herhangi bir alanda farketmez. doktorluk sizce nasıl bir meslek? niye iyi, niye kötü?
Cevabın nedir?
işin zor olan kısmı insanlarla ilgilenmek vs değil. o kadar sene kafa patlatmak, karşına hasta geldiğinde bütün seçenekleri düşünüp en uygun tedaviyi verebilmek, bunun için milyonlarca şey ezberlemek... asıl zor olan bunlar. kan görmek bişey değil, ya da insanlarla iletişim kurmak. en fazla 5 dk konuşabiliyosun zaten. gençliğinin baharında hayatını yaşayamıyorsun, insanlar okula bile uğramazken sen yaz kış sınavlara hazırlanıyorsun. en önemlisi de yaptığının karşılığını alamamak. kızılaydaki tuvalet bekçisi bile aylık senden fazla kazanıyorsa, hasta yakınlarından şiddet görüyorsan, yanlış tedavi uyguladığında mahkemelerde sürünüp tazminat ödemen gerekiyorsa, böyle olmaması için kendini sigortalatıyorsan hatta o sigortacılar bile senden fazla kazanıyorsa s.çıyım böyle işe dememek elde değil. tavsiye etmiyorum...
215 Yorumla- +1 yıl
bu sese kulak verin.
sinsi yaramı deştin ya of of of :) - +1 yıl
küfrettirme şimdi beni 200 tane dal var bee :D ismini mi , ne işe yaradığını mı , nerden başlayıp nerde bittiğini mi , ...
aaaa :D - +1 yıl
ya zaten dahiliye , nöro , farma zor :)) seni de anlıyorum :))
bu arkadaşların yazısını okumaz olaydım tam moral depolamışım içine ettiler :D - +1 yıl
sen bu kadar yazı yazdın nasıl hala böylesin..alışmışsın anlaşılan tamamen :))
- +1 yıl
koptum :D
yapacak bişey yok cümlesi de bizim milli sözümüz gibi :D - +1 yıl
pislik :(
Çok önemli bir meslek; hem okuması hem çalışması hem sorumluluğu herşeyi zor.Benim yapamam diyeceğim belki de nadir mesleklerdendir.Öyle bir sorumluluk ki yapılan hata insan canına bedel olabilir.O nedenle tıp fakültesi kazandığı andan itibaren mesleğiyle ilgili her ayrıntıyı çok iyi öğrenmesi gerek ve hayatı boyu bu öğrenme işi bitmez sürekli bilmek zorundalar.Büyük sorumluluk ve cesaret Allah yardımcıları olsun onlar olmadan olmaz
00 Yorumla
dr değilim demişsin ama nickin niye drAngel peki ? merak sadece.
buarada türkiyede doktorlar ortalama 3.5 - 4 milyar civarı kazanıp (ortalama dedim dikkat edin ayda 200 milyar kazanan dr da var 2 milyar kazanan da. ) mesleki bir hatalarında trilyonlara ulaşan tazminat davalarıyla yargılanıyorlar. bi de hergün dayak yeme ihtimali cabası. oyüzden tıp yazmayın sevgili liseliler. heleki boğaziçi odtü ve itüde herhangi bir bölüme girebilcek puanı aldıysanız hiç gerek yok.08 Yorumla- +1 yıl
yaw ben soru sorduğumda bi açıyom neti 2 saat geçmiş mesala bi bakıyom 14 yeni cevap bi heyecanla okuyum ne yazmışlar diyom ondan sonra bi bakıyom 2 cevap 12 geyik yorumunuz bulunmaktadır :D şimdi ben de drangel ablayı hayal kırıklığına uğrattıysak bunun vebaliyle yaşayamam dicektim . :d Seni istemeyen ölsün be ! :)
malesef istesemde olmuyor... kardeşim korkuyor diye sünnetine bende katılmıştım hem fotoğrraf çektim hem destek oldum ilk 30 dk iyi geçti sonraki her dakika dehşet vericiydi rengim soldu tansiyon nereye gitti belli değil baş dönmesi nefes alışım bile değişmişti.. Çocuk ufak korkmasın diye ayrılamıyordum yanından, doktoru durumu farketti beni konuşturmaya çalıştı ama nafile o ortam ve kokusu... sonuç benide yatırdılar :)
14 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
13Cevap
hayır ıstemezdım cunku hastaneye adım attıgım an ben buz kesmeye baslıyorum krem yazdırmaya gıdıyorum ve orda bıle buz kesıyorum korkuyorum doktorlardan hastanelerden hep olumsuzlukları hatırlatıyor hastalık ölüm vs ben bu yuzden asla doktor olmak ıstemezdım
00 Yorumladoktorluk zor bir meslek.gerek okuması 6 yıl artı 5 yıl tus birde mecburi hizmeti var ayrıca sürekli hasta insanlarla ilgileniyorsun sağlam bir psikolojin olması gerekir.bunun yanında saygın bir meslek hayat kurtarıyorsun sonuçta bunun mutluluğu hiç bir şeyle ölçülemez.mesela ben yapamam benim bünyem kaldıramaz 3 kuzenim ve eniştem doktor bazen onlarla hastaneye gidiyorum yardıma sonuçta ben hasta olarak dönüyorum.
00 YorumlaSürekli hasta insanlar görmek ve onlarla ilgilenmek zorunda kalmamak için istemem. Fakat birilerinin ingilenmesi lazım herkez benim gibi düşünmesin tamam mı!
10 Yorumla
+1 yılEvet isterdim .. lise de yaptığım saçma sapan bir seçim yüzünden olamadım .Adli tıp dr u olmak istiyordum :(
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim canımm :)
Doktorlukmu..
Üstüne para verseler gitmem vallahi yapamam ben o işi :)20 YorumlaGüzel meslek doktorluk...
Bir insanın gözü, kulağı,burnu,eli,ayağı olmak...
Hayata tutundurmak insanı geliyor, umut geliyor doktor deyince aklıma...00 YorumlaDoktorluk güzel ve kutsal bir meslek ben olmak istemem zaten yapamam.Kolay değil.Bu kadar büyük sorumluluğu alamazdım.
00 YorumlaAllah doktorları başımızdan eksik etmesin ve Allah doktorların eline düşürmesin desem sanırım anlatmış olurum. :)))
00 Yorumlasağlık dalı mükemel yaa çok seviyorum
doktor olmak isterdim
kalp damar cerrahı
veya
beyin cerrahı
olmak müthiş olurdu:)))00 Yorumla
+1 yılşuan uğraşamıyorum insanlarla birde doktor olursam şırıngayı doldururum tuz ruhuyla, bu iğneden sonra hiçbir şeyin kalmayacak... yok yok bana göre değil...
00 Yorumla
+1 yılDoktor olmayı istemem, insanları genel olarak pek sevmiyorum. Çok konuşuyorlar bir kere.
Mecburi hizmetleri var bir de.09 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
İçimdeki nefret bir kat daha arttı.
- +1 yıl
:)) amacım oydu zaten senden seri katil yapmak
- +1 yıl
Kesinlikle bana göre olmadığını biliyorum ama hem ablamdan hem de çevremdeki doktor arkadaşlarımdan.
- +1 yıl
Bana uygun olan daha kararlı ve açma-kapama tuşu olan sistemler. İnsanoğlu çok kararsız, her an her şey olabilir. O yüzden mühendis oldum zaten.
Bir de doktor yeni ortama girince masadaki herkes hastalıklarını anlatmaya başlıyor. - +1 yıl
Ama doktor arkadaşlarının olması iyi bir şey. Çevremde bir nükleer tıpçı, bir dahiliyeci, bir gastroenteroloji uzmanı, bir mikrobiyolojici bir de diş hekimi var. Arayıp sorabiliyorsun hemen bir şey gerekince.
doktorluğun iyide yanları var kötü yanları da ama bi hayat kurtarmak işini yapabilene ne kadar da onur verici bir şeydir.
00 Yorumla
+1 yılBen yapamazdım..Vicdan meselesi biraz ve hastane ortamını kaldıramıyorum ve ayrıca biraz da titizlik var;)
00 Yorumlaisteriz yani...
kolay yoldan para kazanmayı kim istemez...
15-20 kadar ilaç adı öğren yeterli...bu arada 4-5 kadarda tedavi paketi tabi...06 Yorumla- +1 yıl
gidiyorum en azından sgk onların reçete ve kaşesi olmadan ilaç vermiyor...bir sağlık ocağının önünde dursan ve çıkan hastaların reçetelerine baksan hemen hemen aynı ilaçların yazıldığını göreceksin..yağmuru yok,yaşı yok.müşteride ayağında ve gerektiğindede saatlerce bekletme şansın var...bu avantajlar hangi meslek dalında var...kolay bir meslek yani onu söylemeye çalışıyorum...gerçekten işini yapan ve mesleğindede uzmanlaşan insanlara sözüm yok tabi...
- +1 yıl
sen beni ne kadar tanıyorsunda böyle konuşuyorsun...ben işime son derece saygılı ve mükemmel yapmaya çalışan biriyim..ayrıca mesleki bilgimde tartışılmaz...sen bir gurubu savunmak için çırpınmanızı gerçekten yadırgadım..oysaki o mesleğin çok da yakınında birisiyim...nasıl çalıştıklarını en az senin kadar bilirim..daha Reprezant olaylarına girmedim..istersen nasıl ilaç yazdıklarınıda anlatayım...unuttun galiba 3-5 yıl öncesine kadar milletin hastane kapılarında can verdiğini...
- +1 yıl
acıdım bak sımdı..bu meslege bu kadar hayran olup da yapamıyor olmak ne yazık!dogal boyle kompleksler..her meslekte hatta her ınsan grubunda var sızın gıbı dusunenler ve davrananlar.bak hatta kanıtım var ısımı cook ıyı yaparım dıyorsun!elde var 1 :)
bu arada"nerden anladın?"dıye sormussunuz!
ıste tam da buradan anladım!benım SIZ dıye hıtap etmem sızın de kalıtenız geregı SEN dıye hıtap etmenız!
ayrıca bu hıtabet seklınız ve yaptıgınız ımla hataları kalıtenızın kanıtı.ıcınız rahat olsun..:D
+1 yılBende doktorum ama farklı bir dalda (veteriner hekim) geçen birtanesini iyileştirdik nasıl koşuyor onu görmek süper bir duygu bence
22 Yorumla
+1 yıltabiki de sonuçta binlerce hastayla ilgilenip onların iyi olmasına bi nevze de olsa yardımcı oluyorlar ve doktor olmak istemezdim.. kan görmeye dayanamıyorum
00 Yorumla
+1 yılPatalog olmayı düşünüyorum. Yani evet.
Kandan midem bulanmaz, yara bere, organ gibi maddelerden de tiksinmem.15 Yorumla- +1 yıl
Hayır.
- +1 yıl
Çok zor doktorluk.
Kolay demedim zaten. En basit kısmı için yorum yaptım.
+1 yılBen isterdim çünkü insanlara yardım etmeyi seviyorum. Ama hem okulu zor hemde iş olarakta çok zor bir meslek.
00 YorumlaÖncelikle okuması çok uzun ve zor. Onun dışında zor bi meslek bence. İnsanları kötü halde görmek üzer beni. Asla yapamam ben.
00 Yorumla
+1 yılben istemezdim olmak. Çok çalışıyorsun çünkü. karşlığını alıyorsun ama. sürekli yoğunluk var uzun yıllar.
06 Yorumla- +1 yıl
para tabiki.
- +1 yıl
Doktorların aldığı ücret ne ise. tam bilmiyorum.
- +1 yıl
iyi seviylere gelirsen alıyorsun. dediğinde haklsın. katılıyorum sana. emeğinin karşılığını almıyor. ama çok da az miktar almıyorlar. Diğer mesleklere oranlar. ama katılıyorum sana.
+1 yılOlamam. Kandan korkuyorum. İçim acıyor hemen hasta birini görünce. Kesinlikle dokunamam bile.
00 Yorumlaİstemem çok mutsuz olurum hastaları çok kafama takarım üzülürüm
00 Yorumlakan görünce bayılıyorum bana göre değil
33 Yorumla
+1 yılistemem bn adrenalinli bi insanım kaldıramam..
02 Yorumla- +1 yıl
hayır hayır öyle değil..heycanlıyım..aşık olunca bile tuhaf oluyorum..bunu kaldıramam ..kan göremem ..ceset göremem..yapamam bana göre değil ..elim titrer yanlış keserim kablolarrı..off konuşturma daha fazla beni yoksa iice saçmalıcam...:/ işlerim çok bitmedi henüz..
+1 yılgüzel bir meslek ama bana göre değil
00 Yorumlazor. benim yapabileceğim bir iş değil.
00 YorumlaEstetisyen-Silikon takacam :))
00 Yorumla
+1 yılistemem
00 Yorumlaistemem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılharika
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri