Ya ben tarih öğretmeni olmak istiyorum taban puanlarına baktım tarih bölümünün 430-450'lerde tarih öğretmenliğinin 400'lerde neden tarih bölümünün puanı daha yüksek merak ettim.
Cevabın nedir?
Tarih bölümü okursan öğretmenlik yapman için formasyon alman gerekir, ama tarih öğretmenliği okursan formasyon alırsın. 3. sınıf tarih öğrencisiyim, eğer Tarih okuyacaksan çok fazla çalışman gerekiyor ki iyi bir yere gelesin. Örneğin bir akademisyen ve ya öğretmen olabilmek için çok fazla çalışman kendine az zaman olman gerekir. Bilgi vereyim dedim.
118 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Yani tarih bölümünü okuyup çok çalışırsan iyi yerlere gelebiliyorsun daha iyi paralar kazanabiliyorsun ama öğretmenliğini okursan iyi çalışırsan anca öğretmenlik ve öğretmen maaşı olay bu mu doğru mu anldım.
- +1 yıl
Evet, öğretmenlik atamaları 310 kişi filan. Akademisyen olacağım diyorsan İngilizce şart olmak ile beraber 1 tane seçeceğin alanda alan dili kasman gerek, yani Eskiçağ Tarihi, Türk Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Yeniçağ Tarihi, Yakınçağ Tarihi ve Cumhuriyet Tarihi, bunlardan biri üzerinde yoğunlaşman ve hangi alanı istiyorsan ona göre dil seçmen lazım. Anlatabileceğim çok şey var, istersen mesaj atabilirim özelden.
- +1 yıl
Walla atarsan iyi olurda xper 1'ler mesaj atamıyor benm bildiğim. Bide benim anlamadığm madem bu Tarih bölümü bu kadar zor bir yerlere geliyor niye tarih öğretmenliğinden daha yüksek puanı var.
- +1 yıl
Evet atamıyormuşum şimdi farkettim malesef. Çünkü Tarih bölümü okumak daha zor, öğretmenlik okursan yatarak geçersin ve kendine ayıracak bir sürü zamanın olur. Eğer okuyup iyi bir yerde çalışmak istiyorum diyorsan kendine fazla zaman ayırma vaktin olmayacak. Osmanlıca derslerin filan olacak mesela; شو شكلدە یازاجاكسعن filan yani
- +1 yıl
Ayy osmanlıca mı ben daha ingilizce beceremiyorm yeni dil öğrenme konusunda sıkıntılıym ya tarih öğretmenliğinde yoksa osmanlıca ben orayı tercih ederm puanım yeterse o zaman :)
- +1 yıl
Malesef onda da var ama cc ile geçersin, belli bir süre sonra osmanlıca not karalamaya başlıyorsun kafayı yiyip. Sana tavsiyem İngilizceni 4 senede geliştir ve hangi alan istiyorsan ona yönelik başka bir dile başla, mesela eskiçağ ise Almanca veya Fransızca, Türk Tarihi ise Rusça veya Çince Ortaçağ'da Latince. Yeniçağ ve Yakınçağ'da emin değilim, ama öğretmenlikte 300 civarı atama oluyor işin biraz daha zor, ayrıca yaşın da uygun yüksek lisans vs. ile de uğraşabilirsin
- +1 yıl
Tarih öğretmenliiği kalkmış diyor arkadaş ya
- +1 yıl
Evet öyle bir şey de var şimdi hatırladım. Eğer dediğim gibi yapmayacaksan yani akademisyenliğe hazırlanmayacaksan, iyi bir yerde çalışman için tekrar dil öğrenmen ve kendini geliştirmen gerekecek, kısacası uğraşman gerektiren bir bölüm eğer uğraşamam diyorsan radyo televizyon veya sosyoloji alabilirsin
- +1 yıl
Uğraşırım mecbur yapacak birşey yok. Ben sözelciiyim sosyoloji tm3 ile alıyor ayrıcca RTS abim okudu 3 yıldır işsizdi garsonluk felann yapıyordu yeni bir işe girdi oda 1.5-2 civarı ya alıyordur ya almıyorudr
- +1 yıl
Eğer kendine güveniyorsan sorun filan bitiyor, sadece dersleri görüp hocaları tanıdıktan sonra bir alan belirleyip sonra hocayla konuşman gerek, bu alanda yüksek lisans yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz vs. şeklinde, onlar sana insancıl yaklaşırlar, eğer öğrenci istekliyse geri çevirmiyorlar. Sorarlarsa İngilizceye başladım bunun haricinde önerebileceğiniz başka bir yabancı dil filan var mı diye sorarsın
- +1 yıl
Öyle yapıyım ben o zaman Allah'ın izniyle kazanırsam aynı yıl ingilizce kursuna da yazılırım.
- +1 yıl
Osmanlı Tarihini sevmiyorum ben daha çok Dünya tarihini ve Yakın Türkiye tarihini seviyorum
- +1 yıl
Ya bu neymiş ya çok degişik bu tarih ingilizce bile yetmiyor bunlara fransızca, rusça, almanca da öğrenicez ha ben 3-4 dil bilirsem gidip tercümanlık yaparım daha çok para kazanırım.
- +1 yıl
Anladım direk ben o zmn ingilizce olanını tercih ediyim 1 yıl hazırlık okuruz artıkın ingilizce cepte olur extradan franzsıca, almanca felan öğreniriz artık çok teşekkür ederim cidden çok yardımcı oldun.
Çok yüksek o taban puanları İstanbul üni bu yıl 389 la kapadı
08 Yorumla- +1 yıl
yapacak birşey yok sözelciyim yapmak zorundayım hem edebiyat öğretmenliği daha yüksek puanı
- +1 yıl
Yani ne yapmamı önerirsin o zaman ben sözelciyim elde bunlar var sadecce.
- +1 yıl
Ben tarih okumana birşey demedim puanları abartmışsın dedim sadece. lise öğretmenliği tarih için zor dersanede hocam 87 ile atanamadı iki sene önce. madem tarih okucan direk tarih bilimi oku öğretmenliği değil ve akademik kariyere yönel. illa öğretmen olcaksan edebiyat ve türkçe öğretmenliği çok daha iyi atanıyor.
- +1 yıl
Ben internetten baktım 450-430'lardeydi puan tarih öğretmenliğninnde 360-400'lerdeydi.(Devlet okullarını hesaba katttım.)
- +1 yıl
Bakar mısın lütfen : https://w w w. derszamani. net/tarih-bolumu-taban-puanlari. html
- +1 yıl
link veremeiyormuşm o yüzden www'lerın arasına boşluk koydum.
Tarih öğretmenliği kaldırıldı diye biliyorum sadece tarih bölümü kaldı onda da son sene formasyon alırsaniz öğretmen olursunuz. Bu sene formasyon almak kolay oldu zamanla ne değişir bilemiyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya emin misin kaldırıldıgından.
- +1 yıl
Hah süper nerden baktın ki eğer kalkmadıysa direk ona giderm sözelciyim başka gidecek meslek yok rts, tv spikerlk gibi dandik işsiz kalacağın meslekler var.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
+1 yıltarih bölümünde formayon almak zorudnasın öğretmenlik yapmak için
00 YorumlaDirekt bölümünü okursan tarih alanında lisansüstü eğitim alarak akademisyenlik yapabilirsin.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılsevdiğin şeyi tercih et başarılar
00 Yorumla İkiside boş adam :D
11 Yorumla- +1 yıl
Sözelciyim ben yalnız. Neden boş olsun kpssye iyi hazırlanıp 82 puan aldıktan sonra atanmıyor musun sonuçta
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Selamlar, Tarih Bölümü ile Tarih Öğretmenliği Arasındaki Fark Nedir Acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat