktan sonra kariyerinin bir kişinin keyfi kararına bağlı olması. Hukukçu bir arkadaşımdan bildiğim kadarıyla araştırmalarında karşılaştıkları hususları danışırlar (üye olduğun dernekler nedir ne değildir, öğrenciliğinde hangi faaliyetlere katıldın vs vb) güncel konularda yorum yapmanı isteyebilirler, onun haricinde ne sorarlar bilmiyorum ama sözlü sınav gibi değil.
+1 yılHayir savci olmak icin avukatlik yapman falan gerekmiyor. Sinav ve mulakatla olabiliyorsun. Bu asamalari gectikten sonra 1 yil uye oluyorsun hakim ya da savcilik icin daha sonra kura cekiliyor.
11 Yorumla
+1 yılhukuk fakültesi mezunu olduktan sonra adalet bakanlıgının sınavını kazanacaksın
08 Yorumla
Soran+1 yılPeki torpil şart mı?
- +1 yıl
paralel yapı etkinken onların dışında kimse giremiyordu şu an normal insanlar girmeye başladı. sen hukuku bitirde sonrası halledilir. en kötü avukat olursun bir arkadasım hakim olamadı sonra avukatlıga basladı 2 senede 3 trilyon para kazandı şimdi allahtan hakim olmamışım diyor. hukuk iyidir
Soran+1 yılYa ben şimi savcı olmak istiyorum hakimlik kesinlikle istemiyorum. Ama diyelim kazandım ve kyrada savcı çıkmadı hakimlik çıktı ben hakim olmak istemiyorum avukat kalıcam deme şansım var mı?
Soran+1 yılArkadaşının kendi bürosu da mı var?
- +1 yıl
hakimlikde sonuçta devlet memurluğu istifa edebilirsin. savcının gecesi gündüzüyok bir olay çıkar pat oraya suraya. hakimlik daha rahattır. evet kendi ofisini açtı
Soran+1 yılPeki avukat olup kendi ofisini açınca iş alabilmek için ne yapmak gerekiyo?
- +1 yıl
çevre bağlantı meselesi
+1 yılÖnce hukuk fak. bitirmelisin. Sonra hakimlik savcılık sınavları falan ama biraz zordur.
16 Yorumla
Soran+1 yılBittikten sonra nasıl gelişiyo o durum?
- +1 yıl
Bitirince oturup sınavlarina hazirlanıyorsun. Sonra Adalet Bakanlığı sınav ilanı veriyor. Başvurup sınava giriyorsun. Avukatlık stajı yapmak zorunlu mu tam bilmiyorum
- +1 yıl
Rica ederim ama bir ara bir tanıdıģımın sınava nasıl hazırlandıgını anlatayim.. gerçekten etkilenmiştim
Soran+1 yılAnlatırsan sevinirim.
- +1 yıl
Olur bir ara☺
Torpil bir yere kadar ! Çalışan kazanıyor abim hakim yengem savcı
Hiç bir torpil olmadan bu noktaya geldiler11 Yorumla
Soran+1 yılBuna çok sevindim.
savcı olmak kolaymı sanıyorsun sen senin ilkokuluna kadar araştırırlar en ufacık şeyinde gidersin %99 olamazsın zaten boşuna ümitlenme
02 Yorumla
Soran+1 yılKolay sanıyorum demedim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılönce bir hukuk oku da sen buralarda takılarak savcı mavcı olamazsan benden söylemesi :)
11 Yorumla
Soran+1 yılBen burda takılmıyorum sadece eğitimie ilgili kısma bakıyorum.
+1 yılÖnce hukuk fakültesini kazan
01 Yorumla
Soran+1 yılTercih yapıcağım için şimdiden karar vermem lazım eğer savcılık torpilsiz olmuyosa hukuktan vazgeçicem o nedenle şimdiden bilgi topluyorum.
+1 yılıkı sini de dene bence
03 Yorumla
Soran+1 yılEğer torpil şartsa hukuk tercih etmiycem boşuna o yüzden net bişeyler bilmem gerekiyo.
- +1 yıl
gadelin ruzkalina bilak oseni ulasdır
Soran+1 yılAnlamadım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTam savci tipi var sende ha 😀
06 Yorumla
Soran+1 yılAhaha hiç sanmıyorum. 😂
Cevap sahibi+1 yılValla bak o gozlukler ciddi ciddi bakislar hicbsy benden kacmaz mimikleri filan 😂😂
Soran+1 yılYaaaa çok sevindim. 😂
Cevap sahibi+1 yıl😇😇
Soran+1 yılTeşekkür ettim. ☺️
Cevap sahibi+1 yılRica edrim 😇
+1 yılokuman
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Savcı olmak için ne yapmam gerekiyor tüm detaylarıyla açıklar mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat