3 yabancı dilim var. en büyük hayalim konsolos olmak. rahat iş. ne yapmam gerekiyor?
Cevabın nedir?
+1 yılBabam konsoloslukta memur. İlk önce çok sağlam bir üniversiteden Uluslararası İlişkiler bölümünü çok yüksek başarı ile tamalayıp, dış işleri bakanlığı'na kpss puanın ile başvuru yapacaksın. Kpss puanına göre eleme yapacaklar ilk olarak. Elemeyi geçip başvuru kabul edildikten sonra dil sınavlarına gireceksin, birkaç dil sınavları ile birlikte diğer mülakatlara gireceksin. Bu sırada sicilini ve aileni araştırmaya başlayacaklar. Ailen ve sicilin temizse ortalama kpssden 90 civarı, dildende 75 civarı bir puan aldığında, mülakatları başarı ile geçtiğinde ve torpilin varsa ararlar. Dış işleri Bakanlığında meslek elemanı olursun. Yükselmek için ise aracın olmak zorunda. Yani ya baban çok önemli bir mevkide olmalı ya dayın ya da birinci derece yakınlardan biri çok önemli bir mevkide olması gerekiyor.
19 Yorumla- +1 yıl
Aslında bu işin görünen yüzü. Gerçekte konsolos ya da Diplomaside çalısacak insanlar daha doğmadan belirleniyor.
- +1 yıl
Ab vatandaşı olman bir artı getirmez pek. Dediğim gibi babam konsoloslukta katip. Öyle bir şey olabilirsin. Fakat diplomak konsolos ya da ateşelerin kim olacağı çok önceden belirleniyor. Sonuçta yurtdışinda bile olsa seni oraya devlet gönderiyor.
- +1 yıl
Milletvekili ya da belediye başkanı ol. Diplomat zor olursun. Dış isleri Bakanlığı'na kimler girip kimler cıkacagı önceden belirleniyor. Ama şansını dene derim. Bir sey kaybetmezsin sonuçta.
- +1 yıl
Rica ederim.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yıl3 yabancı dilden ibaret olsaydı ilk ben konsolos olurdum.
02 Yorumla- +1 yıl
Erkek olsan badem bıyık bırak derdim. Gerisini bilmem.
Uluslararasi iliskiler bitirebilirsin ama bu ya da dil bilmen yetmez konsolos olman icin daha farkli (!) deginmen gereken noktolar var
19 Yorumla- +1 yıl
O devlet kanalindan olabilecek bir is konsoloslar zaten bastakiler tarafindan secilir bir kpss ya da yds ile atamasi yapilmaz. Ha konsoloslukta sekreterlik katiplik gibi bir gorevi kastediyorsan onu zaman zaman dis isleri bakanliginin actigi sınavla deneyebilirsin kaldiki o bile kolay erisebilecegin bisey degil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
+1 yıldışişleri bakanlığı meslek memuru sınavı açar ona girip yüksek puan alman lazım
13 Yorumla- +1 yıl
rica ederim de bu yaşta 3 dil büyük başarı tebrikler
+1 yılUluslararası ilişkiler
11 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılUluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi
16 Yorumla- +1 yıl
Konsoloslukta siyasi yazışmalar falan oluyor. Diploması dilini bilmen gerekiyor
- +1 yıl
Uluslararası ilişkiler okuyunca işliyorlar siyaseti de bildiğim kadarıyla
- +1 yıl
Siyaset biliminin işlenmesi lazım
+1 yılRahat ve insanlarin hayallerini söndüren bir iş :)
02 Yorumla- +1 yıl
Bence oyle :)
Konsolosluk yüksek okulu okumalisin
12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgel evlen benle amerika taşın dil de var zaten :)
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVatandaş abd de okuyorum evlencek ingiliCesi olan kıZ arıyom aileyi seferber edicem herhalde :) kızı geçtim dili olan kızı bulmak daha da zor :)
Cevap sahibi+1 yılGel benimle evlen noolur:)
Cevap sahibi+1 yılValla bir bulsam vatandaşlığı alınca onla türkiyeye dönmeyi düşünüyom ama yok ailede ingilizce bilen birini bulsam :)
Cevap sahibi+1 yılSaka la
- +1 yıl
canım
- +1 yıl
gerizekallı
+1 yılOlamazsın.
Kolay gelsin.20 YorumlaEn fazla torpil gerektiren yerlerden biri
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Konsoloslukta çalışmak için hangi bölüm okumak gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat