Cevaplar icin tesekkurler simdiden arkadaslar soru basit bekliyorum
Cevabın nedir?
+1 yılmerhba ben kendim end. psikoloğum şöyle açıklıyayım size, Bölüm mezun olanlar psikolojik danışman olarak devlette ve özel okullarda, rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM), üniversite psikolojik danışma merkezlerinde, askeri birliklerde bulunan psikolojik danışma ve rehabilitasyon merkezlerinde, serbest olarak çalışabilmektedirler. MEB’ te rehberlikçi olarak görev yapmaktadırlar. yüksek lisansla Klinik psikologu olabilirler.
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki klinikte psikologla beraber calisma imkani oluyor mu?
- +1 yıl
tabiki olmaz mı en büyük yardımcılarımız, psikolojik danışmanlar, benim yanımda 2 tane arkadaş var
Soran+1 yılSizi buldugum cok iyi oldu. Peki onlar ne yapiyor siz ne yapiyorsunuz ayrintili anlatirsaniz cok sevinirim :)
- +1 yıl
ben end. psikoloğum , çalışma ile ilgili olan her şeyi kapsayan bir alt dalıdır. E/Ö Psikolojisi hem bilim üretme hem de üretilen bilgileri uygulamayı içeren bir psikoloji alt dalıdır. ben üretim yapan büyük kurumda çalışıyorum, hatta Şu an nöbetciyim, o kişilerde raporlama ve işçi platformuna beraber giriyoruz, görüşmeleri bazen onlar yapar
Soran+1 yılAnladim, bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim iyi geceler iyi nobetler :)
+1 yılÇalışamaz. PDR mezununun hastanede çalışma gibi bir durumu yok.
19 Yorumla
Soran+1 yılYuksek lisansla var?
- +1 yıl
Hangi alanda? PDR'ciler eğitimcidir, psikologlar sağlıkçıdır. Şu an klinik psikolojiye alan dışı alım olsa da birkaç seneye kalkacağını düşünüyorum ben.
Soran+1 yılKlinik psikoloji alaninda yuksek lisans yaparsa hastanelerde calisabiliyor pdr mezunlari. Ayrica her ne kadar egitim fakultesinde olsa da pdr alani egitim degildir. Ulkemizde pdr mezunlari rehber ogretmen olur gibi yanlis algi soz konusu. Mezun olduktan sonra alinan asil unvan "psikolojik danisman"
- +1 yıl
Doğrudur. Klinik psikolojiye ilerde pdr'nin alınacağını düşünmüyorum ben, benim fikrim bu yani en azından, ne olur ne biter bilmiyorum.
Ayrıca rehber öğretmen olur demedim, eğitim fakültesinden mezun biri mantıken eğitimci olur, mühendislik fakültesinden mezun olan nasıl mühendis oluyorsa.
Soran+1 yılSizin fikriniz ileride ne olur bilinmez tabii. Ben de bu alginin yanlis oldugunu dusunuyorum ya da algi demeyeyim pdrnin egitim fakultesinde olmasini yanlis buluyorum
- +1 yıl
Doğrudur :) Bu arada bir yerden duyduğum kadarıyla lisans ünvanı ne ise üstüne ne eklersen ekle o geçerli oluyormuş, doğru mudur bu biliyor musunuz? Yani mühendis, ama klinik psikolojide master yaptı. Klinik psikolog olmuyormuş. Doğru mudur?
Eğer klinik psikoloji yüksek lisansı yapma olanağı varsa özel hastanede çalışabilir o zaman evet.
Soran+1 yılBirbiriyle alakasiz bolumlerde tabiki boyle bir sey olmasi cok sacma olurdu ama pdr ve psikoloji birbirine cok yakin bolumler cok fazla ortak ders iceriyorlar bu yuzden de bir danismanin klinik psikolojide yuksek lisans yapmasi olabilitesi olan bir sey. Ayni seyi psikoloji mezunlari formasyon alarak veya pdr yuksek lisansi yaparak yapiyorlar. Ayrica daha once televizyonda bu sekilde bir bayan gormustum unvani "psikolojik danisman/klinik psikolog" olarak geciyordu. Bolumler alakasiz olsa zaten kabul edilemez bir sey :)
- +1 yıl
Yapan yapıyor ama :) Orası ayrı, sorduğum şey ayrıydı, sadece bu alanlar ile ilgili değil yani, her neyse :)
Bu arada pdr yüksek lisansına Dokuz Eylül psikoloji mezunlarını almıyormuş. Eğitim fakültesi olması lazımmış. Keşke bunlar için de genel-geçer bazı şeyler belirlense de okuluna göre değişmese.
Soran+1 yılEvet son dediginize ben de katiliyorum her universitenin proseduru farkli insanlarla istedikleri gibi oynuyorlar malesef halbuki kesin bir sey olsa insanlar da ona gore hareket eder...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne