Arkadaşlarima söylüyorum hemşire yardımcılığı okuyorum diye hmen guluyolar hemşirenin yardımcısı mı olur diye aralarındaki fark ne? Bu iki meslekte aynı bence neden bukadar kucumseniyor
Cevabın nedir?
fark var artık lise hemşireliğinin önünü kapattılar yani üniversite mezunu hemşirelerde kıdemce mesliek lisesi olanlardan üstün ve maalesef ben öğrenci olduğum halde şunu çok iyi anladım ki hastanelerde ast üst ilişkisi çok var hemşireler genlde hasta bakıcıyla bile oturmuyodu yoğun bakımda yapmıştım satajımı ve de biraz emir verir gibi davranıyolar hemşire yardımcılığı da bir alt personel grubudur muhtemelen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFark büyük. Hemşire zaten Türkiye'de doktorun yardımcısıdır. Yardımcının yardımcısı oluyor bir nevi. Enjeksiyon paketini sen açıp ona vereceksin o da enjeksiyon mu yapacak yani. :)
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru da
Soran+1 yılHemşire doktorun yardımcısı değildir meslek hocamız söylemişti
Cevap sahibi+1 yılEvet değildir ama Türkiye'de böyle maalesef. Ben de bir sağlıkçıyım. Ama Türkiye'de hemşireler oldukça zor koşullarda çalışıyor. Yardımcı gibi kullanıyorlar. Bu durumda böyle bir yerde hemşire yardımcılığı biraz tuhaf karşılanır. :) Aklıma şu vine geldi;
https://www.youtube.com/watch?v=lSLzpcWkv6Y
4 yıllık hemsirelik okuyanlar hemşire meslek lisesinin hemsirelik bolumunu bitirip direkt geçişle gelenler de hemşire yardımcısı oluyorlar diye biliyorum. Arda iş olarak fark yok ama kidem ve maaş farki var eskiden ünide hemşire yardımcılığıyoktu yeni mi geldi bu bbölüm
06 Yorumla
Soran+1 yılHemsire yardımcılığı nin üniversitesi zaten yok bizim avantajımoiz su diploma notuyla labautuvar doyaliz paramedik bölümlerine sınavsız geçiş ile girmek
Soran+1 yılHemşire olmak icin neden 4 sene okuyim ki 2000 TL için onun yerine mühendislik okurum dahaiyi
Soran+1 yılLabautuvar okumayı düşünüyorum ya da paramedk hangisi iyi snce?
Soran+1 yılAynen
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. hemşire evliyse yardımcısı kocası olur.. Evde işlere el atar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
5Cevap
Hemşirelik mesleği ösym sınavı olan tyt ve ayt den yüksek puan alıp 4 ya da hazırlıkla (ing) 5 yıllık fakülte mezunlarıdır. Bazıları ise 2 yıl daha okuyarak belli bir alanda yüksek lisans yaparak uzman hemşire olurlar. Doktordan sonra en yetkili sağlık personelleridir. Hastalara girişimsel yetkileri olup hastaların tetkik ve tedavilerini yaparlar. Hemşire yardımcısı mesleği ise lise mezunu olup, hemşire hocaların gözetimin altında çalışarak hastaların kişisel ihtiyaçlarını yerine getirmekle görevlidir. Hasta odasının düzenini ve temizliğinin yapılmasını sağlar. · Hasta güvenliğinin sağlanmasına yardım eder. · Hastanın tedavi planında yer alan ve hemşirenin uygun gördüğü oral ilaçları hastaya verir. Hastanın kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardım eder.
Ve gerekli durumlarda hasta hakkında hemşire hocalara bilgi verir.00 Yorumla
+1 yılKıdem farkı var. Biri üniversite mezunu biri lise mezunu. Biri 4 yıllık eğitim alıyor diğeri 2. Çok daha fazla detay ve vaka öğreniyorlar. Hemşireyim de diyenler var. Hemşire olunmuyor lise mezunu olunca.
Madde 1 – (DeğiĢik: 25/4/2007-5634/1 md.)
Türkiye’de üniversitelerin hemşirelik ile ilgili lisans eğitimi veren fakülte ve yüksek okullarından mezun olan ve
diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenler ile öğrenimlerini yurt dışında hemşirelik ile ilgili, Devlet tarafından tanınan
bir okulda tamamlayarak denklikleri onaylanan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenlere Hemşire unvanı verilir.
Madde 3- (DeğiĢik: 11/10/2011-KHK-663/ 58 md.)
Bu Kanun hükümlerine göre hemşire unvanı kazanmış olanların dışında hiç kimse Türkiye’de hemşirelik mesleğini icra edemez.
Hemşirelik kanunu01 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi hemşire olmuyorsunuz yani hemşire olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmeniz lazım
+1 yılHemşire yardımcısı lise mezunlarından oluyor artık. HEMŞİRE olman için lisans mezunu olman gerekiyor. Yeni sistemde böyle. Sizi aydınlatmak için hemşire yardımcılarının görevlerini paylaşıyım. habersaglikcilar com/hemsire-yardimciligi-ve-saglik-bakim-teknisyenliginin-gorevleri
00 YorumlaHemşire yardımcılığı ve hemşirelik farklı aslında. Böyle bir meslek çıktı ama literatürde görevleri ve atamada hangi pozisyonda ne yapacağı henüz muallak :)
00 Yorumlahasta bakıcısının adı işte şimdi moda olduya her mesleğe abidik gubidik isimler vermek.
ben yönetici asistanıyım diyor biri yahu sekreterlik işte.13 Yorumla- +1 yıl
Stok sorumlusu : depocu
Onuda ekliyim ayar oluyorun boyle diyenlere
Soran+1 yılOna bkarsan hemsirelikte hasta bakıcılık yapıyor ama iş iştir sonuçta hasta bakıcı diye küçük görüyorsunuz hasta bakıcı ayridir hemşire yardımcılığı ayrıdır
+1 yılHemsire yardimciligi kalkti diye biliyorum. Kuzenimde bu yil hemsire yardimciligi okuyacakti. Sonra kalkti dediler. Direkt hemsire oluyosun dediler.
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğru bilgi değil bu
- +1 yıl
Bilemiyorum
Canim bende Almanyada Hastanede calisiyorum.
Burda hemsireyede yardimcisinada cok önem ve saygi gösteriliyor..
Arasinda pek bir fark yok aslinda..
Sadece hemsirenin daha fazlasiyla sorumlu..
Bilmem anlatabildimmi türkcemle :)00 Yorumlaben hemşire bir arkadaşa sormuştum aralarında 200.300 lira maaş farkı oluyo bide adı farklı oluyo sadece dedi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende ilk defa duydum öyle bişeyi. Fark vardır illaki aynı şeyi yapıyosundur ama statü ve yetki farkı vardır tahminimce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhemşireler küstah
hemşire yardımcıları küstah değil00 YorumlaBirisi hemşire birisi değil
03 Yorumla
Soran+1 yılAma aynı işi yapıyorlar
- +1 yıl
Bende bir heşireyim aynı görev yapıldığı doğru
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemşire de sadece boşver yardimci demeyi
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de :D
+1 yılKıdem maas farkin olacak sadece hemsireyim de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEnjeksiyon yapma yetkiniz yok
00 Yorumla
+1 yılHemşire daha güzel aradaki tek fark bu :D
01 Yorumla- +1 yıl
Hemşireyim bende ve hemen hemen hemşire yardımcıları da aynı mesleği yapıyor bizimle sadece deri içi işlem yapamıyorkar ama sadece devlette bu yasak özel de çalışsa hemşire ile aynı yapıyorlar sadece maaşı biraz az o kadar pek bşr fark yok yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılIkisi de polis asker avcısı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım