Ailem yüzünden sayısal seçtim ama hangi meslek istediğimi bile bilmiyorum nelerden hoşlanırım yetenkeerim neler hiç bilmiyorum?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle hobilerini en sevdiklerini en başta olmak üzere sıralayarak yaz ( resim , müzik , kitap okuma , spor vb. ) illaki severek yaptığın bir hobi vardır.
Sonra o hobilerinle alakalı meslekler araştır bul. Hangi mesleği yapabileceğini inanıyorsan ve o mesleği severek yapacağına garanti veriyorsan o mesleği seç. Sayısal olsan bile sözel olan meslekte mutlu olacağını inaniyorsan sözel olan mesleği seç. Ama kesinlikle öncelikle sevdiğin meslek olması lazım sonra da yapabileceğin meslek...
Mesela ; resim çizmeyi seviyorsan ve gayet başarılıysan mimar , moda tasarımı , grafik tasarım vb. okuyabilirsin.
Yemek yapmayı severek yapıyorsan ve leziz yemekler yaptığına inanıyorsan gastronomi vb. okuyabilirsin. :)10 Yorumla
+1 yılailelerin bu kadar mudahil olması ne acı. öncelikle tıp okuyorum ve kesinlikle tavsiye edeceğim bir bölüm değil. tıp kazanmak için göstereceğin bütün çabayı topla biz o çabayı bir sınavımız için harcıyoruz sadece. istemeden okumaya kalkma sakın işkence olur. ikinci olarak sayısalı sözeli bırak ne olmak istediğini düşün ve o bölümün hangi alanda olduğuna bak. aileler böyle bölüm baskısı yapsalar da bu senin hayatın ömür boyu mutsuz olacağın bir iş yapmak istemediğini söyle. kendi yolunu kendin çiz. rehberlik danışmanlarından yardım iste. başarılar dilerim
21 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler :)
benimde sayısalcı olmamamı istiyorlardı ama benim matematiğim fiziğim kötü die eşit ağırlık seçtim ve şu an hukuk okuyorum eğer sayısalı seçmiş olsaydım büyük ihtimalle açıkta kalırdım ailenin zoruyla bölüm seçmen yanlış ama eğer sayısalcı olmakta kararlıysan mühendis ol derim
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler de ne mühendisi olacağım o var
ne yapmayı seviyorum dye sor kendine sonra meslekleri araştır sevgine ve vaktine değecekse ona göre çalıiş kazan
15 Yorumla- +1 yıl
Babam istemiyor sürekli tıp tıp deyip duruyor
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
İyi günler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
Sen de ben gibi zoraki sayısallardansın demek. Ilgi alanlarını bulmak senin elinde aslında. En basitinden fiziğinden edebiyatına kadar bir kamyon dersin var ya hani, onlardan hangisine daha çok ilgin var, hangisini yapabiliyorsun, hangisine calışırken sıkılmıyorsun. Bunlar yolun başlangıcı olabilir. Sayısalcı olman da hiçbir şrye engel degil biliyorsun; sayısalden hukuk kazananlar, edebiyat bölümlerine gidenler, ingilizce ögretmenligine gidenler var. Sen düşüneceksin bunu
10 YorumlaODTÜ'lü olmak istiyormussun madem. O zaman mühendislik çok iyi olabilir. Bilgisayarla aran iyiyse bilgisayar mühendisi olabilir.
Ya da ben nedense kadınlara öğretmenliği çok yakistiriyorum. ODTÜ de fen bilgisi, matematik öğretmenliği de okuyabilirsiniz. Tabiki bu sizin kişisel isteklerinize bağlı. Sizi tanımadığımız için bunlar size anlamsız geliyor olabilir.11 Yorumla- +1 yıl
Odtülü olmak çok güzel mühendislik iyidir ama kendime güvenim yok
Sana kisisel tecrubemi anlatayim puani yuksekmis seviyormusum bos o isi yapan birisi bul onu iyice dinle sonra karar ver yoksa cok pisman olursun haberin olaun
10 Yorumla
+1 yılsayısalda mimarlık bankacılık falan var ilk önce kendini denemelisin mimar olmak için çizimin iyi mi bankacılık için insanlarla arandaki iletişim sıcakmı ve gerçekten önemli olan içinden geliyormu farklı aktivitelerle kendini denemelisin :)
00 Yorumla
+1 yılİşkurda online test yaptir bakalim neler dicekler..
02 YorumlaTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
aynen ben de öyle işkurda meslek testi yap bana tercümanlık çıktı mesela
10 Yorumla
+1 yılyapmaktan en çok hoşlandığın şey ne?
16 Yorumla- +1 yıl
Oyunculuk ama imkansız onu geçiyorum
- +1 yıl
Eğer ailenin durumu iyiyse neden imkansız olsun ki?
- +1 yıl
Çünkü babam sadece tıp ille de tıp diyor
- +1 yıl
Sen onu dinleme, ben yandım , sen yanma. Herkes doktor olacak diye bir şey yok. Bize öğretilen bir çaresizlik bu. Sen bunu aşabilirsin. Benim gayet iyi anadolu lisesi puanıyla Güzel sanatlar lisesine gidip şu an konservatuvarda olan arkadaşım var. Hayallerin varsa neden olmasın, neyi seviyorsan onu yap inan hayat çok kısa.
- +1 yıl
Vay be çok sağol 😊😊
- +1 yıl
Ne demek, bu hayatı sen yaşayacaksın. Kimsenin karışmasına izin verme
+1 yılDoktor olmada hukukcu ol sayısalıda salla hayat ta, maddi açıdan gerekli şu hayatta sadece maaşı alacan ev giderini hesaplıcan hepsi o :)
01 Yorumla- +1 yıl
Hukuk istiyorum gerçekten ama tm değilim
+1 yılAllah yardımcın olsun mayk :) otur bir düşün karar ver meslek ile ilgili
00 Yorumla
+1 yılPilotlugu kesinlikle dene
10 Yorumlasen blmiyorsan bir nerden bilelim
00 Yorumla
+1 yılİş para nerdeyse oraya
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme ben mutlu olmayacaksam başarılı da olamam
- +1 yıl
O işler hikâye.
- +1 yıl
Hiçte değil hadi para için olsun tamam mühendis mi olayım asla
- +1 yıl
Bak abicim Türkiye de sevdiğin meslek diye bir sey yok. Para gelecek garantisi ve rahatlık var. Bunlara bakıp secersin. Bende hep astronot ya da deniz biyoloğu olmak istedim ama okusam işsiz idim.
- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılbiz nerden bilelim
00 Yorumlaiçindeki sesi dinle
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sayısal okuyorum ama hangi mesleği seçeceğimi bilmiyorum nasıl farkına varabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat