Bu bölümü bazı insanlar övüyor bazı insanlar ise yerden yere vuruyorlar. Bazı yerlerden okduugma göre geleceği parlak maaşı iyi seçilmesi gerekn en iyi mesleklerden biri bazılarına göre de maaşı 1000 liraya çalışanlar oluyormuş 80 ile 85 puan arası ataması varmış. Bunun yerine hemşire çok daha iyiymiş. Özel üniversiteler gün geçtikçe mezun sayısını artırdıgı için bu bölümden bölümün değeri azalmış. Ve okuduktan sonra boşta kalıyorlarmış. Arkadaşlar lütfen nekadarı dogru nekadarı yanlış açıklar mısınız? Devlet üniversitesinden mezun olsakta yinede açıkta kalırmıyız?
Cevabın nedir?
+1 yılBence güzel bölüm ama gün geçtikçe bu bölümden verilen mezun sayısı çok fazla. Ama şöyle bir imkânın da var kendi büronu, ofisini açabilir hizmetini orada da verebilirsin. Bunun için belli bir resmiyet ve ruhsat lazım. Bu arada 1000 TL diye bir şey olamaz çünkü asgari ücretle çalısanlar bile zaten 1000 TL nin üzerinde alıyor.
20 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 329 cevap paylaştı. bu iki bölümü birbiriyle kıyaslama. diyetetik, bir kurumda en fazla birkaç kişinin yaptığı bir meslek. hemşirelik ise onlarca kişinin. biri bir nevi danışman gibi, diğeri ise hasta hizmeti veren bir grup. hemşirelik daha avantajlı sayı bakımından.
04 Yorumla
Soran+1 yılkıyaslamadım sadece yorumları aktardım. Herkes hemşireliğin daha avantajlı oldugunu söylüyor fakat neden diyetisyenlik değil. Yani diyetisyenlik binevi doktor, doktor olmasına karşın bukadar değersiz bir bölüm mü?
- +1 yıl
dediğim gibi diyestisyenliği bir kurumda en fazla birkaç kişi yaparken, onlarca hemşire var. ihtiyaç azaldıkça değersizleşti. bir dnem de ingilizce öğretmenliği aynı şekildeydi. şimdi ise o kadar değil. sağlığın hizmet sektöründe ihtiyaç ve büyüme daha büyük. o yüzden çoğu kişi böyle düşünüyor.
Soran+1 yılAnladım. Düşüncelerin için teşekkürler :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok popüler oldu bir aralar. Bu yüzden bütün özel üniversiteler neredeyse bu bölümü açtı ve mezun sayısı çoğaldı. Atamaları 80 üstü diye biliyorum. Bunun yerine hemşirelik okumak daha mantıklı bir hareket olacaktır. :)
14 Yorumla
Soran+1 yıldiyetisyenlik uzun zamandır hayalimdi ve şuanki çalışmalarımı bu bölüme gerçekleştiriyom açıkçası fakat 2. hedefim tıpdı. Tıpı 2. sıraya koyacak kadar değerliydi benim için yani. Hemşireliğin maaşı ne kadar acaba. Yani diyetisyenlikte hayallerim çok farklıydı, maaşı da iyiydi. Resmen kötü yorumları okuyunca yıkıldım. Okumak için değil istediğim için okumak istiyorum ama ne açıkta kalmak ne de 1000 liraya çalışmak istiyorum :(
Cevap sahibi+1 yılO halde diyetisyenlik oku. Ben senin için farketmez zannettim. Eğer bu kadar hevesliysen KPSS'yi de kazanırsın zaten. Mutlu olduğun yere koş, yoksa ileride pişman olursun.
Soran+1 yılAnlıyorum teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim, başarılar. :)
Gizli Üye(25-29)+1 yıldiyetisyenlige girdim bu sene ben tavsiye etmiyorum denilenlerin hepsi dogru atama yok özelde tecrübe diye almıyolar bölüm hocaları bile nolucaksınız ileride bilmiyorum cok fazla bölüm acıldı diyo
08 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi ya ama bazıları gerçekten iyi yorum yapıyo bazıları ise çok kötü kime inanıcağımı şaşırdım:/
Cevap sahibi+1 yılbanada dısardaki insanlar cok güzel yorum yapıyo okumayana dısardan bakana gercekten hos bana bile bölüm hala hos geliyo ama issiz kalıcam diye hergün kendimi yiyorum
Soran+1 yılBen saglık okumak istiyorum aklıma yatanda diyetisyenlikdi. Daha geçen seneye kadar herşey iyiydi , gelecegin mesleğiydi yani. Neden böyle oldu birden bire anlam veremedim :(
Cevap sahibi+1 yılçok bölüm açıldı çünkü ama dışardan bakınca hala havalı güzel bölüm sıkıntı zaten iş olmaması bölümün kötü olması değil
Soran+1 yılsadece türkiyedemi böyle peki bu
Cevap sahibi+1 yılsanırım evet
Soran+1 yılof off ne seciceğimi şaşırdım seçim zamanı karar vericem sanırım. Yine mf saglık bölümünden seçim yapıcam ama hayırlısı :/
Cevap sahibi+1 yılvaktin varken tıptan baska bisey düsünme derim ben en garanti meslek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
0Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılBence cok guzel bölum
02 Yorumla
Soran+1 yılgüzel bölüm fakat hangi okumuş insan 1000 liraya çalışır?
- +1 yıl
Oylemiymis bilmiyordum ama nnce guzel bolum parası da cok onemli değil seviyorsan oku
Bana tekrar mesaj atar mısın?
02 Yorumla
Soran+1 yılben mi
+1 yılÇalışma saatleri nasıl oluyor devlet hastanesinde?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok iyi
00 Yorumla
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne