168 boyunda 58 kiloyum yüzüm de çok düzgün hatta kusur yok dislerime kadar. Lise mezunuyum 19 yasimdayim. Bu yıl uni sınavına hazırlanıyorum ama pek hazırlanasim gelmiyor çünkü hostes olmak istiyorum. İngilizce bilmiyorum ama ogrenmeye çok kararliyim ne kadar zaman da sınavları gecicek kadar öğrenirim iyi bir ing kursuyla 1 senede ogrenebilir miyim? Ve de bilegim de küçücük bir dövme var sildirsem sorun olur mu iz kalır benden hostes olur mu ne düşünüyorsunuz bilgisi olan varsa paylassin lütfen
Cevabın nedir?
+1 yılTHY'de pilotluk eğitimi alıyorum, eğitim gördüğümüz yerde hostes adayları da eğitim görüyor.
Aklımda kalanlarla kabaca şöyle söyleyebbilirim. boyun uygun bmi 20,50 gibi bir ifadeçıkıyor (20 alt sınır)
bir havacı çok iyi düzeyde ingilizce bilmeli ielts'ten 6 ve üzeri not almalısın ki bu havacılık ingilizcesinde 4'e karşılık geliyor (eğitim alırken seviyeyi 6 'ya çıkarmalısın) dil eğitimi senin performanmsına bağlı ben 1,5 senede falan öğrendim ki hiç temelim yoktu. seviyem what is your name? den öteye değildi..
geçelim karakteristik özelliklere. hosteslik daha doğrusu kabin memurluğu bilindiği üzere uçakta hizmet eden garson anlamına gelmez. uçuş güvenliği ve yolcuların konforundan sorumlu mürettebat üyesidir. kabin görevlilerinin sabırlı, dirayetli, öğrenmeye ve yenilenmeye açık, birazdan daha fazla rahat olabilecek, iletişim becerileri yüksek, dünya vatandaşı olabilecek nitelikte kişiler olması gerekir. gecenin 4 ünde 5 inde ful makyaj ile uçuşa hazır olmalıdırlar ve her havacı gibi düzensiz bir hayata alışkın olmalıdırlar. fakat bu düzensizlik içinde ince bir düzen oluşturmalıdırlar. Ayrıca havacılık eğitiminin durma noktası yoktur. havacılar bitmez tükenmez öğrenme eğilimine sahip olmalıdırlar. Süreçte başarılar26 Yorumla
Soran+1 yılDil işini nasıl halledicem bilmiyorum 0 temel ingilizce kursuna yazılcam bakalım yarın nolucak
- +1 yıl
Ku3sla asla yetinme. İelts hedefin 6 bu hedefe kilitlen
- +1 yıl
Yas siniri ne kadar acaba
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 588 cevap paylaştı. Çok iyi ingilizce bilmen gerekiyor.. Diğer şartlar uyuyor..
05 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar zamanda öğrenebilirim ya😑
Soran+1 yılValla yok mat türkçe hepsi var ingilizce 0 diyebilirim ama 3 yıl çok fazla :( 1 yılda olması lazım bu işin ya
- +1 yıl
istioyrsan uni sınavına hazırlanıp kabin hizmetleri bölümüe gidebilirsin orda haftalık 10 a yakın ingilizce görüyorlar
+1 yılİngilizce bilmeden sınavdan geçemezsin, yani daha ilk sınavda hosteslik yatar.
Ha oldu da salladın tutturdun bu sefer de ingilizce mülakat var. Bu mülakatı geçmek için de orta seviye ingilizce yeterli. Sıfırdan başlasan 1 yıl alır, biraz biliyorsan da süreç kısalır.
Boy ve kilo olaraksa hiçbir sorunun yok. Görünen yerde dövmen falan da olmasın, başarılar.05 Yorumla
Soran+1 yıl1 sene boyunca bosum ve full ingilizce ye yönelmeyi düşünüyorum sence olur mu 1 senede
- +1 yıl
Olur kuzum, ingilizce diğer dillere oranla cidden kolay.
Ama bu boşluğu iyi değerlendirmen lazım ve umarım dil yeteneğin de vardır. Fakat sakın gözün korkmasın, ben hosteslik mülakatlarına girdim orta civarı ingilizce yeterli, sen kendini düzgün ifade et, gerisini düşünme.
Ama bu arada bu 1 yıl içerisinde sırf tecrübe olsun diye de umrunda dahi olmayan işlerle ilgili mülakatlara git. En gerici olay mülakatın kendisi oluyor bence, bu konuda tecrüben olursa başarma oranın artar ;)
Soran+1 yılEvet canim haklısın da İstanbul da yasamiyorum Tekirdağ da yaşıyorum şu an 😊 sen mülakattan geçebilmis miydin
- +1 yıl
Olsun ille gidecek mülakat bulursun :) Maksat tecrübe kazanmak.
Evet ingilizce kısmını geçtim ama işte hayatımda ilk ciddi mülakatım THY idi ve bana kalırsa heyecandan elendim :D Sen öyle olma diye tavsiye veriyorum bak :) - +1 yıl
@mynameisred çok acil bana hostluk sinavimda yardımcı olabilirmisiniz çalıştığım için çalışamadım pek lütfen
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bn ayni konuyu araştırıyorum İstanbul dışından iki kz sınava çağrıldım gtmedim son zamanlardaki olanlarda ıngilzce ye ek dil şartı var ama üniversite okuyup erasmusla bir ülkeye gidip ordan bikaç ülke gezsen hem bu kültürü orda bir alsan hemde dil ogrensençok daha kolay olur canmm alinman
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ek dil şarti çok saçma 😑
Cevap sahibi+1 yılSon 1 yıl dir istiyo bn braz da ona güvenemedigim için sınava gtmiorm almanca calsmaya basladm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
12Cevap
iyi derecede ingilizce bilmem lazım. Ayrıca ikinci bir dil daha bilirsen iyi olur. Diğer özelliklerin tutuyor. Ama ben hostesliği tavsiye etmem. Bence üniversiteye git avukat, öğretmen gibi statüsü daha yüksek bir meslek edin derim.
00 Yorumla
+1 yıldövmeyi sildirirsen sıkıntı olmaz ve gerçekten ingilizceyi öğrenmek istiyorsan bi kursa gidebilirsin ondan sonra kabin memurluğu için en az 20 yaş istiyorlar öğrendikten sonra firmalara başvurbilirsin bu arada bu meslekte yükseklik korkusu olmaması ve yüzme bilmesi lazım başka sorun varsa çekinmeden sorabilirsin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılIstersen her şeyi basarabilirsin. Gerekli şartlar yerine getirildiği koşulda imkansız diye bir şey yoktur :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBen 1 sene içinde istiyorum biraz acele ediyorum galiba ama inşaallah olur ya 😊
- +1 yıl
Inşallah :)
+1 yılAzimle s**an duvarı deler. sende başaracagına inanıyorum digerleri hostes olarak doğmamış ya inşallah olursun dualarım seninle :)
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşaallah amin kaba insan 😀😀
+1 yıltürk hostesleri çirkin oluyor ve ingilizce fazla bilmiyor. umarım olur da ilk güzel hostes olursun...
00 YorumlaBenim kuzenim hosteslik okudu.1.68 boy yeterli.
En önemli şeylerden biri eğer havada uluslararası yolculuklarda olursan ve evlenince hamile kalırsan izin yok. İşten çıkarsın bu durumda.03 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik çok çok uzak şu an bana
Soran+1 yılGüzellik konusunda hiç bir yerde sorun yaşamam 😀 dil de ogrenmeye caliscam bakalım
Hevesini kirmak gibi olmasin ama hostes olucaksan thy hostesi olman lazim para orda digerlerinde bisey yok thy de imkansiz digerlerine de o boyla girebilirmisin bilemem
021 Yorumla
Soran+1 yılbu boyla derken? 160 sınır? ben sınırdan 8 cm fazlayım? ve kilom güzelliğim hersey yerinde?
Soran+1 yılya onu bunu bırakta konuyu değiştirmede sen nasıl bana o boyla giremezsin dedin onu söyle?
Soran+1 yılistersen soru sor başlık bile aç sana gülerler 168 170 boyla hostes olunmaz mı diye
Soran+1 yıl162 kuzenim hostes? şaka mısın? thy de. 1 sene baska hava yolunda çalıştı sonra thy de çalışmaya basladı 5 yıldır bu işi yapıyor. cok görüşmesekde.
Soran+1 yılingilizce öğrensem yüzümden burnumdan dudağıma dişime sacıma fiziğime kadar bir kusurum yok 1 kilo eksiğim 1 kilo fazlam yok. boyum da gayet yeterli. 1 sene bekle sana hostes olarak yazmayan ne olsun :D
Soran+1 yılkı kursada yazıldım. 2dil birden. hem ingilizce hem almanca. cokta kararlıyım cokta iyi dinleyıp calışıcam:D boy yokmus neymiş hahhahaha
Soran+1 yılne atıcam sana foto ya? ne kendimi ifşa etcem? instagram falan bile kullanmıyorum. buraya arada binde bir giriyorum merak ettiğim bisey varsa soruyorum öğreniyorum çıkıyorum bu kadar. sorunlu bey
Soran+1 yılhhahahaha tamam o zaman :D sacları uzun ve ombreli uçları unutma :D
Soran+1 yılbak netten :D bak senin yüzünden köpeğimi tuvalete götüremiyorum resmen oyalıyosun :D
Soran+1 yılçoğu insandan daha akıllı sabaha kadar götürmesem yine yapmaz benim oğlum
+1 yılSivil havacilik kabin hizmetlerine hazirlan bari.. Elinde diploman olur, hem kolay
00 Yorumla
+1 yılİngilizcenin cok cok iyi olmasi lazim. Su durumda olman cok zor.
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye zor diğer şartların hepsi uyuyor. Yaşım çok genç ve koca 1 yıl bosum sadece dile ayırabilirim zamanımi?
- +1 yıl
1 yilda ne ogreniyorsun cografya mi bu? Millet bu topraklarda buyuyor da herkes yerine herkez yaziyor hala. Sinavda 1-2 yanlis yapma hakkina sahipsin sadece. Ve ayrica speaking sinavlari oluyor. Sen yine ogren de b planin olsun her daim
Soran+1 yılB planım var var çok sağlam hatta b planım olursa hostesligi falan çöpe atarım hepsini 😀 neyse teşekkür
Gizli Üye(36-45)+1 yılyabancı dil şartı aranıyor. yoksa anca otobüse hostes olursun.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bunun zaten farkında değildim ya öğretmis oldun çok sağol! yaşım çok genç ogrenebilirim fizigim yüzüm herseyim de uyuyor? ?
+1 yılDövmede sıkıntı yapabilirler. Ayrıca kabin hizmetleri diye bir bölüm vardı sanırım onu bitirmen gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılBu iş ingilizce öğrenmekle olmaz sadece, yani üzgünüm geçti o işler.
01 Yorumla
Soran+1 yılNedir?
thy alım başllattı ama artık 2 yabancı dil bilgisi istiyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılbir tanıdığım sadece ingilizce çok iyi biliyor torpilsiz thy de şu an ama
Soran+1 yılOleyim ben o zaman 😀
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. İngilizce öğren olursun.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar zamanda iyi derecede ogrenirim sencee sadece 1 yıl boyunca dile odaklansam
+1 yılolursun ama dil öğrenmen lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılBakalım kursa yazilcam ne kadar olcak 😊
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. istedikten sonra neden olmasın
00 YorumlaDövme hostesliğe engel mi? İlginçmiş
00 Yorumla
+1 yılİngilizce öğrendinmi naptın görürsen söyle lütfen
00 Yorumlaevet
00 Yorumla
+1 yılFiziğin elverişli
01 Yorumla
Soran+1 yılFizikle olsa sadece 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok seksi olmalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece fizikle olsaydı :d
Cevap sahibi+1 yılolur vala göğüslere ve kalçaya bakıyolar bildiğimm