Atanamayan binlerce öğretmen varken öğretmenlik okumama gerek var mı yok mu? Psikoloji de düşünüyorum. Sizce öğretmenlik mi psikologluk mu? Sınıf öğretmenliği atamaları nasıl?sınıf öğretmenliği atamaları
Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları, Atamaları Nasıl?
Selamlar. Sınıf öğretmenliği hem güzel bir meslektir hem de sorumluluk ister. Öncelikle çocukları sevmelisiniz. Çocuklara karşı sabırlı biri değilseniz bu mesleği tercih etmemelisiniz. Çocuklar okul eğitimi görmeye ilkokulda başlarlar. Yani ilk öğretmenleri sınıf öğretmenidir. Çok kıymetli bir meslek olmakla beraber büyük bir özveride gerektirir. Unutmayın ki öğrencilerinize yaklaşımınız ve onlara öğrettikleriniz onların temelini oluşturacak. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.
Sınıf öğretmenliği okumaya kararlı olanlar en çok sınıf öğretmenliği atama yerleri ve puanları konularını merak ediyorlar. Özellikle sınıf öğretmenliği atama hakkında sorular soruyorlar ve zor olup olmadığını merak ediyorlar.
Sınıf Öğretmenliği Atamaları Nasıl?
sınıf öğretmenliği
Sınıf öğretmenliği atamaları her dönem en çok ihtiyaç duyulan branşlardan bir tanesi. Diğer branşlara göre kıyasladığımızda ataması en çok yapılan öğretmenliklerden biri olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki bu değişebilir. Şu an ben bu görüşü yazarken atamaların iyi olduğunu görüyorum ama zaman ne gösterir bilinmez. Ama uzun yıllardır bunun değişmediğini ve en çok atama yapılan branşlardan birinin sınıf öğretmenliği olduğunu söyleyebilirim. Üniversitedeki dersleri itibariyle de KPSS'ye hazırlık yapıyorsunuz aslında. 4 sene boyunca aldığınız eğitim neticesinde KPSS'de çıkacak sorulara karşı hazır oluyorsunuz ve zorlanmıyorsunuz. Sınıf öğretmenliği için en az 70 puan almakta fayda var. Alacağınız eğitimle de bu puanı almak kolay olacak. Hatta daha fazlasını alabileceğinize eminim. Bu yüzden sınıf öğretmenliği atamaları konusunda endişeye gerek yok. Sınıf öğretmenliği atama nasıl sorusuna cevap verdiğimize göre taban puanlardan da biraz bahsedelim.
Sınıf Öğretmenliği Atama Puanları Kaçtan Başlıyor?
öğretmenlik
Sınıf öğretmenliği KPSS taban puanlarının 70 ile 80 arası değiştiğini söyleyebilirim. Sizin için son birkaç yıldaki atamaların taban puanlarını araştırdım.
2017 yılından başlayalım. 2017 yılında 1 kere atama yapılmış. O da temmuz ayında. Yapılan bu atamada 3.570 kişi atanmış. Bu atamadaki KPSS taban puanı 74. Sözlü sınav taban puanı ise 76.
2018 yılının temmuz ayında yapılan atamada 3.806 kişi atananmış. KPSS taban puanı da sözlü sınav taban puanı da bu yıl 72.
2019 Ağustos ayında 2.011 kişi atanmış. KPSS taban puanı 72 ve sözlü sınav taban puanı 72.
2020 yılında iki kere atama yapılmış. Ocak ayındaki atamada 3.007 kişi atanmış. KPSS taban puanı 74. Sözlü sınav taban puanı ise 75.
2020 Haziran ayında yapılan atamada 2831 kişi atanmış. KPSS taban puanı 71. Sözlü sınav taban puanı ise 72.
Sınıf öğretmenliği atama puanları bu şekilde. Umarım hayallerinize kavuşursunuz.
Sınıf öğretmenliği atama olarak iyi bir bölüm sayılır. Ancak bölümün bazı eksileri vardır ki sana bu eksileri saymayı bitirdiğimde artılara geçmeden bölümü kafandan silebilirsin. 1-KPSS'de ilk 20-30 kişi arasına giremezsen Akdeniz, Ege, Karadeniz gibi bölgelerde çalışmayı unut. Türkiye'de Şubat ataması bekleyen sınıf öğretmenleri arasında 33. sıradaydım, Adana-Saimbeyli'ye atandım. Ama Eylül ayında 3512. olarak Kars-Sarıkamış'a bile atanamamıştım. 2-Atandığın yer (Doğu ve Güneydoğu Anadolu hariç) %98 falan köy olacaktır, köy hayatına alışık değilsen çok önermem. 3-Sınıf öğretmenleri , yer değiştirmesi en zor olan branştır. Daha iyi bir köye gitmen bile yıllar alabilir. İl dışı rotasyon ise memleketine seni ancak 15 sene sonra falan götürür (Eş durumu hariç). Saimbeyli'den memleketim olan Mersin-Erdemli'ye geçişim (eş durumu olmazsa) benim için bir hayal. Ömür boyu gidemem belki. 4-Sabırlı bir insan değilsen hiç bulaşmamanı öneririm. Geçmişteki çalışkan, saygılı, gayretli, efendi öğrenci profili büyük ölçüde kaybolmuş durumda. Köylerdeki çoğu veli inanılmaz derecede ilgisiz ve sorumsuz. 8 yaşına geldiği halde tuvalet alışkanlığı kazanmamış bir öğrencim var. 2,5 ayda sınıfa 3 kere büyük, 1 kere de küçük olmak üzere tuvaletini yaptı. Aynı öğrenci 2. sınıf olmasına rağmen okuma-yazma 0. Okulun açılmasından beri geçen sürede harfleri öğrettim zorla ama birleştirme hiç yok. e harfini görünce tanıyabiliyor artık ama yanına t koysan et diyemiyor. 5-Atanır atanmaz kadronu almış sayılmıyorsun. Atandıktan itibaren 1 yıl boyunca aday memur olarak çalışıyorsun. Kadronu alman içinse rehber öğretmen, müdür ve müfettiş onayını geçmen lazım. Bu onayı aldıktan sonra yazılı sınava girmeye hak kazanıyorsun. Sınavdan 60 alamazsan süreç tekrar ediyor, altmışı yine geçemezsen görevine son veriliyor ve 3 yıl boyunca memur olamıyorsun.
Sözü çok uzattım kusura bakma ama öğretmenlik yapacak iş değil şu sıralar. Mevcut iktidar, eğitim sistemi vb. değişirse belki eski günlerine dönebilir.
8
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
anladım çok teşekkür ederim benim için çok zormuş bunlar.
Şu an 17 yaşındayım ve asla öğrencimin özel bir durumunu buraya yazacak kadar küçülecegimi düşünmüyorum benden sana tavsiye önce kendi eksiklerini bir gider sonra başkalarına tavsiye verirsin.
Öğretmenlik kuşkusuz ki en kutsal mesleklerden biri. 'Ağaç yaş iken eğilir.' diye çok güzel bir atasözümüz vardır. Çocukları doğru şekilde yetiştirmek gerçekten çok önemli. Ülkemizde öğretmenlik, daimi olarak popülaritesini koruyor. Atama konusu için de sınıf öğretmenliğinin ataması fazla olduğu için diğer öğretmenlik bölümlerine göre daha iyi diyebiliriz.
Son 4 yılın sınıf öğretmenliği atama taban puanları
-2017 Temmuz için tam 3570 atama yapılmış. 7633 öğretmen adayı da başvuru yapmış. Sözlü sınav taban puanı 76. KPSS taban puanı ise 74,74481.
-2018 Temmuz ayında ise 3806 kişilik atama kontenjanı için 9482 başvuru yapılmış. Sözlü sınav taban puanı 72,00, KPSS puanı 72,44072 olmuş.
-2019 Şubat ataması için de 3.047 kişilik kontenjan ayrılmış. Sözlü sınav taban puanı 75, KPSS taban puanı 74,75281 olmuş.
-2019 Ağustos sınıf öğretmenliği atamaları için 2011 kontenjan açılmış. Sözlü sınav taban puanı 72, KPSS taban puanı 72,21475 olmuş.
Sınıf öğretmenliği, psikologluğa göre atama açısından daha rahat. İş konusunda daha garanti diyebilirim. Tabii önceliği ilgi alanın olarak tutmak üzere hangisini tercih edeceğine sen karar ver.
Ben psikoloji mezunuyum çift anadal yaptım hukukta aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum Psikoloji de. Açıkçası öğretmenlik düşünmemek bence daha iyi bir seçenek olacak harcanırsın. Devlette atama yok görüyorsun.. Zannımca psikolojiden girip, devam etmen özel sektörde de devlette de çalışabilirsin.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
Her meslekte sıkıntı var şu an Türkiyede. Öğretmenlik fakültelerinin kontenjanları yarıya indirildi zaten. Hatta yüksek puanlı okulların kontenjanı 3 de 1 şu an.