aranızda tıp okuyan var mı?2. sınıftayım ve gerçekten çok zorlanıyorum. dersler çok zor ve çok bunaldım çalışsam bile olmuyo notlarım hep düşük bugün sinir krizi geçirdim yardımcı olabilcek var mı :(
Cevabın nedir?
merhaba ben de tıp 2. sınıfım izmir'deyim. komite sistemi var okulda ve 1 ay kala çalışmaya başlarsam yetişir diyorum her seferinde ve bir ay kala çalışmaya başlıyorum ancak ne oluyorsa olmuyor. ancak 45-50 civarı alabiliyorum. sınava iki hafta kala gece gündüz çalışıp 720-80 alan arkadaşlarım var ve sorunun bende olduğunu düşünmeye başladım ben de. aynen sizin gibi düşünüyorum. . komiteye yaklaşık gün var ve ne yapacağım bilmiyorum. erkek olmama rağmen ben de özellikle okul stresi nedeniyle bayağı ev hasreti çekiyorum. Sanırım bu işte anahtar etken stres yapmadan ezberleyebilme yeteneği ama bende yok ne yazık ki stresten bir kelime bile ezber yapamıyorum. Allahım sonumuzu hayır eylesin.
30 Yorumla
+1 yılben 2 yıllık at eğitmenliği okuyorum ben bile zorlanıyorum. sen tabi zorlancan rahat ol fazla kafaya takma sakin sakin bitir okulunu
not: okuduğum bölümle dalga geçeni deşerim. napiiyim olum kafam basmıyor23 Yorumla- +1 yıl
@Antiphon annen daha iyi bilir knk
Tıp okuyan bir tanıdığım vardı zorunlu dersler dışında okula gitmiyo bir siteden çalışıyo. Çünkü okulda kalabalık zaten anlaşılmıyomuş. ya zaten tıp ezber fizik gibi filan değil yani sözel bir zekaya istiyo hatta daha çok sözel bu yüzden ygs de matematiği fulleyenlerin tıkla ulaşması saçma ama dersleri iyi olan arkadaşlarına sor internette araştır daha iyi bir çalışma yöntemi bulmak gerekiyo
20 Yorumla
+1 yılBende tıp kazanmak istiyorum. İlmin başı merak tir. İstemek değil Eğer istemek olsaydı herkes alim olurdu. Bence birçok insanın hayali olan bu bölümü okuduğun için önce sevin sonra dersler ini severek merak ederek çalış. panikle bir yere varamaz sin
14 Yorumla- +1 yıl
tavsiye etmiyorum gerçekten. birçok kişi biyoloji sevdiğim için tıp istiyorum diyo biyolojiyle alakası bile yok o yüzden gördüğüm ne kadar insan varsa uyarmak istiyorum. çok zorlu bir süreç. bir kere sayısaldan alması çok saçma tamamen ezbere dayalı olan bu bölümün. benim gibi ezberlemeyi sevmeyen insanlara eziyet oluyor. kliniklerin hevesiyle okuyorum şu an yoksa hiç okunulası değil bir kere değil binlerce kere düşünerek yap seçimini.
- +1 yıl
tıp kazanmak istiyorsan hayallerinin sonuna kadar gitmelisin.2 abim de tıp kazandı ve hiç dendiği kadar zor değil. Çalışkan olduktan sonra gerisi teferruat.:)
- +1 yıl
Emek. olmadan. yemek. olmaz. Tipi nasıl kazandın sen yaa
- +1 yıl
@gönüllerinsultani okuması kazanmasından bin kat daha zor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
Ben 2. sınıfı 60'la geçmiştim (geçme notu 60). Özellikle histoloji beni öldürmüştü. İlk sınavlarım çok düşüktü ama sonra ilginçtir bir toparlama yaptım, bir de finalde iyi alıp çok şükür geçtim 2yi. Ben de bazen hasta oldum, sınava gireceğim zamanlarda stresten diyarem oluyordu, abdomende ağrılarım hiç bitmiyordu ama şunu farkettim geçip gidiyormuş önemli olan sağlık o yüzden kendini bir boşalt, rahat et. Moralini bozmadan güzelce de çalışmaya bak :) Başarılar!
35 Yorumla- +1 yıl
@drfck sene içi 57.5 ortalamam vardı lab ve iyi hekimlik dahil (komiteler 46,47,39 ne ararsan vardı bir iki tane 60 üstü 65 falan vardı 2 tane de bizim okulda seçmeliler var etkisi az ama puan kasabiliyosun onlardan da 90 lı notlar aldım) final 55 lab 83 (hayatımın notudur) iyi hekimlik final 98 60 la geçtik işte :D
- +1 yıl
@NickBrody sizde farklıymış biraz. 5 komite mi var toplam? Bizde 5 komite var onların ortalamasının %60ı ve final notunun da %40ının toplamı 60 olunca geçiliyor. İyi hekimlik nedir o da yok :) ilk komite de 46 benim :/
- +1 yıl
@drfck bizde 8 komite vardı (iki tanesi seçmeli diye geçiyor toplam komiteler içinde etkisi yüzde 10) onun haricinde lablar ve iyi hekimlik dersi var.
İkinci sınıfta sene içi yüzde 60 final yüzde 40 etkili geçme notu 60; komite ve final yüzde 76, lab ve lab finali yüzde 19, iyi hekimlik ve finali yüzde 5 etkiliyor.
hangi üniversite? takma kafana ya. hocalar hep sizden oncekiler nasil bitirdiyse siz de oyle bitirirsiniz okulu derler. Ben de dün kadin dogum sınavından kaldim misal.
21 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun kardeş
+1 yılCumhuriyet tıp 2. sınıfım ben. Stresten 1 hafta boyunca kusa kusa girdiğim ilk sınavım 24. çalışamıyorum, ailemden ayrı olmaya dayanamıyorum artık. Çok yanlızım. Çok bunalıyorum. 2. komitem de berbat geçti. 41 falan. Cidden kalacağım artık. Bu sınava çalışmıştım oysa. Olmuyor yapamıyorum. Arkadaşım yok. Her sabah kalktıkça ağlayasım geliyor. Okula gitmek istemiyorum. Oturdum düşünüyorum napsam nasıl düzelsem diye. Hayattan hiçbir beklentim yok.
17 Yorumla- +1 yıl
umutsuzluğa düşmeyin o kadar da girdik artık bir şekilde okucaz :(
- +1 yıl
- +1 yıl
@bayandoktor aynı mantik ya bizim de solunum ve dolaşımı falan aynı komiteye toplamışlar. Ayirsalar 7 büyük konu var
- +1 yıl
- +1 yıl
@bayandoktor o zaman ders farkı vardir belki mikro dahil miydi önceki komitelere? Bizim son komitede farma pato var mesela anatomi fizyo yok. kuzenim çapada onların solunum dolasim hep ayri. adamlar 4 aydır bizim 1,5 ayda işlemeye çalıştığımız konuyu işliyor. Sınavlarda da son 10 gün çalışıp geçiyorlar gibi. Bizim yetişmiyor hiçbir şekilde.
canım böyle düşünme bence... bu yaşadığın durum normal bazen insan çalışsa da istediği notu alamayabilir ama sana tavsiyem çalışmaya devam et ve öyle bir anda istediğin notları almaya başlıyacaksın sınavlarda... yani 2. sınıf olman demek olayın içine yeni yeni giriyorsun tam anlamıyla ondan da kaynaklanıyor...
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 793 cevap paylaştı. Ben sağlık okuyorum ve zorlanıyorum ki sen tıp okuyorsun senin zorlanman bin kat daha normal biz 1 görüyorsak sen 10 görüyorsun kolay değil, kolay gelsin.
32 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim yazık ki ne zorluklarla sağlıkçı olduğumuzu bilmeyenler kolay sanıyorlar
+1 yıl@minik_şirine bölümdaş ve dönemdaş buldum :D
Boş ver ya almışım geçen sınavdan 28, diğerlerine bakacaz, sen de öyle yap takma kafana ve daha çok çalış :) İstersen yatay geçiş yap daha kolay üniversiteler var.10 Yorumla
+1 yılya sen tıpı kazanmışsın zaten daha neeeee :) çalışırsan yapacağından eminim
12 Yorumla- +1 yıl
hangi üniversitedesin ve kaç puan aldın tıp için
- +1 yıl
üniversite açıklamıyım.468le girdim. gerçekten çok zor.
+1 yılBenim ev arkadaşım tıp 2 de. Allahtan sakin bir kız sen de öyle olmaya bak ve dersleri düzenli tekrar et
10 YorumlaSadece tıp öyle değil emin ol ben de mühendislik okuyorum ve kasımın başında başlayan sınavlarım bugün bitti. Kısacası emeksiz yemek olmuyor katlanacağız okul bitene dek
00 Yorumlayazık sana :) biraz farklı açıdan bakmaya çalışsana
10 YorumlaDaha yolun basindasn unutursun diyorlar. benim 6 oldu nasil gecti anlamiyorsn bile hangi fakultede okuyorsun?
00 Yorumlaben tıpa gitmeyi düşünüyodum abla yıktın attın moralimi :'(
10 YorumlaVazgeçme ne kadar düşük alsan da okul bitecek bir gün
10 Yorumla
+1 yılYa ben napiyim kız hacettepeye düştüm 😄 İmanım gevredi valla komitelerde 😄
01 Yorumla- +1 yıl
Her zorluğun bir kolaylığı vardır. Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Şükret haline bak bizim yerimizde olmak isteyen çok kişi var. Çalışmaya devam yılmak yok ☺️😎
kanka benim kuzenim özelde tıp okuyodu kaldı o da 2. sınfta amcam agzına sıctı onun simdi it gibi calısıyor :D :D
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler