İstanbul Üniversitesi işletme mi Marmara Üniversitesi iktisat mı?

- Gizli Üye+1 yılÖncelikle merhabalar. Pek fazla gün geçmediği için ve yeni gördüğümden cevaplamak istedim. Marmara İngilizce İktisat 3. sınıfım. Sana tavsiyem tabi ki Marmara olcak. Türkiyede ıktısatta en ıyılerden bırısıyız ve iü yü bu alanlarda mahvederiz :D Hocalarımızın hepsi çok unlu sımalar. Her hafta sonu yurt-dısına panele gıdenler var. Orn-FUAT ERCAN. Kampus ortamı cok guzel ve yenı. O kadar cok kulup var kı denetım, ekonomı, ua ılıskıler vs vs. Kendını rahat gelıstırırsın. Ayrıca kadıkoyde ıstedıgın her seyı bulablırsın. Rıhtımda cok uygun fıyatlı dıl kursları var mesela ben Brtısh Tıme'a gıdıyorum ayrıca bızzat yabancı hocalar derse gırıyor ve ucretler cok az ( 2 seviyeye Upper-Advn AYLIK 210 tl ) kaydoldum. cunku unıversıtemızle her yer anlasmalı. Ilerde AKMAR var muazzam bır kıtap yelpazesı sunuyor. INgılızce ve turkce. Iktısat her ne kadar degerı bılınmeyıp yok edılen bır bolum olsada bız profesyonel-ekonomıstlerız. turkıyede pro-ıktısatcılar azdır. AOF okuyup ıktsat bılen mallarda vardır. Kesınlıkle de kapanmaladır AOF ! Ayrıca HaydarPASA kapmusunun satılması-kıralanmasıyla hukukcularda goztepeye gelcek. Yanı goztepe daha hareketlı ve cıvıl cıvıl olcak :D0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- bunu seçerken üzerinde durman gereken bazı önemli konular var; , ü işletme egitimi kaliteli , network olarak da iyi bir yerde fakat avcılar kampüsü cidden uzak bir yer ve kışları soğuk cidden , takılıcak mekan filan kampüste yok , avcıların içindeyse bir kaç güzel mekan var fabrika , sanat evim , saklı bahçe gibi zamanını geçirirsin tabi bir beşiktaş gibi yerlerle kıyaslama , marmara egitimi hakkında cok fikrim yok arkadaşlarım okuyor ama hiç sormadım yaz okulu oldugunu biliyorum ders sıkıntın olursa onu yaz okulunda hallede bilirsin , İstanbul üni de yaz okulu yok bu arada , marmara nın kampüsü kadiköy üsküdar filan yakın sayılır bunları bir düşün ona göre karar ver tabikide gelecekte ne gibi kariyer hedeflerin var onlarıda bu paydaya koy :D başarılar şimdiden0|10|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
- Gizli Üye+1 yılİşletme ve iktisat mezunu çok var arkadaşım. eğer sen bu bölümlerden birini okursam mutlu olurum benım yapacaım iş bu diyorsan öncelikle bu çok mezun olan kısılerden farklı olmalısın ingilizce zaten artık herkes biliyor onun dışında ek bir dil daha öğrenmelisin ve elinde güzel bir kurstan aldıgın sertfika olmalı güzel bir kurs demek güzel para demek maddi durumun el vermeli ve daha sonra bilgisayar kursuna gidip sertfka almalısın aynı şekilde ve erken yaşta iş tecrübesi edinmelisin aslında üniversitenin ne oldugunun önemi yok asıl önemli olan tecrübe bugn kime sorarsan sor hangi iş verene sorarsan sor ilk tecrübe sorarlar o yüzden erken yaşta başlamalısın iş hayatına ve azimli olmalısın gerçekten istemelisin. diğer mezunlardan farklı olmalısın baya bir0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Soran+1 yıl
Memurluk gibi isler benlik degil bu yuzden bolum siradan oldugu icin bari iyi unilerden biri olsun diye dusunuyodum bu yuzden ist marmara aklimda en azindan puanim onlara yetiyor. Tam olarakta bahsettigin gibi dusunuyorum ing yok ama uni harici dil kurslarindan bir sekilde ogrenicem eger kolay olursa baska bir dilde ins ogrenmeye calisirim calismak cabalamak en sevdigim sey tabi boyle dusunupte unide aksine yan gelip yatadabilirim ins hevesim hic eksilmez tskler yorum icin
- Görüş sahibi+1 yıl
İlk senen mi ikinci hazırlık mı benden sana tavsiyem ben 1. sınıf öğrencisiyim edebiyat okuyorum ben sözel sınavına heyecanımı yenmek ıcın tecrube amaclı gırmıstım ertesi gun kendı alanımın sınavı vardı fakat ben hıc aklımda yokken sözelden tercih yaptım yani anladıgım kadarıyla senınde tam oturmus bı hedefın yok kendınden suphe edıyorsun ortada heves gıbı bır endısen var hedef yok bence sen sınavdan sonra puana gore dusun sımdı bunlar yerıne yapabılcegının en ıyısını yapmaya bak hesaplar carsıya uymuyor sınavda hıc beklemedıgın bı puanda gelebılır ama sana tavsiyem kendı alanın dısındakı sınavlarada gir bu sekılde yerlesen cok birey var:)
- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Soran+1 yıl
Evet zaten kendime uygun bolum dusunene kadar calismaya devam etseydim simdi dahada iyi siralamada olabilirdim :) dediginiz gibi tam oturmus bir hedefim yok ruzgar gibi savruluyorum ama seceneklere indirgedim daha fazla kurcalamayip yapabilcegimin en iysiini yapmaya calisicam tavsiyelerinizide dikkate alicam yardiminiz icin tesekurler :)
- Önü açık mesleklere bak bacım bunların geleceği parlak değil torpil bulaşmış bu mesleklere.. Bende bu sene ygs ye gireceğim gastronomi düşünüyorum.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kızlar & Erkekler Ne Diyor
1733- İkisinde bir halta yaramaz bide memurluk için bu kadar kasmaya değmez ben yıllarına arıyorum İst. iktisat kız eig çok niteli kli açıklamış iki ünv tercihinde marmara insanın ufkunu açar deniz sakinleştirir ama iki bölümde lüzumsuz madem saçını başını yolmak istiyorsun barı hukuk okuda mezun olduğunda memur olamazsan AC kal. azsin bide diyelim muhasebeci olacaksın elalemin kuru hesaplarını yapacak bide o hesaptan kanunen sorumlu olacaksın yetmedi o belalari başına satabilmek için 2 yıl staj yapacaksın yetmedi staj hakkı için ayrı sonunda belge için ayrı sınavları başarıyla vereceksin bir araştırma yap mutlu huzurlu ve zengin muhasebeci var mı sevgiler0|00|0
- İşletme, İktisat'ın yan dalıdır. İktisat okursan eğer işletme eğitimi de alırsın ve işletme mezunu olan birinin çalıştığı her pozisyonda çalışabilirsin. Ama işletme mezunu biri iktisat mezunu olan birinin pozisyonunda çalışamaz. İktisat doktordur, işletme hemşire.0|00|0
- İstediğin bölüme karar ver öyle git ama illa İstanbul olsun demiyosan Ankara siyasal tavsiyemdir bir de sınava girmedin daha neyin kafasını yaşıyorsun0|00|0
Canım benim şimdi sen elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklan tabi bir hedef koyup kendini motive etmen güzel ama şu anki netlerin buraları gösteriyorsa buraların ingilizce bölümünü hedeflemelisin
- İşletme Mezunu Çok İng. Okuamaycaksan Tavsiye Emem İktisat Bölümünü Tavsiye Ederim Heleki İngilizce İse Durma Devam Et Derim0|00|0
Yolun Açık Olsun Üniv. eğitimi ile kalma Asla. Kendını Geliştir Hiç Durmadan. Bir Agabey bir Sot Bir Üst devre Tavsiyesi ;)
- bence ikisi de değil.. çok iyi bir ünide değilsen bu bölümleri okuma derim. Tabi her şey kendini geliştirmeye bağlı yine de0|00|0
- vay be avcılar kampüsü yıllarım geçti orda, tek diyebileceğim sana yaz kış fırtına esiyor bu rüzgar nerden geliyor diyorsun bazen hele kışın pehh içeri girene kadar tipiyle mücedele ediyorsun.0|00|0
- Gizli Üye+1 yılmarmara üniversitesinde okuyorum okulun eğitimi gerçekten çok kaliteli ve kadıköy istanbulun en iyi semtlerinden biri bunu da hesaba katarak kararını ver.0|00|0
- Başka seçenek yok mu? Bu iki bölümün notlandırma sistemi nedir, bunun hakkında bilgin var mı?0|00|0
Sınıf geçme sistemi nedir? Bazı okullar lise gibi tüm derslerin ortalamasını alır, ortaya bir puan çıkarır, bu geçme notudur. Bazı okullarda iyi olduğun dersi geçersin, olmadığını tekrar alırsın. Yani, sınıf mı geçiliyor, ders mi geçiliyor bunun ayrımını bilmek lazım.
@Ezgilimmm adlı üye aşağıda öğrencisi olduğunu yazmış. Nasıl sınıf geçildiğini anlatsın.
- ikiside aynı halt hiç bir farkı yok sadece isimleri farklı işletme-iktisat-maliye-ekonomi*ekonametli-çaeko vb iibf iş alanı hepsi aynı0|00|0
- İstanbul Üniversitesi eğitim ve ortm açısından çok daha kalitelidir. Ancak Marmara'nın avantajı Kadıköy'e yakın olmasıdır.(Göztepe Kampüsü)0|00|0
Ayrıca İngilizce İşletme vardı sanırım İü'de ama tam emin değilim İngilizce okumanız faydanıza olur.
Kolay gelsin. Benim ünide ikinci senem tekrar hazırlanıyorum, aklınızda bulunsun benim gibi gaza gelip sakın Fen-Edebiyat fakültesi yazmayın.
- iktisat ve işletme çooook ayrı şeyle baya ayrılar hatta iyi araştır iktisat bir bilim dalı işletme de saçma sapan bölüm işte0|00|0
- İstanbul Üniversitesi işletme, dilin yeterliyse ingilizce oku. Uluslararası geçerli bir diploma istiyorsan tercih etmelisin.0|00|0
- İstanbul universitesinde isletme okuyorum tabi ki kendi okulumj ovcem😂0|00|0
ben lys de cok az mat yapmistim. yeri heryere uzak ve soguk oluyor kisin ama senlikler bizim kampuste oluyor ben seviyorum. derslerde zorlamazlar pek genelde test sorarlar. genelde not sıkıntısı cekmezsin hocalar bol bol verir puani cogunlukla. cok zorlanacagini sanmıyorum hatta diger unilere kiyasla min. zorlanirsin. ayrica en iyi isletme Fakültesiymis Şu an egitimi de iyi 😄
ortami iyi iste oyle boyle. ben sicakkanli olmadigimdan bu konuda objektif olamam😄 ama ortam guzel
Evet ama marmara hakkinda pek bilgi veremem. Makrosu bizden kolaymis onu biliyorum ama cok rahat geciyolarmis marmarada :D iktisat agir bolumdur. Sayisal ve grafikler iceren dersleri agirdir. Sozel bakimdan da cok yogun ve zorlayici derslere sahip bir bolumdur. İlk 2 seneyi atlayinca sayisal ders pek kalmaz ama.
- Bence İstanbul ün. bir adım daha önde. Marmara'da lisans, İstanbul ÜN. de yüksek lisans yaptım. İst. Ün daha köklü.0|00|0
- Türkiyenin yarısı işletme iktisat mezunu açık ögretimdede 5 milyon kişi okuyordur , başaka tercihlere bak0|00|0
- İstanbul işletme çok iyi, oradan mezun olan arkadaşlarım çok donanımlı0|00|0
- İktisat çok gereksiz işletme varken, boşuna kendini kasmış olursun iktisatta..0|00|0
- İstanbul işletmede iyi ama iktisadi idaride marmara daha iyidir marmara iktisat yerine marmara işletmke ya da ekonomimetre oku1|00|0
- ünivversitenin bir faydası olmuyor önemli olan okuduğun bölüm ktü oku ama hukuk oku tıp oku yoksa odtü işletme mezunu çok işsiz var piyasada üniye güvenme yani0|10|0
- Marmara iktisat daha iyi sanırım fakat ikiside pek de iyi bölümler değil bence ç0|00|0
- Gizli Üye+1 yılaklın varsa marmarayı seçme. işletme öğrencisi olarak tavsiye ederim.0|00|0
- bir ogrencisi olarak iu isletme0|00|0
- İü işletmedeyim sorun varsa alayım :)0|00|0
- Gizli Üye+1 yılilkisinide at çöpe ekenomi oku0|00|0
- Gizli Üye+1 yılİşletme zaten okumayan yok0|00|0
- Gizli Üye+1 yılMarmara iktisat
Tayyip oradan mezun.1|00|0 - a dedm0|00|0
- Gizli Üye+1 yılİstanbul işletme0|00|0
- Gizli Üye+1 yılAof de oku daha iyi0|00|0
- Gizli Üye+1 yılIktisat0|00|0
Benzer Benceler
Detaylı bilgi
En İyi Erkek Görüşleri