Cevabın nedir?

Tıp kazanmak zor diyenlere bakan tıpçılar temsili :D Çok sevdiğim iki söz vardır; 'Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.' ve 'Hiçbir başarı tesadüf değildir.' ikisi hemen hemen aynı anlama geliyor ve uğurlarına kompozisyon yazdıracak kadar da derin anlamlar içeriyorlar.
Tıp kazanmak düşünüldüğü kadar zor değil ama kolay da değil. Düzenli çalışman şart, konforunu bozman şart, sınava hazırlık döneminde tembellik lüksünü unutman şart öncelikle.
Eğer yukarıda sıraladıklarım konusunda; 'Yok ben yapamam.' diyorsan tavsiyelerimi duymazdan gel lütfen.Tıp nasıl kazanılır?
1. Kendine güven
İnanmak, başarmanın yarısıdır. Kendine güvenerek ilk adımı at.
2. Düzenli çalış
Kendine bir ders programı hazırla ve ne olursa olsun aksatma.
3. Sağlıklı beslen, uyku saatlerin düzenli olsun
Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Yorgun hissetmemek için; yediklerine, içtiklerine dikkat et. Uyku saatlerinin de düzenli olmasına dikkat et.
4. Sosyal medyaya ara ver
Sınava hazırlanırken, özellikle tıp için hazırlanıyorsan dikkatini hiçbir dış faktörün dağıtmasına izin vermemelisin. Bu dönemde sosyal medyaya ara vermeni, yok saymanı tavsiye ederim.
Tıp kazanmak için temel tavsiyelerim bu şekilde, kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin. Kolay gelsin. :D90 Yorumla
+1 yılbir Üni mağduru olarak söylüyorum bak bu sözlerime kulak ver kesinlikle kazanmak mesele değil tıp istediğine göre zekisin emin ol sana vız gelir o zaman kazanmak ama iş kazandıktan sonrası tıp olsun başka bölüm olsun ananı belliyor hocalar okul bitince saçının dökülmesi bile anormal değil inan ki.. hele tıp okuyan bir iki arkadaş tanırım ben bıtırdım onlar hala okuyor artı adamlar yemın ederım beslenmek ve uyumak dısında kafalarını dersten kaldırmıyordu tabı ben adam akıllı doktor olacagım dersen bu boyle her hafta komıte her hafta sınav gunumuz eğitimcileri özellikle bir boka yaramaz rehber hocalar okulu kazanmaya yönelik çalıştırıyor ama kımse asıl meselenın okumak olduğunu anlatmıyor... ya tıp oku ya sağlık alanından bir bölüm oku bak tafsiyem sana başka bölüm sakın okuma aç kalırsın ne yap et tıp tuttur ben yata yata sıfır test çözme ile 400 puan aldım gerisini sen düşün kazanmak kolay mı zor mu diye... 500 den yukarı puan istemezler zaten rahat ol :) ama dediğim gibi yaptıkları sınavda tıp okumaya layık olmayan adambile kazanıyor kendıne guvenıyor gecek doktor olmak istiyorsan tıp oku aksi halde 6 yılına yazık olur
51 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılYazın günde 12 saatle başladım ben. 400 soru çözerek. yaz bitmeye ygs konuları bitmişti benim. Hani saat tutmadım hiç , her dakika test çözüyordum. Örneğin Paragraftan günde 150 mattan 200 soru mutlaka çözüyordum ygs-2 de 17 bin, lysde 12 bin yaptım mf-3 te, ama lise sıralarında çok çalışmadım ben onun eksiğiydi biraz ondan istediğimden düşük yaptım.
05 Yorumla
Soran+1 yılOha demek geldi icimden yuh ! Benim simdiye kadar bir gunde 6 saat calistigim bile sayilidir. Gercekten helal olsun. Ben de artik basarmak istiyorum. Senin gibi cok calisip basarmak. Cok sagol. Sandigim kadar kolay olmayacak.
- +1 yıl
valla 12 saat süper bişey bende meznum açıgım cok lisede ve geçen yıl çalışmamış olmamın sonu cok az kaldı motivem düşüyor gunde 12 saat çalışsam açıgımı kapatıp başarabılırmıyım?@nanelimon1994
- +1 yıl
sizinle konuşmak isityorum ama mesaj atamıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz@Nanelimon1994
- +1 yıl
@Purpleflowers bu ara biraz yoğunum ondan pek giremiyorum ama takip ediyim müsait bir zamanda, konuşuruz :)
- +1 yıl
Bende danışmak istiyorum sana lütfen sen bana mesaj at🙄😊
Merhaba ; Bende şu an Tıp okuyorum Tıp fakültesini kazanabilmen için matematik temelinin iyi olması gerekiyor.
Eğer sınava bu yıl girenlerdensen eksikliklerini bir an önce tamamlamalısın. Yapamadığın konu kalmamalı, eğer varsa öğretmenlerden yardım isteyebilirsin.
Eğer bu yıl sınava girmiyorsan, okulda derslerde işlenen konuları es geçmemelisin. Eğer anlayamadığın konular varsa bunları anlamak için gayret göster ve o konularla ilgili mutlaka konu testleri çöz. Okuldaki notlarını da böylece yükseltmiş, sınav puanına eklenecek diploma notuna da katkıda bulunmuş olursun.
Tıp fakültesinde olman dileğiyle. Başarılar!72 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah ben de kazanirim. Sagol
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 418 cevap paylaştı. tıp fakültesini kazanmak için ne kadar çalışmam gerek diyen ender öğrencilerden birisin. şöyle düşün sınava 100 öğrenci girecek ve sen ilk beşe girmelisin.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
6Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılAçılın ben doktorum sjdjjdks
Şaka şaka tıpçıyım sadece ama her türlü işe yarıyor gibi hissediyorum. Asla ama asssla zor bir şey değil. Ben örneğin 9-10. sınıfta yan gelip yattım. O lisede hocaların sizden bir şey olmaz dediği arka dörtlüdendim. Ancak 11. sınıfta ipleri ele aldım, günü gününe 11. sınıf konularına başladım ve kendime orta seviye Ygs (bizdeki birinci basamak sınavı) kaynaklar aldım. 11’den 12’ye geçerken hangi dersim çok kötüyse sadece ona baktım. 12. sınıfta ise zaten 11’den çok eksiğim olmadığı için kolayca hallettim. Hocalarımın sözünden hiç çıkmadım, onlar ne derse onu çözdüm, hangi konudalarsa onlarla beraber gittim.
Çok fazla soru çözücem diye kendimi kasmadım, özellikle fende sürekli konu tekrarı yaptım. Her gün 40 soru paragraf çözdüm. Kendime sosyalden 20/40 gibi bir hedef koymuştum. Çünkü 40 sorunun sadece 20’sine bakacak kadar zamanım oluyordu. Bu 20 sorunun 8 tanesini sayısalcılar için standart sapması yüksek diye felsefeden çözdüm. Felaefeden incecik bir kaynak bitirerek felsefeyi fulledim.
Sürekli aynı yerden konu tekrarı yaptım ki görsel hafızam kuvvetlensin. Özellikle biyoloji ve organik kimyayı sürekli yazarak çalıştım. Günde 12 saatle başladım demişler sadece güldüm. Günde 3 saatle başladım en sona doğru 5 saati anca bulmuştum. Kendimi sürekli deneme çözücem diye kasmadım hatta mat hariç ders denemesi hiç çözmedim kimse de çözmesin. Sadece oturup konu tekrarı yapın, sürekli geçmişe dönün ve 11. sınıfı boşlamayın yeterli174 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben anadoluda okuyorum da 11. sınıfa geçtim şimdiden başlarsam tıpı kazanabilir miyim sizce siz hangi okuldaydınız?
- +1 yıl
Üstelik düzenli çalışırsam yapabileceğime inanıyorum sınavlarımdan öyle yüksek alırdım:)
- +1 yıl
Merhaba benimde yeni yeni aklım yerine geliyo tıp kazanmak istiyorum henüz açık lisedeyim tüm derslerim kötü ama calışıcam ne olursa olsun cerrah olmak istiyorum okuduğumuz lisenin bir farkı oluyo mu açık lise bitiren biri tıp kazanabilirmi cevaplarsan çok mutlu olurum :)
- +1 yıl
@Mevlütsysl bende açık lisedeyim bende tıp için çabalıyorum soruların varsa Instagram:@memoglow dm atabilirisn kardeşim
kaçıncı sınıftasın? bir son sınıf öğrencisi olarak şunu söyleyeyim: eğer 11. sınıf ve altıysan tahmin ettiğinden daha kolay olduğunu söyleyebilirim. şöyle ki; çok çalışmak değil verimli çalışmak önemli derler ya, konu kesinlikle bu. misal ben bu sene benimle yarışanlar arasında orta seviyede ama öz çalışan grubuna girdiğimi söyleyebilirim, bu bana nasıl faydalar sağladı dersek: kendimi boğarak fazla bunalmadım, aslında birkaç hafta öncesine kadar netlerim yükselmiyor diye pesedecek duruma bile gelmiştim ancak sonrasında netlerimde birden bir patlama olduğunu görünce çalışmalarımın hiçbirinin çöpe gitmediğini, aksine azın birikerek çoğu oluşturduğunu gördüm. işte çalışmak tam olarak böyledir, başlarda bir gelişme görmeyebilirsin, sonrasında zihnin alışınca yükselmeye başlarsın ve yükseldikçe tembelliğin azaldığını göreceksin, yapabildiğini görünce azmediceksin. sana tavsiyem şu an (eğer 11. sınıf ve altındaysan) kendini sıkmayacak şekilde tyt'ye çalışmaya başla. kendine bir düzen koy. meselâ bu hafta 50 tane problem soru ödevi koy kendine, bir haftada bunu rahatça yapabilirsin ama sakın şuanki seviyenin üzerinde bir şey çözmeye çalışma, soğur ve bunalırsın. matematik konularını böyle yavaş yavaş ilerlet, türkçeye de yoğunlaş, arada sosyal ve fen çöz ve şu an bulunduğun sınıftaki derslere çalışmayı asla ihmâl etme derim. umarım geleceğin güzel olur.
22 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bem anadoluda okuyorum da 11. sınıfa geçtim şimdiden başlarsam tıpı kazanabilir miyim sizce siz hangi okuldaydınız?
- +1 yıl
Üstelik düzenli çalışırsam yapabileceğime inanıyorum sınavlarımdan öyle yüksek alırdım
+1 yılbende istiyorum ama deli gibi calismamiz lazim. bu seneki sinavda yapamazsin. ama onumuzdeki seneye kadar duzenli calisirsan yapabilirsin bence. ben oyle yapmayi dusunuyorum.
10 Yorumla
+1 yılAilen ozele gonderebilecdkse 50% burslu dene gerisi zor
00 YorumlaÇalışınca her şey olur buna inan. Aşağıda paylaşmış olduğum linkte tıp kazanan bir arkadaş tavsiyelerde bulunmuş belki faydası olur.
10 YorumlaCok calismalisin doktorlarin zorluğu okuyana kadar sonra gelsin paraciklar.
60 YorumlaCok zor ama bence okumasi daha zor kardesimden biliyorm
10 YorumlaAsiri zor değil gozunde korkutma
50 YorumlaBenim kadar çalışanyeter hangi lisede okuyodun
12 Yorumla
Soran+1 yılAnadolu lisesinde okuyorum
Aynı durum bendede var. Hangi tıp istiyorsun?
19 Yorumla
Soran+1 yılYa pek farketmez aslında ama yine bir 10.000 basari sirasinda falan olmaliyim galiba. Yani 460-470 arasi almaliyim galiba ama zor gibi...
Soran+1 yılAynen yapabilecegime inanmam lazım. İmkansiz degil
- +1 yıl
14 bine kadar alım yapıyor tıp hatırladığım kadarıyla , 2014 te ben 456 ile girdim
Soran+1 yıl@Nanelimon1994 Çok mu çalışkan olmak lazım. Sen cokcalismissindir cok kolay olmamali?
- +1 yıl
Değildi, ilk sene kazanamadım 55 bin gibi bir derecem vardı ilk sene, ikinci sene ise ders dışında hiçbir şey yapmadım, hani internete girmedim bile, saat bile tutmadım , baya çalıştım, 400 bazen 500 soru çözüyordum günde
Soran+1 yıl@Nanelimon1994 Helal olsun. Benim de bir an once adam gibi calismaya baslamam lazim. Bunu gercekten yapmam gerekiyor. Gelecegim icin... Sagol yorumlarin icin.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl12misin kac net yapıyorsun?
00 Yorumlazor çok çalışmalısın çokkkk
00 Yorumla
+1 yılBitirmesi kazanmaktan zor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSureklo sureklii mat yap fen yap olur
00 Yorumla
+1 yılçalış gir zoru yok bu işin
30 Yorumla
+1 yılÇalışınca kolay
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz