endüstri mühendisliğine ek ikinci üniversite olarak işletme mi ? iktisat mı ? karar veremedim arkadaşlar işletme derslerini zaten endüstri de alıyormuş iktisat daha sayısal dediler bilemiyorum..
Cevabın nedir?
+1 yılEğer mezun olduğunda özel sektörde çalışmayı planlıyorsan bence ikisi de değil. Daha pratiğe yönelik işler yapman daha uygun olacaktır. Sonuçta endüstri mühendisliğinin müfredatında işletme ve iktisat dersleri de mevcut. Ben bile elektronik mühendisliğinde bir işletme bir de ekonomi dersi aldım. Yani diploma dışında sana bir şey katmayacaktır.
Ona harcayacağın vakti uluslararası olan ve piyasada iş yapabilecek programların sertifikalarına harcaman daha mantıklı olacaktır.00 Yorumla
+1 yılOrtalık işletmeci kaynıyor hepsi boşta ... Ben hem muhasebe hem iktisat bitirdim , İktisat bitirdiğim okul daha nitelikli olmasına rağmen muhasebecilik yapıyorum . Yine kötünün iyisi iktisat torpilin varsa bankaya girersin ya da kpss ye güven duyuyorsan oradan bir yol çizersin kendine . İktisat dersleri de sanıldığı gibi sayısal ağırlıklı değil
02 Yorumla- +1 yıl
Soruyu herkes benim gibi yanlış anlamış, o zaman işletme oku kolay bitirirsin birde endüstri mühendisliğine daha uyumlu gibi
Gizli Üye(36-45)+1 yılEndüstri mühendisliğiyle büyük hata yapmışsın. Boğaziçinden dereceyle mezun olan arkadaşım mecburen master yapmak zorunda kaldı işe alınmak için :S.
Ne mühendis olarak kabul ettiler, ne de işletmeci olarak. Ortada kalakaldı öyle. Sonra otomotivden yüksek lisans yapıp kapadı farkı.
Endüstri mühendisliği mühendisler arasında pek kabul görmez. Spesifik değildir. Daha özel alanlara yoğunlaşmalısın. Bilgisayar, makina, inşaat, elektrik, elektronik, mekatronik vs.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYazık etmiş puanlara.
- +1 yıl
Bir başka arkadaşım da Boğaziçi gibi olmayan bir üniversiteden derece yapmadan mezun olup Ukrayna'da 7500 TL gibi bir paraya çalışıyor. Bir diğeri MAN'da iyi bir pozisyonda. Sorun yok. Girişimci mühendis her türlü iş bulur.
Cevap sahibi+1 yılMercedes kabul etmiyor haberi olsun da :D.
Cevap sahibi+1 yılYol yakınken önlemini al istiyorum. Ben de az daha endüstriyi seçecektim büyüklerim yardımcı oldu :D.
+1 yılİşletme okumalsın.
İktisat tamamen teori üzerine.
İşletme daha işe yarayan bir bölüm.01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
+1 yıloturtuğun yerde otur.
zaten endüstri mühendisliği, mühendislik toplamasıdır.
işletme de, iibf toplamasıdır.
mezun olduğunda, herşeyden anlayıp, hiçbirşey bilemeyenlerden olursun. bari iibf'yi anlama, bilme. bu bir eksdiklik değil.
tüm mühendisler de işletme masterlı, bunu öne çekmiş olursun sadece.11 Yorumla:)) ikşsş de aynı kapıya çıkıyor bende iktısat okudum yan dal
02 Yorumlaben bılgısayar muhendıslıgıne ek olarak işletme okuyorum tavsıye ederım,mezun olunca hemen bir şirkette yönetici olmak istersen tabi:)
00 Yorumlaİktisat olmalı. Zaten İşletme kısmını alıyorsun.
01 Yorumla
+1 yılebdt.müh diyebilirim...önü baya açık !
04 Yorumla- +1 yıl
end.müh afedersin...
- +1 yıl
o zaman iktisat derim...:))
+1 yılendüstriyel tasarım. yeteneğin varsa
00 Yorumlaİşletme oku
00 Yorumlaİşletme
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Endüstri mühendisliğine ek ikinci üniversite olarak işletme mi, iktisat mı ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat