şu türkiye koşullarında hiçbir dezavantajı yok bana kalırsa. biri girşimcilikten bahsediyor piyasa ödenmeyen çekler ve vadesi uzatılan senetlerle dolu görünmeyen bir kriz havası var piyasada içinde olmadan bilemessiniz bu
öğrenci iseniz memur iseniz yurtdışında iseniz baba parası yiyorsanız bilemessiniz
fazla detaya girmiyorum piyasada çalışmak da çok zor ticaret yapmak da çok zor artık
eskiler anlatırdı memur kazanamıyor sefillik içinde memura kız vermiyorlar diye hakikaten doğru çünkü. o zamanlar 70ler 80ler çalışan kesimde para vardı çevrenizde o dönemi yaşayan kesim iyi bilir çok iyi bilir
memurdan çok iyi kazanıyorlardı lakin şimdi ülke koşulları çok ağırlaştı bu ülkede yaşayıp çalışma hayatında olan daha iyi biliyor bunu çok zor günler gelecek ben ondan korkuyorum keşke olmasa ama
bir tsunami gibi olacak devlet ağır ekonomik krizi kaldıramaz 2001 krizi gibi olmuycak neden insanlarad kredi alışkanlığı henüz yoktu kefil isterlerdi o zaman fazla borçlu yoktu geldi geçti
ama şimdi ülkenin yüzde 50si borçlu ev araba eşya şu bu kredisi insanları zor duruma soktu son 10 sende hemde
şimdi memurluk iyi ama böyle devam edeceğini zannetmiyorum ağır bir krizde sadece içi kesimi değil beyaz yakalı olsun mavi yakalı olsun farketmez memur kesiminiede etkilyecek maaşlerda kesintilre gidecek devlet emekli maaşları düşecek ne yazıkki keşke böyle bir şey hayali kalsa da olmasa. neden herksin çoluğu çocuğu var neticede yazık olur insanlara20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılavantajı -hele ki günümüzde- çoktur. ama gelgelelim ben, sen, o, bizler, onlar vs. nin vergileri ile salla başı al maaşı yapılan sistemin parçası olup fırsattan sen de faydalanırsan dolaylı yoldan hak yemiş olacaksın. iyi düşün, sonsuzlukta hesabı elbet sorulacak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvantajları yazılmış zaten. Ama bence en büyük dezavantajı körelmek. Yani o işin yapsan da, düzgün yapsan veya yapmasan da yine aynı parayı alırsın. Ama bir şeye emek vererek uğraşmanın ve istediğin gibi sonuçlandırmanın hazzını asla alamazsın. Tabi bu dünyada herkesin derdi bu olmayabiliyor neticede.
Bir başka dezavantajı, yukarıda saydığım sebeplerden ötürü aldığın parayı hakedip haketmediğinden emin olamayacak olman. Tabi bu da yalnızca vicdan sahibi olanlar için geçerli.
Ve ayrıca sürekli birilerine bağlı çalışmak zorunda kalırsın. Amirinin dediklerine uymak zorundasındır. Ya da mesela iş arkadaşını sevmesen de ordan ayrılma lüksün yok, ancak tayin bekleyeceksin. Özel sektör bu yüzden rahattır, beğenmiyorsan 'Ben gidiyorum' deyip bırakırsın. Bir de özel sektörün memurlara gıcık olmasının sebebi tatilleri maaşı vs değildir, asıl neden hiçbir memurun işini yapmıyor oluşudur.40 Yorumla
+1 yıldaha dezantavantajını görmedim babamdan biliyorum avantajı rahat bir meslek bol bol tatili var devlet güvencesi altında oluyosun en azından maaşın belli emekli olduğunda uygun miktar alabiliyosun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Avantajları bazı dezavantajları beraberinde getiriyor mesela ikinci bir iş yerinde çalışamıyorsun, bir iş yerine sahip olamıyorsun, sabit yerinde kalıyorsun fakat bu yükselemeyeceğin anlamına gelmiyor yükselirsen sabit kalmazsın ve gelirini arttırabilirsin, görev yerini bazı zamanlar amirinden habersiz terk edemezsin, diğer yorumlarda gördüğüm kadarıyla bazı memurların kafasına göre gezdiği belirtilmiş böyle bir şey mesai saatleri içerisinde mümkün değil bunu ancak bunamış tecrübeyi kapmış ve işlerini çok iyi takip eden kişilerde görebilirsiniz aksi takdirde 10 gün işe gelmeyen bir memurun atılmasını görürsünüz 20 gün gelmez ise geri alınamayacak kararı ile memuriyetine son verilir. Bayağı avantaj ve dezavantajı var. Özel kamu ile karşılaştırarak baya avantajlı bir meslek olduğunu görüyorum yorumlarda... Memurluk kolaydır doğrudur fakat yer yer görev görev değişiklik gösterir yani masa başı oturan bir memur ile aşçılık yapan memurun işi de aynı değil. Birisi zihnini yorar diğeri ezbere fiziğini yorar. Bazı yerler vardır ki o yerlerde memurlar fabrikada çalışan makineler gibidir. Bir lastiğin vidasını sıkma eylemi yapan kişi gibi olabiliyorlar. Fiziksel acı da etkilidir zihinsel acıda ama zihinsele bir çözüm bulmak çok kolay da sayılmaz. Sevdiğiniz işi yapıyorsanız memurluktan daha fazla gelir kazanacağınızdan eminim çünkü orada standart bir fiyat yoktur. Çalışan kişiye çalıştığı kadar ücret verilir. İşinizi severek çalıştıktan sonra kimse size 1000 TL teklif ile gelmez. Memurlukta işinizi ne kadar severek yapsanız da standart maaşa devam edersiniz. Amacınız maaş arttırmak ise yapmanız gereken şey diplomalarınızın sayısını arttırmak ve ek görevler almak. 2 Vardiya da çalışmak gibi...
00 Yorumla
+1 yılAvantajı çok :) İşe başladığın ay peşin maaş alırsın çalışmadan. Eğer maaş gününden sonra işe başladıysan ilk maaş zamanı 2 maaş alırsın. Sabah 8:30 akşam 17:00. Aksi bir durum olmadıkça bu saat asla değişmez. Cumartesi Pazar tatil :) 4 aydır ilçe mebde çalışıyorum dezavantajına henüz denk gelmedim :)
50 YorumlaBiraz Fıtrata bağlı bir durum. Seçeceğin ç-özel sektör ile memuriyetin maddi anlamda aynı şartlara sahip olduğunu varsayarak memuriyet birçok noktada daha avantajlı. Özel sektör seni kaç saat çalıştırdığına bakar. İzin vs birçok şey problemdir. Ama yükseleceğin veya kendi işin ise özel sektör düşünülebilir.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 397 cevap paylaştı. Avantajları işinin garanti olması, yapılan işe göre yüksek maaş, sosyal hakların geniş olması, birkaç yoğun görev hariç birçok yerde memurların ense yapması, biribirlerini idare ederek bazı günler komple işe gelmeme, torpille akrabalarını da memur yapabilme..
Dezavantajları özel sektörde ezilen insanların sana kin duyması, torpille o göreve geldiysen aldığın paranın haram olması..00 Yorumla
+1 yıldezavantajı memura zam haberi gelince yapılan zaman %2 olduğunu duyunca yıkılmak :D
avantajı sırtını devlete dayıyorsun sonuçta.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvantajı, her ay maaşın gününde yatar. Dezavantajı, senden çok daha sonra işe başlamış torpilli genç bir çalışan, sana emirler yağdırabilir.
10 Yorumlabir şeyi yapamayan onu öğretir onuda yapamayan memur olur :D :D şaka bir yana uçak olmayan bir havalimanında memur olma şansın var rahat iş
00 Yorumla
+1 yılne uzalırsın ne kısalırsın ama türkiye şartında çok avantajlı demek oldugu kesin bir kanıttır :D hani yükselme imkanı yok neysen osun hesanı :D
00 Yorumladezavantajı haftaiçi erken kalkmak
avantajı saymakla bitmez güzelm.10 Yorumla
+1 yılHafta içi 8 - 5, hafta sonu tatil, para tıkır tıkır her ay yatar, ama memursun işte o kadar, fazlasını bekleme.
10 Yorumlagiriş çıkış saatin belli.. dezavantaj insanlardan soğursun
00 Yorumla
+1 yılişten cıkarılma sorunu yok
her yıl düzenli zam izin
emeklilik sonra00 Yorumla
+1 yılözel sektörde çalışmaktan iyi...
bol bol tatil yapıyorsun...10 Yorumla
+1 yılsabit maaş yerine göre dezavantaj ya da avantaj olabilir serbest çalışsan belki daha çok para kazanabilirsin ama onun dışındaki her şey avantaj. memur olmaktan güzel bir şey var mı türkiye de :)
00 Yorumla
+1 yılCumartesi pazar tatil günlerinde yat, kurban, ramazan ve bunun gibi bayramlarda tatil.. Sabah 8 akşma 4 oh miss daha ne
00 Yorumla
+1 yılNöbetli bir sistemde çalışmaz isen hafta sonu ve bayram tatillerin var giriş çıkış saatlern belli , işten çıkaramazlar keyiflerne göre faln filan
00 Yorumla
+1 yılÖzel sektör büyük oranda bitik durumda su an memur olmak avantajli saati belli maas idare eder 1000 liraya insan calistirmak isteyen sacma sapan firmalari görünce iyi oldugu kesin
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. Avantajı parası iyi tatilleri çok işi iyi güvenli pat diye çıkaramazlar işten seni devletin elemanısın sonuçta
Dezavantajı da monoton bir hayat00 YorumlaOrtalama 2000 tl maaş bana yeter, bütün gün oturarak iş yapmak beni sıkmaz diyorsan. Tatiller ve rahatlık açısından güzeldir.
00 Yorumla
+1 yıldüz yolda araç kullanmak gibi risk sıfır - macera sıfır ;)
00 YorumlaNe büyüyoruz ne kısalıyoruz. Ama garanti işimiz var. Yani ortada iki yönden de :)
00 Yorumlamemur olmanın avantajları yuksek maaş ıle baslama tatıller sosyal avantajlar - dezavantajlar yükselmenın zorlugu gırışımcı ruh kayıbı
00 Yorumla
+1 yılAşırı derecede para kazanamazsın çok para istiyorsan farklı sektörlere yöneleceksin
00 Yorumladez avantajları göbek ve g*t kalça büyütmek gerisi hep avantaj :D
00 Yorumla
+1 yılÇocukların ilerde gelir tespiti yaptırmadan 25 yaşına kadar senden faydalanabilecek.
00 Yorumlaavantajı düzenli maaşın olur, dezavantajı ne uzar ne kısalırsın
00 Yorumla
+1 yılHer ayin onbesinde paran tikir tikir yatar. Kira evi de kolay bulabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgece gündüz yatıyosun
amca oğlum özalın dediği gibi benim memurum işini bilir00 Yorumla
+1 yılavantaji cok rahatsin hic bir is yapmiyosun ama hep agliyosun. dezavantaji bircok ise gore paran iyi ama sana gore paran az yine ağliyosun:)
00 YorumlaMesela polis memuruysan mesai saatleri cok sıkıntılı. Sürekli yerinin değişmesi vs. Parası türkiye şartları için iyi ama
00 Yorumlabol tatilin var az stresin var salınmış bir göbeğin var :)
00 Yorumla
+1 yılNerede memur olduguna göre degisir o dedigin
00 Yorumla
+1 yılEmekli olunca çok az aylık alınıyor
00 YorumlaBol bol kafana göre izinler var
00 Yorumla
+1 yılne uzarsın ne kısalırsın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim müşteriler hep memur hepside şikayetçi :D
00 Yorumla
+1 yıl8 Saat Calısmaları :D
10 YorumlaTalibin cok geliyo. Tecrubeyle sabit 😂
02 Yorumla- +1 yıl
ben memurum diye hava atsan yine talip olur mu?
Avantajları rahat dezavantajı göbekli olmaları.
00 Yorumla
+1 yılBence dezavantajı yok tatil Max seviyede
00 YorumlaSabit bir yaşam, modern kölelik.
00 Yorumla
+1 yılDevlete yaslarsın sırtını
00 Yorumla
+1 yılsap gibi kalıyorsun paranı kazanıyorsun beleş iş.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılIsten cikarmazlar izin zam tatillerde aksama olmaz
00 Yorumla
+1 yılMemurluktan memurluğa fark var şimdi
00 Yorumla
+1 yılavantajı saymakla bitmez
00 YorumlaÇabuk kız veriyorlar
20 Yorumla
+1 yılDezavantajı yok.
00 Yorumla
+1 yılsalla başı al maaaşı
00 Yorumla
+1 yılMemur geliiiii