Tm bolumunde peyzaj ve ic mimarlik var ben peyzaj mimarligini dusunuyorum sizce önu acik bir meslek mi birde is bulma imkani var mi cunku cogu kisi mimarlik okumak icin cevrenin olmasi gerekir diyo cok karasizim lutfen yardim
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ablam da enistem de peyzaj mimari. Ozelden mesaj at kardes yardimci olayim.
24 Yorumla
Soran+1 yılBurdan olsan :D olmaz mi
- +1 yıl
Telefon bozuk ondan dedim. Kisaca ozet geceyim, devlette is imkani yok. Peyzaj mimarligi MF4 bolumudur. TM den olan tam olarak nasil bilemem ama ic mimarlik da yapabiliyorlar. Kendi ofisini acarsan yazin aylik 10-15 bin kazanirsin. Kis aylari isler azalir. Yazin kazanip kisin yatarsin yani. Ise 1500 lira ile falan baslarsin ozelde, gelisince 4 bine kadar yolu var. Devlette asgari x 3 kadar maas ile baslarsin. Gelecegi her zaman var.
Soran+1 yılVay bak bunu bilmiyodum ic mimarliktami yapabiliyorlar :) mf degilde tm cikisli olucagm icin tm den olucam ins boyle islerde cevre cok onemli malesef ki :( cok tesekkur ederim yorumun icin cok yardimci oldun
- +1 yıl
Şu an için şartlar nasıl bilgin varsa bilgilendirir misin tercih yapıp yapmamak arasında kaldım. İş imkanı okuması vs?
Gizli Üye(30-35)+1 yılçevreyi okurken yapıyorsun zaten bacım onu dert etme
18 Yorumla
Soran+1 yılAhah :D
Cevap sahibi+1 yılşaka değil kıız ben de mimarlık okuyorum ondan dedim yani çok hesap kitap yapmana gerek yok girdi mi yapıyorsun
Soran+1 yılMf cikislimisn yoksa tm mi :) valla icimi rahatlattn su an 😊kime sorsam hocalarima dahi cevrenin olmasi gerekli kendine guveniyomusn zor meslek okumasi cok zor kadin meslegi degil gibi olumsuz yanitlar aldm ins dedigin gibidir :)
Cevap sahibi+1 yılMF benimki normal mimarlık yani ondan dolayı çok daha zor peyzajdansa mesela ama kendine güven şart, ve çok uğraştırıcı evet ama güzel meslek bea
Soran+1 yılGuven konusunda sıkınti yok ya :D sorun bu meslegin gelecegi var mi sıkıntı orda
Cevap sahibi+1 yılVar tabi gelecek olmaz olur mu :) hakkında hayırlısı olsun güzellik ;)
Soran+1 yılTesekkur ederim :)) canım seninde hakkinda hayirlisi neyse o olsun ins
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3Cevap
+1 yılGerçekten öyle ben mesela şu an mimarlık okuyorum ve çevremde nerdeyse hiç o mesleği yapan yok ve şu an okurken bile zorlanıyorum. dedikleri gibi bir çevrenin olması gerek ama bence peyzaj mimarlığı zevkli bir bölüm. mimarlik okumasam kesinlikle onu seçerdim
00 Yorumla
+1 yılAlıyordum ama gitmedim birdaha hazırlanıyorum çünkü peyzajda iş yok
20 YorumlaKendi işletmeni kuracaksan güzel para var:)
11 Yorumla
Soran+1 yıl:) 👍👍
Merhabalar peyzaj mimarlığı hakkında bilgi topladın mı lütfen beni de bilgilendir ben de bu sene gideceğim
00 Yorumla
+1 yılcevre düzenlemesi yapan bir meslek :-p
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet meslegin ne oldugunu biliyorum :) onu acik bir meslek mi sence?
- +1 yıl
ehh belediyeler bu kadar rekreasyon alanı yaparken şu anda önü açık ama bana geleceğin mesleği ne dersen? nano teknoloji ile uğraşan bilim dalları derim
Soran+1 yılAhh keske olabilsem :D mf cikisli olmam gerekir onun icim tm cikisliym
- +1 yıl
bende tm çıkışlıyım o zaman bende peyzajcı olayım bari :-p
Soran+1 yılValla kendine guveniyosan bide cizimin iyise mat guzelse ol :D ztn tm de hukuk pdr bide bu ic mimarlik ve peyzaj mimarligi guzel baska ise yarar bolum yok
+1 yılbu ülkede işsiz kalabileceğin bir meslek.
20 Yorumla
+1 yılidare eder
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Herkese merhaba,
Peyzaj sadece bir manzara değil, geçmiş ve gelecek, tabiat ve kültür arasında bir köprü kuran önemli bir kavramdır.
Peyzajı oluşturan bir çok canlı ve cansız meteryal hep beraber etkileşime girerek peyzajı kompozisyonunu oluşturur.
Ağaç, ağaçcık, çalı, çiçek, çim, taş, ahşap, metal ve su peyzaj dendiğinde ilk akla gelen kavramlardır. Doğaya karşı bütüncül bir yaklaşımda olan ve doğa unsurlarına ilgi gösteren kimseler peyzaj mimarlığı mesleğine ilgi duyabilirler. Ancak sadece peyzaja duyulan ilgi bu mesleği yapmak için yeterli değildir. Mimari dersleri başarıyla tamamlayabilecek çizim, geometri ve matematik bilgisine de sahip olmak gerekmektedir. Botanik, biyoloji ve mimarlık konularına ilgili, alt yapı gibi teknik konularda kendini geliştirebilecek kişilerin yapabileceği bir meslektir.
Ofis ya da şantiye olmak üzere meslek mensupları iki ayrı alanda hareket etmektedir. Peyzaj işletmelerin de ki örgüt yapısı gereği bu mesleği yapmak isteyen kişilerin mimar, mühendis, tekniker ve işçilerle uyumlu çalışabilmesi gerekmektedir.