Fikrinizi merak ediyorum kapalı bir bayandan avukat hakim savcı kaymakam olur mu sizce?
Cevabın nedir?
Burada benim görüşümü sorduğun için kendi görüşümü söyleyeceğim o yüzden kimse benim görüşümü eleştirmeye kalkmasın rica ediyorum.
Şimdi tamam bu senin inancın ancak diyelim ki ben bir hakimin karşısına çıktım. Bu hakim türbanlı ve ben müslüman değilim. Ya bunu göz önüne alarak farklı bir karar verirse. Ya da savcı müslüman olmadığım için beni daha fazla suçlu çıkarmaya çalışırsa. Ya da avukat müvekkili açık olduğu için onu daha az savunursa. Bu yapacağın iş açısından uygun olmayacağını düşünüyorum. Hani farklı bir inancın olsaydı da yine aynı düşünürdüm. Devleti temsil ediyorsun sen orada o yüzden eşit olduğunu göstermelisin bana. Ben eşit olduğumu bilmeyi hak ettiğimi düşünüyorum. Bu yalnızca senin için geçerli değil hani sen belki çok adilsindir bunu göz önüne bile almazsın ancak bu ihtimal benim aklıma gelmemeli değil mi?113 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğin aşırı dinci bir hakimle karşılaştığındada olabilir. Amacım görüşünü eleştirmek değil sadece farklı yönlerden de bakabilirsin konuya bunu gösterebilmek.
- +1 yıl
Benim derdim hani karşımdaki insanın ne kadar dinci olduğu değil. Bende diğer herkes gibi vergimi veriyorum ve bunun karşılığında devletten bir hizmet bekliyorum. Benim beklediğim hizmette devletin tarafsız olduğunu ve adil olduğunu bana göstermesi bunu hissettirmesi. Yoksa hakim benim mahkememi gördükten sonra istediği inancına geri dönsün. Ama bana adil olduğunu göstermeli. Bunu beklemeye de hakkım olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Bahsetmek istediğim şu
Türbanlı birine ön yargı oluyorsa sırı dinci biriride tesettürsüz bir avukata ön yargı duyabilir. burada gerekli olan tesettürsüz ya da tesettürlü avukat değil. Geniş görüşlü bir beyin görüşlere önyargısız ve gerçek adalet savunucuları gerekli... - +1 yıl
Plot uygulama tesettürlüleri ötekileştirmekten başka bir işe yaramaz ki. Özgürlük insanların somut ve soyut her ihtiyaçlarını özgürce yaşamasıdır. Avukat olacak kadar ön görülü bir tesettürlüye uygulamayla avukatlık vermek onun özgürlüğünü sınırlamaktır. Avukatlık dil ve zihinle yapılan bir meslektir. Tesettürlü tesettürsüz diye ayırmak adıl ön yarfıyı tetikler...
- +1 yıl
Senin özgürlüğün kendine avukat secme anında başlar. Bir tesettürlüyü avukat olarak almak istemezsen almazsın. Fakat o avukat olabilir buna senin özgürlüğün dahil olamaz. Tesettürlü bir avukatta , tesettürüm için beni secmedi diye seni suclayamaz. Bu senin özgürlüğün doğrultusunda aldığın bir karardır. Ateist biri avukat olabilir ama senin avukatın olmayabilir bu senin secimin. Benim zihnimdeki özgürlük anlayışı budur.
- +1 yıl
O zaman senin özgürlük anlayışına göre ben de bu tesettürlü halimle ateist bir savcı hakim istemiyorum diye secim yapabilmeliyim doğru mu?
- +1 yıl
O zaman bizim özgürlük anlayışımız aynı ve ben tesettürlüyüm... İkimizinde özgürlüğü inancıyla bağdaştırılamaz. İkimizinde ötekileştirilmeye hakkı yok. Ben bir tesettürlü olara ateist hakim istemiyorum diye ötekileştirmem , dinci bir hakimde ateist bir mahkumu ötekileştiremez. Hukukun işleyişi suclara göredir , insanların özgürlük kapasitesine göre değil. Fakat gel gör ki yetiştirilen zihniyet hukukun işleyişinide yanlış hale getiriyor. Sen ve ben gibi düşünen zihniyetler yetiştirildiği sürece , ötekileştirmeler olmadığı sürece hukukun hakikete kavuşması kaçınılmazdır. Bırakalımda insanlar emekleyle bir yerlere gelebilsinler inanclarıyla yargılanmadan ateist tesetürlü demeden.
- +1 yıl
Açık müslümalar yok knk tamam
+1 yılBu soruyla, kapalı olmanın toplumsal baskısı karşısında kendinde eziklik hissetmene neden olduğunu anlıyorum. Burada asıl zavallı olan sen değil, sana bu ezikliği hissettiren beyinlerdir. Kapalı olman istediğin mesleği yapmana engel değildir, olmamalıdır. İngiltere de polisin kıyafeti klasik, şapka ve üniforma iken, Hindu polisler şapka yerine, inançlarının gereği olan "Türban" adı verilen sarık kullanırlar.
51 Yorumla
Soran+1 yılKapalı biri değilim. Fikrinizi merak ettim sadece
Olmaz diyenler; geçmişte eşitlik özgürlük diye havlayanlar ne oldu bumudur özgürlük ? Olur en iyisi bile olabilir acik kapalı fark etmez adaletli ol adil ol Rabbim herzaman yanımızda Rabbimin emirlerini yerine getiriyosun ya mutlaka bunun karşılığı vardır
140 Yorumla
bu nasıl bır düşünce tarzıdır yahu. Ben bı kapalının dışlandıgına hıc şahit olmadım süreklı kendınızı ötekıleştiriyorsunuz sonra ben kapalıyım boyle olur mu şöyle olur mu. Kızarım ben buna kusura bakma
03 Yorumla
Soran+1 yılKapalı değilim insanların fikrini merak edemem mi? Ayrıca kendi gorusume yönelik bişey de soylemedim
Soran+1 yılİşte bu benim söylemeye çalıştığım da bu yukarıda kapalıydı diye bişey paylaştığımı görüyor musun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
39Cevap
+1 yılNiye olmasın. ? neden olmasın hatta? Öncelikle sen cevapla bunu. Açık birinden ne farkı var kapalı birinin? Avukat hakim savcı olmak için saçlarınızın röfleli olması gerek diye bir kural veya şart görmedim duymadım. Olur Kapalı birinden astronot bile olur yeter ki istesin !
50 Yorumla
+1 yılAh benim güzel vatandaşım.. Bizim beynimize nasıl da işlemişler. Kapalı ya da tesettürlü olmak bir şeyi değiştirmez.. İnsan beyni önemli. Beynini geliştir, aklını kullan yeter.. Allah mutlaka yardımcın olacak, en hayırlısını verecektir..
30 YorumlaAbla aşın artık şunları yav. Hangi devirde yaşıyoruz? Avukat da olur, hakim de olur, savcı da olur, polis de olur, doktor da olur, hemşire de olur, bakan da olur, başbakan da olur. Ne isterse olur, olmalı, olabilmeli.
50 Yorumla
+1 yılya saçınızı kapatınca beyninizi de mi kapatıyosunuz siz? mesleğin dini dili açığı kapalısı mı oluyor? bu saçma düşünceleriniz zaten ülkeyi bölen şeyler ama anlamıyosunuz. Ha ama eğer bana sorarsan nasıl ki mini etekle göğüs dekoltesiyle hukukçu olunmuyorsa kapalı da olunamaz arkadaşım. her şeyin kuralı vardır. Herkes her şeyi giyemez genel kurallara uygun olmalıdır resmi işlerde.
00 YorumlaKapalı olunca ne değişiyor anlamıyorum. Hep bu tarz soruları görüyorum. Birisi de psikolog olur mu diye sormuştu vs. Kapalı olduğun için çekiniyor ya da utanıyor musun. Toplumuzun şu an açıklara daha çok ilgi gösterdiği için kapalılara (hayat kadını) gibi kötü gözle bakıyorlar. Bence kapalı olman hiç birşey değiştirmiyor. Olabilir yani...
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki sonuçta bir hukukçunun işi adalet ve neden başkalarına karşı önyargılı olsun. Bir bayan açıksa eğer, bu onun müslüman olmadığını veya müslümanları desteklemediğini göstermiyor. Bu erkekler içinde geçerli. Kimin hangi dinde olduğu alnında yazmıyor. Torpil ayrımcılık benzeri şeyler kişinin kendisine bağlı ayrıca. Tesettürlü Avukat, hakim veya savcılar tesettürlü olmayan yahut müslüman olmayanlara hizmet etmemek için hukukçu olmuyolar bunun bilincinde olmak gerek.
00 Yorumla
+1 yılolur tabi ki adaletli olacaksa giyimiyle değil vicdanıyla işini yapacaksa olur şeklimizi belirleyen giyimimizi değil karakterimizdir
20 Yorumla
+1 yılha başı kapalı olmuş ha açık olmuş ne saçma soru bu.
00 Yorumlaneden olmasın insanın fikri başının açıklığıyla ya da kapalılığıyla değil aklıyla alakalı
00 YorumlaMeslekle ne ilgisi var, ama böyle düşünüp kendini geri çekerse olamaz.
00 Yorumlaneden olamayacağını yazarsan bende neden olabileceğinizi yazacağım.
20 Yorumla
+1 yılYa bu sorular nedir böyle? Kapalılar insan değil mi, niye olamasın?
01 Yorumla
Soran+1 yılSiz soruyu degistiriyorsunuz. Dövme bir avukat olur mu yazsam aynı şey görüşünüzu merak ettim sadece
+1 yıltürkiye müslüman ülke oldugu halde kamusal alanlarda bunca sene yasak olan basörtüsü... yurtdisinda tam tersiyken...
olur artik merak etme10 Yorumla
+1 yılolabilir neden olmasın neden böyle duvarlar örüyorsunuz önünüze.
00 Yorumlaolur da daha farklı meslekler seçsen daha iyi avukat hakim vs yorucu ve ağır gelebilir kadınlara
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasin kapalilar olmaz diye bir madde mi basbakan bile olursun
00 Yorumla
+1 yılBen boşanma avukatıyım çok iyi kapalı arkadaşlarımız var neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yılAdliyede görmüştüm kapalı avukat, olabiliyor demekki Ülke sizin olur yani
00 Yorumlaolur kapalı bir bayan her meslegi yapabilir diyer insanlardan ne farkı war
00 Yorumla
+1 yılnedne olmasın ne demek kapalı hukukçu olurmu diye burası islam ülkesi elbette isteyen kapanır isteyen açılır ne kadar saçma sapan
00 YorumlaOlmalı ama olmaz. Kapalı olunca önyargılı yaklaşımlar artar. Rahat çalışılmaz. Sonuçta Türkiyede yaşıyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılözellikle günümüz yandaş politikası sayesinde yargıtay başsavcısı da olabilir. doğru seçim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence hala bir önyargı var ama bu tamamen yetenekle ilgili
00 Yorumla
+1 yılneden olamasın bence olabilir :)
10 Yorumla
+1 yılIı ıh, senden bir cacık olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Aslında olur ama oldurmazlar genelde ;)
00 Yorumla
+1 yılSöylesene allah aşkına kimin beyni açıkta! ?
10 YorumlaBen uc tane avukat gordum kapali.
00 Yorumla
+1 yılVardir zaten
Ayrıca ne alaka00 Yorumlaolmaması ıcın bır engel var mı?
00 YorumlaOlur, olmalı.
Diğerlerinden ne eksiği var20 Yorumlamilletvekili oluyor !
10 Yorumla
+1 yılBasbakan bile olur gizlicim
00 YorumlaOlur neden olmasın...
00 Yorumlaolabilir niye olmasın
00 Yorumla
+1 yılniye olmasin olur tabii
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet olur neden olmasın?
00 Yorumla Neden olmasın arkadaş bakan bile oluyorsa
00 Yorumla
+1 yılOlur işini adaletli yaptıktan sonra neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılKapalilikla alaka?
10 YorumlaOlur neden olmasin?
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasin ki
10 YorumlaNeden olmasın?
10 YorumlaOlur tabiki acik kapali ayrim yok
00 Yorumla
+1 yılElbette ki olur
00 YorumlaBe alaka yaa asin sunuu olur bal gibi olur
00 Yorumlaolur ama senden olmaz
010 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
Soran+1 yılÖnyargı tam olarak nerede peki?
Soran+1 yılBu soru dovmeli biri avukat olur mu sizce olsaydı yine ön yargı dermiydin peki?
Soran+1 yılHukukcuyum zaten kapalı biri de değilim bu birinin senden olur ya da olmaz demesine alakali bir durum degil çünkü ön yargıyı sen koydun farkında değilsin. Ayrıca ben herseyi merak ederim. Bu konu hakkında insanların düşüncesini merak ettim sadece. Ki bu da benim en tabii hakkim
Soran+1 yılTavsiyem için teşekkür ederim kısıtlı bir görüş görmüyorum burada. İyi akşamlar.
+1 yılneden olmasın
00 Yorumla
+1 yılolur bence.
00 Yorumla
+1 yılolur neden olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenim oldu valla
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDonem kapalilarin donemi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 312 cevap paylaştı. Olur tabiki
00 YorumlaOlur tabiki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılniye olmasın ki.
00 Yorumla çok da güzel olur
10 Yorumlaolmamalı
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın
00 Yorumla
+1 yılevet
00 YorumlaTabiki de.
00 Yorumla- Devamını Gör (11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı