hepsinin kendisine göre artıları eksileri var...
Hangi iş alanı daha iyidir ve neden?
hepsinin kendisine göre artıları eksileri var...
Akademik kariyer saygın ama doçent olana kadar ezilmeye hazır ol. Ve genellikle yeni üniversitelere tayin edilebilirsin. Öğretmenliğin avantajları mevcut ama devlette kadro ve özelde düşük maaş sıkıntısı var sanırım. Yazılım sektörü gelişmeye devam ediyor ve işini iyi yapıyorsan ilerde iyi para alabilirsin. Bankacılık ve (yazmamışsın ama) mühendislikte de böyle, esasında hepsinde ilk birkaç sene ucuza çalışmayı göze alman gerekiyor maalesef.
Üniversitede akademik kariyer. Benim bölümümde bunu yapınca aynı zamanda öğretmen de olunuyor. Dünyanın her yerine gitme imkanı, tatillerde gerçekten tatil yapmak. çalışma saatlerinin az olması, kendi çalışmalarında ise zevkle yapabilmen. (tez vs) saygınlık... etc etc.. :P
bence türkiyede tercüman olarak sirketlerde cok büyük sanslar var.. ingilizce, fransizca, almanca, ve ispanyolca gibi dilleri konusabiliyorsan havada kaparlar adami.. cokta basit ve rahat bir is..
evet öylee
gıda ile ilgili çoğu iş süperdir. gıda teknikerliğinde, gıda mühendisliğinde her zaman iş vardır.
Cevap
10Cevap
Akademik kariyerde insan sürekli kendini yeniliyor gadası
para döngüsü olan her işin önü açıktır bence örneğin muhasebe bu sitenin bile bir muhasebesi elbet vardır mesela adım attığımız yerin muhasebesi var o yüzden genel olarak mantıktan yürürsek hangi meslek dallarını seçiceğimizi hayat daha iyi gösteriyor :)
B. Pek fazla maaşın yok ama öğretmen kadar önemlı ve güzel bir bölum yoktur.
Bu öğretmenler olmassa ülkemız ne halde olurdu ? Bence dünyanın en güzel ve en önemlı mesleğıdır.
Arada diyorum keşke bende öğretmenlik bölumunu secmış olsam..
keşke şu anda ne okuduğunu da belirtseydin ona göre bir şeyler önerirdik. bazı iş var iyi ingilizce gerek bazı iş var çok sabır gerek bazı iş var çabukluk ve pratik zeka gerek ne diyebilirim ki şu anda.
yazılım müh,bilgi-işlem,öğretmenlik
Tıp :( Yalan yok... Yazılım stresli olabiliyor, akademik kariyer karın doyurmaz, borsa insanlıktan çıkarır(siz üzülürken başkası sevinir, siz sevinirken başkası üzülür), öğretmen az kazanır Tıp en iyisi.
a grubu üst kurullardan birini kazanırsan mükemmel olur mesela spk uzmanlığı veya sayıştay 6000 tl maaş alıyorlar
vakıfbank müfettişi 5000 tl alır halkbankası müfettişi 3500 tl alır
ama kolay değil tabi:)
burdakillerden banakacilik isi iydr hemde parasida yuksekdr
kara para akla cek senet tahsılatı yap rajon kes harac al ohh mıs gıbı oturdugun yerden para kazan yakalanırsan karısmam ama
bır ara merakım olmustu tıpımden bellı olmuyormu
A seçeneği çünkü cumartesi pazar tatilsin ve iş sahasıda çok.
banka müfettişi olursan bir ömür rahat para kazanır ayrıca şehir şehir gezer durursun
matematikçi yine kendin gibi zor soru sormuşun
bittin kızım sen
Ulaştırma, lojistikte de olabilir..
Devlette öğretmen çünkü kafan rahat.
öğretmenlik bana çok özel gelir.
B. çünkü bende bir öğretmenim :D
Psikologluk, diyetisyenlik gibi meslekler.
Ev Hanimliği masallah
tıp.
Genetik mühendisliği
Devlette öğretmen/Dershanede öğretmen..
Devlette öğretmen/Dershanede öğretmen
Hostes :)

En İyi Cevaplar