Endüstri mühendisliginde issizlik var mı okumalı mıyım fikriniz nedir
Oku is bulursun
Okuma is yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İşsizlik her yerde var hem lisans hem yüksek lisans endüstri mühendisi olarak sana şunu söyleyebilirim, hangi okulu okursan oku hangi bölümü bitirirsen bitir, kendini geliştirmediğin ve diğer adaylardan farklılaştıramadığın sürece kendini zaten işsiz kalırsın her şekilde. Ve de iş bulur muyum diye düşünüp bölüm seçmektense zevk alarak okuyup mezun olunca zevk alarak çalışabilir miyim diye düşünmen daha önemli bence. Önemli olan iş bulmakta değil, komik maaşlara çalışan bir çok endüstri mühendisi de var sırf ben x firmasında çalışıyorum demek için çalışanlar mesela.
Bir şey sorabilir miyim
okunulacak bir bölüm ama kolay değil hiç bir mühendislik = )
Teorik dersler ilk sene sanırım sadece endüstride biraz daha kolay diger mühendisliklere göre
mühendislik ilk sınıflar ortak dersler var zaten = )
Güzel bolum tavsıye ederım ama muhendıslıkler zordur sonra yapamıyorum dıye aglayıp sızlanma sakın :)
Cevap
8Cevap
endüstri mühendisliğinden yeni mezun olmuş biri olarak tavsiye ederim, kızlar içinde uygun bir meslek soruların varsa da cevaplayabilirim.
Neyle ugrasiliyor? Ve iş bulabildin mi acaba?
@Benmunoooo evet biraz bilgi verir misin bazıları issiz kalıyolar diyo nerelerde calısılıyo okurken cok zor muydu
@Benmunoooo endüstri mühendisliği şunu yapıyor demek imkansız birçok sektörde ve alanda çalışabiliyorsun, pazarlamadan tut üretim, ar-ge, iş geliştirme, satınlama gibi
Ben mezun olmadan önce başladım çalışmaya askere gidene kadar da devam ettim mezun olduğumda toplamda 3 senelik iş tecrübem olmuştu.
önemli olan stajlar ve yabancı dilini geliştirmek
Özelde okumak dezavantaj mı ve kac dil biliyosun
özelde okuma dezavantaj değil kendini okurken geliştirmelisin, özellikle uzun dönem staj programlarıyla, seminerlere katılabilirsin birçok üniversitenin kariyer günleri etkinlikleri var. İngilizceyi iyi bilmen önemli, 2. bir dil de istersen almanca olabilir, ben ingilizce biliyorum almanca ya da fransızcaya başlayacağım
Etrafında da kız okumus olan var mı endüstri mühendisligini genel olarak memnunlar mı ve fizik matematik dersleri cok zorlar mı
peki bildigin var mı bölümden baska is bulan kolaylıkla sen sanslılardan mıydın :D
adana alparslan türkeş ing endüstri düşünüyorum sence okunacak bir üniversitemi ilerde ki iş imkânları açısındanda ve ingilizce düzeyimde iyi değil bu arada ama mücadeleye hazırım
Kuzenim hacettepede okudu. Man tır şirketinde calışıyor artık yüzüme bile bakmıyor
Hahah niye iyi mi kazanıyo
Endüstri müh. okunabilir ama okuduğun ünivde önemli iş bulma imkanın tamamen sana kalmış bişi aslın da kendini yetiştirmenla alakalı diğer mesleklere kyasla biraz daha önde tabi dersleri de biraz daha kolay
torpilin varsa kaldırım mühendisliği de okusan işsiz kalmassın.. yoksa tamamen şans meselesi..
Issizlik hepsinde var. turkiye ibsaat ulkesi insaat muh oku
ben okudum işssiz kalmadım kendi işimin patorunu oldum :)
oku is bulursn
@RengarenkBaloncukk bayb O ne güzellik :) maşallah...
@münzeviçığlık pp deki ben degilim abi iyi aksamlar 🏃🏃🏃
İyi iyi nazara gelirdin yoksa :) teşekkür ederim sana da iyi geceler...
İş bulursun.
Okuma. Net.

En İyi Cevaplar