Var mi bölüm nasıl zor mu iş imkânı nasıl memnunmusunuz hangi üniversite yı önerirsiniz maaşları ne kadardan başlar nerelerde iş bulabilirim
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılhastanede yatarken yanımdaki kadına bir aşçı geldi ziyarete. konuştukları mevzu iştahımı kavarttı :D
"xxx otele soğuk menü şefi alınacaktı görüştüm falan 10bin maaşta anlaştık iş olursa haftada 4 gün çalışcaktım vardiyalı" dedi.
e niye girmedin/almadılar işe?
" ingilizcem yoktu. ingilizce bilen birini tercih ediceklerini söylediler"
konuşma aynen böyleydi. ben bu kdr bilirim.03 Yorumla
Soran+1 yılAyyy çok sağol İngilizce şart demekki çok yardımcı oldu bu
Cevap sahibi+1 yıl? dalga mı geçtin ciddi misin anlamadım.. dil tabiki çok önemli turistik bir alan çünkü. ingilizceyi halletmeli yanına bir dil daha eklemelisin yarım yamalak olabilir ikinci ama her meslekte faydalı iki dil.
Soran+1 yılDalga gecmedim maaşından bahsettigin için öyle dedim
Beeen ☝:D valla tek hedefim aşçı olmak diğer imkanlarına bakmadım ama hocaların anlattığına göre işletmeci, formasyonla akademisyen felan olunabiliyomuş. şu an 1. sınıfım basit dersler iş imkanı da biraz senin çevrene ve becerine bağlı.
04 Yorumla
Soran+1 yılHangi üniversite
Soran+1 yılOkuldan memnunmusunuz peki
+1 yılAkademik bir eğitim almadım ama bir süre aşçılık yaptım otellerde ve çok ciddi bir gelir ile çalışabilirsin fakat kendini geliştirmen lazım geliştirmekten kasıt dil öğrenmek değil okulun öğrettiklerinin dışına çıkmalısın reçete yapabilmeli ve mutfak ekonomisini iyi bilmelisin tabi bu Michelin yıldızlı Restaurantlar için geçerli normal bir aşçı ortalama 4000 ila 5000 arası bir şey alıyor
014 Yorumla- +1 yıl
Bolu Mengen ya da Anadolu Üniversitesi gastronomi bölümü
- +1 yıl
Görüşleri okudum bilgi sahibi olmayan bir sürü insan görüş yazmış
- +1 yıl
Ne öğrenmek istiyorsan bana sorabilirsin
Soran+1 yılLisans eğitimi oluyor mu
- +1 yıl
Ben Bolu Mengen meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümünü okumanı tavsiye ederim kısa zamanda hayalini bile kuramadığın geliri ve kariyeri elde edersin pişman olmassın ben çok istedim orda okumayı ama maddi imkansızlıktan okuyamadım
Soran+1 yılBana gastronomi ile ilgili tüm bilgileri verebilir misin
- +1 yıl
Lisans ta oluyor tabii fakat 4 yıllık bir bölüm okumaya gerek yok aşçı olmak için
Soran+1 yılKaç yıllık gerek
- +1 yıl
İki yıllık bölüm yeterli aşçı olmak için bolu Mengen bu eğitim verildiği en iyi yerlerden birisi ayrıca maddi durumun elverişli ise bunun için üniversite ile uğraşmana bile gerek yok İstanbul da mutfak sanatları akademi si diye özel bir gastronomi okulu var 8 ay gibi bir sürede aşçılık ünvanına sahip olabiliyorsun üstelik yanında tüm dünyada avrupanın ve amerikanın asyanın ve uzakdoğunun her yerinde iş bulabilme imkanı veren europass ve İngiltere kraliyet ailesinin msa öğrencileine tanıdığı dünyanın neresine gidersen git seni kırmızı halı ile karşılayacakları önünde saygıyla eğilen bir bir aşçı olabiliyorsun.
- +1 yıl
İngiltere kraliyet ailesi yani city guilds sertifikasına sahip oluyorsun
Soran+1 yılÜcreti ne kadar peki
- +1 yıl
Fiyatlar değişmiş olabilir konaklama imkanı da var eskiden yoktu burayı incele linkini atıyorum telefon ile arayarak bilgide alabilirsin
www.msa.com.tr/okul-aciliyor.aspx - +1 yıl
Bende düşünüyordum ama 30 yaş üstüne kontenjan açmışlar yeniden gündeme aldım herşey dahil şef olmak için kursa başvurmayı düşünüyorum.
Eig için teşekkürler :) - +1 yıl
Ben düşünmüyordum olacaktı
Ben okuyorum şu anda staj yapıyorum staj maaşı bile tatmin ediyor okuldan bağımsız +850 tl okulla beraber 1500 e tekabül ediyor ilerde çok daha fazlası var ama şöyle bir zorluğu var sana ne kadar problem olur bilmiyorum sakal bırakamıyoruz özellikle bundan mütevellit tepki olarak ülkücü bıyığı bırakan bayanlar okuyor katlanabilirsen güzel meslek
03 Yorumla
Soran+1 yılHangi üniversite nereleri onerirsin
Soran+1 yılHangisinde okuyosun ve nereleri onerirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
+1 yılGiden arkadaşlarım mülakatların zor olduğunu söylediler ama güzel meslek iş imkanı stajlarına baglı biraz da. İyi ortam her Zaman iyi iş imkanları getirir.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim el becerine de bağlı. Gastronomi okumadım ama aşçılık mezunuyum.
Muhtemelen Turizm sektöründe işe başlarsın, ve başlaman içinde dil şart. İngilzice ve Fransızca ya da italyanca öneririm. Dünya mutfaklarınıda iyi öğrenmeye bak.
20 YorumlaOtellerde ve lokantalarda iş bulursun.
Sonu olmayan bir bölüm. zaman kaybı resmen ;)09 Yorumla
Soran+1 yılZaman kaybı derken övdun mu dovdun mu anlamadım
Soran+1 yılSonu olmayan bir bölüm dedin ve zaman kaybı dedin sectigin kelimeler celismiyor mu
Soran+1 yılSonu olmayan bir bölüm önü açık demek !
Soran+1 yılTerbiyesiz sin
- +1 yıl
Saygısiz olduğun için oyle
+1 yılBende o bolumu istiyorum. Ama pek bir bilgim yok
03 Yorumla
Soran+1 yılÖnü açık diyorlar ama bilmiyorum
- +1 yıl
Ya en azindan tur gemileri veya herhangi bir otele girsen 5 binden baslar. Yurtdisinda master falan desen belki unlu bir asci olmaya olanak saglarsin.
Soran+1 yılAçıklayıcı oldu teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılAranizda gastronomi okuyan var mı mı?😕
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılEvet mi?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği