Puanım hem hava harp okulunu, hemde bilgisayar mühendisliğini tutuyor ama kararsızım derhal birine başvurmam gerek..
Cevabın nedir?
+1 yılteknoloji zekan varsa bilgisayar mühendisliğine git. bilgisayar mühendisliği okumak o kadar kolay değil, kodlama falan birsürü şey öğretiyolar yani bildiğim kadarıyla baya zor. zeka isteyen bişey :D eğer bilgisayar mühendisliği okursan derslerinde yardımcı olurum. ben bilgisayar mühendisi değilim ama webmasterim. php html css falan ya da pc mobil yazılımlar hakkında yardımcı olurum :D pilotluğu seçersende başarılar :D
12 Yorumla- +1 yıl
İngilizce baya iyi bu yüzden pilotluk kolay olucak diye düşünüyorum bilgisayar bilgimde var fakat yazılım değil kolay yönü olan donanım açısından bakalım hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
hayırlısı :D
Eğer uçabilirim diyorsan ki kendimden örnek vereyim ben planör öğrencisiyim jetdeki kadar olmasada uçmak nedir iyi bilirim. Yerde durduğun gibi değil kesinlikle, bende kazandım fakat yetersiz olduğumu düşündüm ve gitmedim. Gitsemde okadar insan arasından uçmak için benim çıkmam zordu çünkü mide problemim de vardı. Eğer eminsen git hava ya ama unutma çok eliyorlar. Bir senene mâl olmasın aman dikkatli seç
111 Yorumla- +1 yıl
THK ya gidicektim bir ara kaldı öyle üniversiteden de geçebilirim okuluna çifte meslek şansım da olabilir
- +1 yıl
Isparta da varmış okulu biraz anlatabilir misin?
- +1 yıl
Evet, Önce paraşüt daha sonra rüzgar planörü eğitimi veriliyor diye ibliyorum peki bunun sonu nedir? Bu deneyimlerle de pilotluk yapılabilir mi?
- +1 yıl
Şöyle ki bu seneye kadar ücretsiz olarak gerçekleşen planör kursları vardı. Planör her yerde uçmaz. Eskişehir, Erzincan ve Yalova gibi sayılı Özel yerlerde uçar. Planörün uçma prensibi termik ve rüzgarın tepelere çarpması sonucu havanın yükselmesinden yardım alarak uçmaktır. Termik ise ısınan havanın yükselmesidir. Aynı kuşların uçma prensibi gibi. Planör son derece güvenlidir. Kanadı oldukça esnektir. Planöre binerken 10 saniye paraşütleri var kubbe paraşüt de denir. Bunlar çok çabuk şekilde açıldığı için bu yönden de güvenlidir. Planöre binmeden hemen önce brifing denilen dersler olur. O gün ne yapılacaksa onlar ve o günün hava durumu ile ilgili şeyler anlatılır. Herkesin bir danışman öğretmeni vardır. Senin herşeyinle ilgilenir. Aynı zamanda sen uçuşa çıkarken arkanda oturan hocadır. Planör iki şekilde uçuşa çıkar. Birinci bir tayyare yardımıyla çekilerek. Halat yardımıyla saat 150 km hızla çekilir ve havalanır. İkincisi pistin sonunda ve planörün tam karşısında duran vinç ile.
- +1 yıl
Peki nasıl başvuru yapılır? Okul yatılımı?
+1 yılBence hava harp okulunda şansınızı deneyin bir çok aşamada elemesi var bildiğim kadarıyla evet mühendislik okumaktan çok daha zor olacaktır ama artık herkes mühendis düşünsenize hem pilot olaksınız hem asker çok onur verici ve bir erkeğe çok yakışan bir meslek benim nacizane görüşüme göre :) başarılar dilerim : )
21 Yorumla- +1 yıl
Harp okulu tercihim oldu son aşama kaldı, Güzel dilekleriniz için teşekkürler :)
+1 yılHava harp okulunun özel sınavları olduğunu duymuştum ve çok zormuş. Göz numaran düşükse bile sorun oluyormuş. Bence ulaşılması zor bir meslek daha değerlidir. Yani eğer girebileceksen hava harp okulu diyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
Fiziksel kusur sıfır mülakatları ve g-basınç kuvvetlerini de kaldırabiliyorum tek yapmam gereken kayıt kaldı ama kokpitte en ufak tedirginlikte eliyorlar bilemiyorum.
- +1 yıl
Ha diyince bilgisayar mühendisi olabilirsin bunu unutma alt tarafı birkaç soru ve en uyduruk bir üniversiteden bile çıksan adın mühendis. Etrafta o kadar çok mezun var ki.. Hayalindir idealindir anlarım ama bilgisayar mühendisliği şansı hep seninle bunu düşün.
Ama bazı şanslar insana hayatında bir kere uğrar. İnsan yaptığı için değil yapmadığı için pişman oluyor bunu da düşün. Hayatta herkesin başarısı da eksikliği de oluyor bakarsın başaramaz elenirsin ama en azından denemedim demezsin. Belki de bu iş için en doğru insansın sen bir anda bitiverecek ufak pürüzlerle de olsa ;)
Bence bilgisayar mühendisliği ve pilotluk kıyaslanacak şeyler değil kulvarları çok farklı. Ama ben olsam ulaşılması zor olanı seçerdim, yapamazsam b planına geçerdim.
İyice düşün taşın yine de, bu hayat senin hayatın.
Not: bilgisayar mühendisliği de çok zor ve kimseye saygısızlık etmek istemem ama bu durum zilyon mezun olduğunu ve mesleğin değersizleştirildiği gerçeğini değiştirmiyor, saygılar. - +1 yıl
Yazdıklarına katılıyorum, Zaman ayırdığın için teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
16Cevap
+1 yılBilgisayar mühendisi arkadaşlarım var orda burada normal memurluk yapıyorlar. İş yok itü de okucan da anca. Ya da kpss den 90 dan üstü alırım diyosan işte. Onun haricinde fotoğrafçılar bile yanına alıp shop yaptırıyorlar düşün durumu yani. Ya da 2 program yazim de para kazanayım diye aval aval iş ararsın
20 Yorumla
+1 yılPilot olursan işin garanti, paran garanti ama bilgisayar mühendisi olursan çok karışık, belki gelişir casper gibi yerlerde çalışırsın, veya internet kafe kurar oturduğun yerden para kazanırsın veya kenarda mahalle bilgisayarcılarında format 20 lira atarsın. Karar zor.
11 Yorumla- +1 yıl
Her sokakta 10 tane bilgisayar mühendisi var sen düşün. Bilgisayar mühendisliği pilotluktan daha zor. Eskisi gibi tek dil bilmeyle iş bulamıyorsun. Yabancı dil, zeka, yaratıcılık ve en az 3 dile hakim olsan pilotluktan daha rahat para kazanırsın.
+1 yılBilgisayar mühendisliğini s**tir er. Hava harp okuluna git.
Pilot ehliyeti alacaksın. Bu ehliyet her yerde ayrıcalıklıdır. Bomboş CV ile dibine kadar dolu CV'leri yırtar atarsın, iş başvurusunda. Ayrıca düzenli yaşam, düzenli para, iş bulamama endişesi olmadan yaşarsın.20 Yorumlapilotluk her açıdan daha iyi saygın bir meslek. ama sorumluluklarıda fazla bence. bir kere hayatın boyunca hep disiplinli yaşamak ve bazı fedakarlıklar yapmanı gerektirecek. bir tanıdıgımdan biliyorum. bunları göğüsleyebileceksen..
10 YorumlaOkulu bitiren herkes pilot olamıyor biliyorsun değil mi..
12 Yorumla- +1 yıl
Sivil havacılıkta tanıdığım üst düzey çevrem var en kötü devlet kadrosunda jet üssünde çalışırım diye düşünüyorum tecrübe yapınca da sivile geçerim
+1 yılTabiki pilotluk bilgisayar mühendisliği ne ya pilotluğun yanında
33 Yorumla- +1 yıl
Sen tip hukuk pilotaj psikoloji... Falan alayını okudum heralde küçük gördüğüne gore
- +1 yıl
Okudun*
- +1 yıl
Bilgisayar muhendislerinin hali ortada okuyan arkadaşlarım hep pişman pilotluk her türlü daha iyi zaten çoğunlukta pilotluk demiş burada konu ben değilim ayrıca
Pilot olmak icinde 4 yillik bir uniden lisans derecesinde mezun olmak gerekiyor. o acidan bilgisayar muh okuyup btrp ordan pilotluk egitimine baslayablrsn ve ikisinide gerceklestrms olursn veya havacilik uni gitcen direk
10 Yorumlamühendis ol pilotların evlilik hayatı sıkıntı ilerde sorunlar yaşarsın
20 Yorumla
+1 yılPilot ol eğer idealistsen yuva kurmayı düşünmüyorsan falan. Yoksa mühendis ol
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılpilot derim ama kendini sen bilirsin hangisini seviyorsan ona yönel
20 Yorumla şaka mısın sen? pilotluk diyosun bilgisayar da ne...
10 Yorumla
+1 yılhava harp okuluna girme ihtimalin çok düşük. eğer dişinde tipinde veya başka bir yerinde ufak bir problem varsa hava harp hiç düşünme
00 Yorumla
+1 yılbilgisayar mühendisliğinden yürü bence
20 YorumlaHava Harp Okulu tabikide
10 YorumlaSenin yerinde olsam dusunmeden pilot olurum
30 Yorumla
+1 yılherkes bilgisayarcı tabiki pilot ol.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen birak muhendisi pilotu ks de guru ol
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 402 cevap paylaştı. Hava harp okulu -_- hayalimdi bence pilot ol :D
10 Yorumla
+1 yılpilot daha havalı ya
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhendis ben sahsen kocamin pilot olmasini istemem
03 Yorumla- +1 yıl
Pilot olursan 'en az' her ay 14.000 $ :D
Cevap sahibi+1 yılParaya bakma mesela uzun sure evde olamdigin zamanlar olucak muhemdisliktede para var
- +1 yıl
Fakat garantili ve yaygın iş yok üstelik pilot olunca uçuş takvimin de ipler hep senin elinde evden uzak kalabiliyosun tabi ama bu fırsat bir daha elime geçmeyebilir...
+1 yılPilot ol işimiz ďüşünce atarsın bizi :D
00 Yorumla
+1 yılen çok parrayı hangisi veriyosa ona git
11 Yorumla- +1 yıl
Pilot üstelik kesin iş garantili
+1 yılPilot
20 YorumlaBen olsam pilotluğu tercih ederdim.
00 YorumlaPilot THY pilot olmak
00 Yorumla
+1 yılPilot
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpilot
10 Yorumla
+1 yılpilotluk iyidir :)
10 Yorumlapilot
10 Yorumla
+1 yılpilot ol
10 YorumlaBence pilot olman daha iyi
00 Yorumlapilot pilot pilot
00 Yorumla
+1 yılbilgisayar
10 Yorumla
+1 yılpilot daha havalı
10 Yorumlapilot tabi ki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Pilot mu olayım? Bilgisayar mühendisi mi? İkisinden birine gidicem ama çok kararsızım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat