Birileri diyor yani çevre bir şey olmaz iki yıllık okuyanlar dan diyorlar bende boşuna mi çıkardılar diyorum ve anlam veremiyorum hiç kimseye
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. evet ben 2 yıllık okudum şu an bişey olamadım malesef.. ama bu her bölüm için geçerli değil.. özellikle sağlık bölümünde okuyup iyi bir ilaç firmasnda çalışan arkadaşım var mesela.. ya da halkla ilişkiler okuyup iş bulan arkadasım var. bunun örnekleri benm etrafımda var. yani sen hedefini koy ve kimseye kulak asmadan hayırlısıyla oku. hiçte o işler insanlarn demesyle olmuyor.
16 Yorumla- +1 yıl
Ins saat bölümü var benim istediğim bölüme iki yıllık girebiliyor muyum
- +1 yıl
Tamam teşekür ederim...
- +1 yıl
Hangi bölümü okumuştun ki iş olmadı
+1 yıliki yıllıkta olsa dört yıllıkta olsa okuduğun bölüme bağlı dört yıllık okuyup işsiz olan veya işçi olarak bölümü dışında çalışanlar var iki yıllıkmış dört yıllıkmış kendini geliştirmen ve becerikli olmana bağlı
10 Yorumla
+1 yıl2 yıllık okula veya 4 yıllık okul, okuldan ziyade eğitim gibi bakmak ve dersleri bilgi sahibi olmak maksadıyla takip edersek eğer tek bir ders bile bize yol gösterebilir. İşe başlamak için gereken kağıt parçası olarak görmemek gerek diplomayı.
Devlet bedava meslek kursu veriyor diye bakıp öğrenmek gerek00 Yorumla
2 yıllık okumuş olmak artı birşeydir. Ama aldığın diploma sana birşey katmaz sadece kağıt parçasıdır. Mezun olduğun bölüm ile ilgili çeşitli seminerlere katılman şart. Sen diplomanın üstüne ne katarsan kendini ne kadar geliştirirsen o sana artıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
Dışardan 4 yıllık okumak nasıl oluyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
10Cevap
+1 yılBur kac iyi unv haric diger butun unv. lerden ciktiginda alacagin maas 1500-3000tl arasi tabi dgs yapman sart. Insaat mezunu olursan santiyelerde amele amele muhendisin kuyrugu gibi takilirsin ama kasip dgs yapip insaat muh. Olursan cok rahat edersin. Ama ben okulu birakicam 4yillik okucam dersen gidipte iktisat falan okursan benim gibi evde ks de pineklersin:)
02 Yorumla- +1 yıl
Yani dışardan okusam 4 yıllık o nasıl oluyor
- +1 yıl
En az 2 dil ogrenmen gerek. Sertifikalar seminerler falan kosturman lazim.
+1 yılbölümüne göre değişir kardsm her iş yerleri teknik eleman arıyo gıda sanayi ila. sanayi kimya sanayi faalan. sonra iş güvenliği uzmanlığı var bunların 2 yıllllıkları bile iş görür.
00 YorumlaKardesım yanlıs anlamada cogu bolum boş zaten. atamalara baksana. işsiz sayısına fılan.2 yıllık olunca iş bulman dahada zor ama ıyı bir işe gırenlerde oluyor. bölümüne görede degısıyor.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 387 cevap paylaştı. Önlisansı ister lisansa geçmek için bir araç olarak kullanabilirsin,
istersen de meslek sahibi olmak için okursun.
önemli olan ne istediğindir.
Yoksa önlisans okumak boştur diyen ağır saçmalar.00 Yorumla
+1 yılOkumak boşuna değildir. Yine lise mezunlarına göre avantajlı ama lisans mezunlarına göre dezavantajlı oluyorsun. Mesela kariyer. net iş başvurularına bak lise mezunu arayan yok. Ya önlisans ya da lisans mezunu
17 Yorumla- +1 yıl
Yatay geçiş sınavları Zör mu oLuxor
- +1 yıl
Dikey geçişi soruyorsun galiba. 2 yıllıktan 4 yıllık bölüme geçmeyi?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
yo zor değil türkçe matematik soruları soruyorlar. ben bilgisayar programcılığı okudum. 29 matematik sorusu cevapladım bilgisayar mühendisliğine geçtim
- +1 yıl
Benim sayısal iyi değil sözel iyi çok şükür
- +1 yıl
Sayısal bir bölüm okuyacaksan sözel soruların nerdeyse hiç etkisi olmz
- +1 yıl
Bem meslek lisesi öğrencisiyim şu an iki yıllık bölümm dışına başka bölüme gidebilir miyim
böyle bir ülkede 4 yıllık okumak da boşuna. %20lik kısım iş buluyor. iş bulamayan polis oluyor, polis olamayan boş geziyor.
20 Yorumlane okduğun önmli meslek sahibi olmaksa mevzu ama hayalse kimsenin çocukken kurduğu hayal 2 yıllık bir bölümde olmaz 4 yıllık dada olmayabilir ama olsun daha yuksek ihtimal
00 Yorumlabence en net meslekler iki yilliklarda. bosuna oldugunu dusunmuyorum
00 Yorumla4 yilliklar bile bosta gezerken senin pek sansin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen anestezi okuyorum bolum 2 yilliktir benim bolumum cogu muhendislijlerine gore maasi iiyi statu olarakda hemsirelerden yuksegiz
40 Yorumla
+1 yılİs imkani olmuyor
18 Yorumla- +1 yıl
Neden öyle düşündün
- +1 yıl
Genelde oluyor hangi bolumdesin
- +1 yıl
Genelde olmuyor
- +1 yıl
Inşaat
- +1 yıl
Saglik alaninda olanlar daha iyi is buluyor hemsire filan ama yakinin varsa bulursun is sn yinede aldirma cevrendekilere eger istiyorsan oku bu bolumde sen bilirsin
- +1 yıl
Afedersin bir fok olmaz ben gitcrm diyorum annem gut masraflarini ben karsilammam diyo
- +1 yıl
Tekrar sinava gir ama cok calisman lazim
- +1 yıl
Cunku ilerde pisman olabilirsin bence iyi dusun
+1 yıl2 yıllık unimi olur Allah aşkına
00 YorumlaDeğil dgs ıle 4 yıllıga gecersın kanks
02 Yorumla- +1 yıl
Yatay geçiş?
arkadaşım çoğu yerde teknik elemanlar alıyorlar.
00 Yorumlakesinlikle hayr
06 Yorumla- +1 yıl
Yani?
- +1 yıl
Neden öyle düşünüyor sun daha açık konusta vilgilenrlim
- +1 yıl
Inşaat
+1 yılHa lise ha onlisans
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı