Bayanlara göre değil diyorlar.. Ama işini severek yaptıktan sonra ne önemi var ki cinsiyetin?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılmesleğin bayanı erkeği yok artık. ayrıca mühendis olacaksın bu eline taş motorunu alıp haldır huldur çalışacağın anlamına gelmiyorki bu işi usta yapar. ülkemizde çoğu uçak mühendisliği mezunu kendi işini yapmıyor. çok arkadaşım var bir kısmı boshta birkısmı ford'da çalışıyor. çok azıdır kendi işini yapan onlarda genelde havayolu firmalarının bakım onarım bölümlerinde çalışıyor.
10 Yorumla
+1 yıl"Ama işini severek yaptıktan sonra ne önemi var ki cinsiyetin?"
Sıkıntı orada işte severek yapamazsın. Parasını seversin sadece çalışırken sürünürsün. O kadar erkeğin arasında çalışırken rahat hareket edebileceğini düşünüyorsan sıkıntı yok tabi.00 Yorumla
+1 yılValla canım bende inşaat dedim herkes birsey dedi. önemli olan işini severek aşkla mutlulukla yapman. başkalarınin söylediklerini takma
Ben kadın olarak bunun üstesinden gelebilirim de20 Yorumla
Kardesim su an uzay muhendisligi okuyor fakat kimya ya gececek gecen sene insaat sikici geldi birde kimya muhendisliginin maasi daha yuksek hepsinden birde petrol muh.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSacmalamasinlar diyorum. Ucak muhendisligi tam da kadinlara gore bir is. Ustelik cok iyi maas alacagin bir alan Yurt disi imkani da cok. %100 tavsiye ediyorum! Sen onlara bakma kiskanmislar seni!
20 YorumlaYa baya ağır bir iş :/ ve de tehlikeli ama bayanlara okadar ağır bişe yaptırmıyolar demişti bir arkadaşım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUcak. muh. 3. sinifim ve memnunum. Sadece bolum zor biraz. Zorlaniyorum. Bir sene kalacagim sanirim. Turkiye derecesiyle yazdm bolumu. Keske tıp olsaydi diye düşündugum de olmuyo degil.
223 Yorumla- +1 yıl
hocam nerede okuyorsunuz? itü uçak mı, odtü uzay ve havacılık mı acaba?
Cevap sahibi+1 yılİtü ucak hocam. Ama simdiki aklim olsa odtu havacilik secerdim. Alani daha genis uzay ve havaciligin.
- +1 yıl
Uzayla çap yapsaydın güzel olurdu bence. Neyse çok önemli değil, bölümün çok güzel.
Kaç binle girmiştin acaba? - +1 yıl
Sence itü uçakta olmak nasıl bir duygu? Hocalarınız nasıl? Dersi slaytlardan okuyup geçiyorlar mı yoksa tahtaya yazarak yani gerçekten bir şeyler öğretiyorlar mı? Aslında özelden mesaj atsan da çok güzel olur, kafamda soracağım çok soru var:/
Cevap sahibi+1 yıl4. Yilim hazirlikla beraber. Kac bin oldugunu inan hatirlayamadim. Ama dis hekimligi ve bazi tıp fakultelerine girebiliyordum o puanla. Okulumuz gerek teknik gerekse teorik acidan bayagi iyi bir okul. Hocalarimizin bazilari thy den geliyor. Uygulamali ve teorik olan derslerimiz var. Bolum zor yalniz. Sinifimda tek bayanim. Hic aklimda yoktu ucak. 18 yasinda karar verdim. Simdi ders durumunu ve ortalama netlerini soyle
Sana itü ucak bolumune girip giremeyecegini soyliyim- +1 yıl
ben 24 yaşındayım... amacım itü uçak, ya da odtü uzay havacılıktı... Fakat o puanı alamadım, o zaman kocaeli mekatronik müh. kazanıp oraya yerleştim. ilk sene istekle geldiğim için not ortalamam falan iyiydi, fakat sonra baktım bişey olmuyor, hocaların çoğu slayttan açıp okuyor, bişey yaptıkları yok. Engineering mathematics dersi mesela, adam bildiğin okuya okuya geçti, o kadar işlem var, anlatmadı, slaytın üzerinden geçti. Böyle böyle olunca okulu boşladım, geçen sene mezun olacaktım fakat 1 sene uzadı, şu an o senedeyim.
Haziranda inşallah mezunum fakat tekrar okumayı düşünüyorum, temelim iyi. 1 sene hazırlanmayı düşünüyorum. yaşım 24, 25 te mezun olacağım, 1 sene öyle sınava hazırlık desen 26, sence o yaşta orayı kazanabilirsem okumak mantıklı bişey mi olur yoksa zaman kaybı mı? Ben eğitimden şikayetçiyim adam gibi eğitim almak istiyorum.
Ama 30-31 yaşında deneyimsiz mühendis olmaktan korkuyorum eğer tekrar okursam:/
Cevap sahibi+1 yılBence hic durma. Severek yapacaksan gel kardesim. Yasin onemli degil. Bende 18 yasinda ucak muhendisi olacam dedim. İlk basta matematik muh. kazandim. Onu bitirdim. Baktim is falan yok. 22 yasinda ucak muh. kazandim. 26 yasindayim. Seneye mezunum insallah. Uzatmasam. Benim icin bir dezavantaji olmadi. Hatta yasim buyuk oldugu icin sayginlik bile gordum. Ve kafam daha fazla calisiyordu. Cunku muhendis olarak gittim oraya. Sende oyle. Muhendis olarak gideceksin.
- +1 yıl
Hocam helal olsun iyi göze almışsın. Matematik mühendisliğini nerede okumuştun itü de mi?
Bitirdiğinde evde kendin mi hazırlandın yani 1 sene ara verdin mi bölümü bitirip, dersaneye falan mı gittin yoksa okurken mi hazırlandın sınava? - +1 yıl
Hocam korkuyorum, sen yine 26 da bitiriyorsun... Ben 30 31 olacak:/
Ders saydırma falan oluyor mu? Ben 3. sınava grişmde kazanmıştım burayı 20 bin sıralamam vardı okulla 24 bin olmuştu. Nasip işte, kendimden daha yüksek bekliyordum ama olmadı sınavda.
Beklediğim eğitimi de alamayınca pişmanlık oldu. Bıraktım saldım burada. Tekrar okumayı düşünüyorum ama kafam karışık... dediğim gibi 30 31 yaşında itü uçak mezunu olsam beni kimse almayabilir, o yaşta tecrübesiz adamı kim ne yapsın
Cevap sahibi+1 yılTecrubesiz olur mu hocam. İki diploma ile gideceksiniz sonucta. Dersaneye gitmedim. Matematigim iyiydi. Fen calistim full. Kazandim. Rahat ol rahatlik onemli. Peki bisey soracam. Pilot olmayi dusundun mu
- +1 yıl
Hayır pilot olmayı düşünmedim hiç. Zaten pilot olmak için sağlık konusunda hiç sıkıntı yaşamamak gerek, benim kulağımın zarında küçük bir delik vardı, beni almazlar. Ama iyi para kazanıyorlarmış pilotlar.
2 diploma tecrübe değil gibi... İnsanlar iş tecrübesi istiyor:/
Tebrik ederim, çok harika. Tek başına çalışarak kazanmışsın, hayran kaldım :) - +1 yıl
Tamam temelin matematiğin falan çok iyiydi. Ama hani bazen yapamadığımız sorular çıkıyor, peki dersaneye gitmeden onları nasıl hallettin? Hiç fizik kimya biyolojiden sorun çıkmadı mı?
- +1 yıl
Orayı zamanında kazanamadım ya, şu an orada okuyan biriyle konuşmak çok güzel geliyor bana..
Cevap sahibi+1 yılZaten fizik kimya matematik ben muhendislik okuyunca yeterince gordum. Zorlanmadim hic. Dersane denemelerine yazildim. İlk gider gitmez dersane birincisioldum. Hocalar sorularimda yardim etmeye basladi. Ama ggelnelini kendim cozerdim. Acikcasi ailem bayagi yoksul oldugu icin dersane sansim yoktu. İs oyle olunca azim artiyor. Su an mezun degilim ama staj yaptigim havayolu firmasi beni simdiden istiyor. Ayrica iki teknij sirketten teklif aldim. Birinden birine gidecegim.
- +1 yıl
Harika ya çok güzel. Stajı nasıl bulmuştun? Notların çok güzel miydi ilk sene?
Mezunlarınız kaçla başlıyor biliyor musun? burada iş bulamayan da çok, bulanlarda 1500, 2000 tl ile başlıyor.. - +1 yıl
Yani hiç dersaneye falan gitmesem sadece denemelere katılsam yardımcı olurlar mı yapamadığım sorularda? fen de özellikle, fiziği çok severim. Diğerlerini de öyle. Fakat biyoloji ezber olduğu için bazen sıkıntı çıkıyor. Diğerlerinde de illaki yapamadıklarım çıkar ilk başta, ama çalışarak üstesinden gelebilirim
- +1 yıl
Teklifi nasıl ediyorlar? Yani sana nasıl ulaşıyorlar? Stajda gerçekten bir şeyler öğrenebildin mi? çoğu naylon yapıyor ya. Ben de çok istekli gitmiştim ilk stajıma... Dönem arasında yapmıştım, sabah ezanıyla karanlıkta uyanıyordum, o kadar köpek vardı korka korka gidiyordum, çünkü çok istiyordum bişeyler öğrenebilmeyi...
Ama hiç bir şey öğrenemedim... o kadar konuştum mühendislerle teknikerlerle yok, olmadı.. bunlar benim hep isteğimi götüren sebepler, diğeri de o slayttan okuyup geçen hocalar:/ 5 sene ömrümü aldılar gibi hissediyorum, ama çok şükür tabi az çok mühendislikten kaptığımız şeyler oldu, alt yapı oldu gibi. Yani tekrar okursam bunun sağladığı fayda olur galiba
Cevap sahibi+1 yılBasarili oldugum icin staj beni buldu :) ben staji bulmadim yani. A... jetteyim. Firma ismi vermeseydim keske ama olsun. Sozlesme imzalarsam 4000 maas ve 3 ayda 1 cift maas sunuyor. İmkanlari vs guzel. Ama hedefim turk hava yollari.
- +1 yıl
valla a jet dedin de , ben anlamadım gerçekten :D neyse önemli değil
ya bana çok büyük dezavantaj olmaz mı? 26 yaşında oraya başlamam?
sence eğer orada okursam, mekatronik diplomamla da çalışabilir miyim? yoksa çok ağır mı gelir bu? - +1 yıl
başarılıydım derken not ortalamandan mı bahsediyorsun? Bölümünüzde başarılı olmak için ne yapmak gerekir? Nasıl başarılı olabilirim?
Cevap sahibi+1 yılStajda cok sey ogrendim. Ama muhendis olacagin icin oyle motorun altina yat parcalari dagit yok. Kontrol ve imza agirlikli calisacaksin. Ama teknisyen kadar da iyi anlarim motorundan yagindan bakimindan. Staj firmasi seni begenirse teklifi sunuyor. İstersen imzalarsin. Kötü bir stajersen zaten stajin bittigi gun gule derler adama.
- +1 yıl
sınıfınız kaç kişi oluyor bu arada? matematik mühendisliğinde aldığın 1. sınıf derslerini saydırabildin mi? dersler ingilizce mi oluyor?
özelden mesaj atabilir misin? sorularımı ordan sorsam? burada birbirine giriyor mesajlarım.. - +1 yıl
okurken çalışma olanağı nasıl?
şimdi benim için 4-5 yıllık kayıp mı olur bu? hava yolu şirketlerinde çalışmak için önşartlarım ne? nelere bakıyorlar, yabancı dil yeterli mi? yoksa diploma notuna bakıyorlar mı?
uçak mühendisi 2 tane bayan tanıyorum
güzel meslek
iş alanı çok geniş
Türkiyede de iş alanı çok geniş00 Yorumla
+1 yılyıl olmuş 2015 hala böyle söyleyenler varsa takma kafana ne istiyosan onu ol ama ucak yerine makine mühendisliğini tavsiye ederim ucak makinenin yan dalıdır
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılO diyenler cinsiyetçi aptal insanlar grubu
O yüzden umursamamalısın00 Yorumla
+1 yılhavalı bir meslek gerçek anlamıyla :P bayanlara göre değil diyenler kim merak ettim açıkcası kadın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok
00 YorumlaOkuma sansin varsa hic düşünme derim bende pilotluk eğitimi almayi düşünüyorum ama uçak mühendisliği çok ilgimi çeken bir bolum olmuştur kismet olmadi. İnşallah basarirsin.
20 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=7bTD9KhzPSI
Red Bull Kanatlandırır :)00 YorumlaBir nevi makina müh. gibidir. Makina yapıları çözüm üretebilme ve maddesel hayal gücün yoksa bulaşma ve programsak ağır çizim yeteneği ister
00 Yorumla
+1 yıluçak mühendisliği mi okuyorsun? itü uçak mı, odtü uzay ve havacılık mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSüper kapaditen varsa yap derim insanların ne dediğini umursama
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılPilotsuz uçuyosa ne mutlu ona
00 Yorumla bizim bölüm full erkek ama sadece 1 kız var. d
10 YorumlaBence çok güzel meslek inş olursunuz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkazanabilcen sanki ahahahaa
04 Yorumla
Soran+1 yılYalnız ben kazandım okuyorum zaten takma sen bu kadar :/
Cevap sahibi+1 yılkesin öyledir burdaki herkeste doktor bilim adamı zaten ahahaha
Soran+1 yılGözünde bu kadar büyütme. Bu söylentiler yüzünden bir kez daha giricem sınava emin ol bu daha zor.
Cevap sahibi+1 yılkazandıysan devam et bukadar basit
+1 yılBencede
00 Yorumla
+1 yılhojdur ama benenah
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği