Uzun bir süredir işsizim çalışma hayatım oldu çok farklı yerlerde çalıştım. İşe ihtiyacım var sürekli iş arıyorum her yere müracaat ediyorum. Arada görüşmeye çağırıyorlar. Şu ana kadar hiçbiri olumlu olmadı. Neyse uzattım. Ben işe girmek istiyorum ama işe girmekten korkuyorum. Görüşmeye gittikten sonra beni kabul ederler diye korkuyorum. İşe alışabilir miyim? İş yerindekilere alışabilir miyim? falan diye. Şuandaki yaşam tarzımın değişmesinden. Yani aklıma bir ton şey geliyor ve endişeleniyorum. Halbuki uzunca bir çalışma hayatım oldu iş hayatına yabancı değilim. Bu psikolojik bir sorun mu yoksa basit endişeler mi? Bunu aşmak için ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Bu psikolojik bir sorun değil, alışım denen başka bir şey ve insanlar farketmez. Sen bunu farketmişsin.
Bir işte çalışırken , gerekli mesai ve konu sorumlulukları başlıbaşına bir savaş adrenalini ve akşam eve yorgun dönmenin sebebi de yüklenen adrenalin sonucu harcanan şekerden kaynaklanır. Tempo denen bu akışa vücut adapte olur, zira yaşayabilmenin zorunlu yoludur, her ne kadar aldığının içinden aynı zamanda harcıyor olsan da, ikame denen olay gerçekleşmek zorunda.
Bir işte çalışmazken, bir mesai konusu ve sorumluluğu olmadığından vücut bu sefer de eforsuz yaşama alışır, kazanmaz ama daha az harcar ve insan işsiz de yaşandığının farkına varır. Bir yerden sonra para , sadece aldı verdiye yarayan garip bir kağıt olarak görünmeye başlar çünki beyin yaşamsal gerekliliği olmadığına alışır.
Uzun süreli çalışmama durumlarında yeniden işe adaptasyonun , konu ortam ve yapılacak YENİ işin yeniden eğitimle gelişmesi gereği de ayrı bir gereksizlik olarak görünmeye başlar. Sen bu itici koşulları , soğumuş motorun yeniden marş almasındaki ilk zorlanmaları olarak yaşıyorsun ve içinden çok da işe kabul edilmeyi geçirmiyorsun, korku olaak nitelesen de değil, bu tamamen readaptasyona karşı isteksizlikten kaynaklanıyor.
Bunu iki şekilde aşabilirsin:
1-Bir akar'ın varsa daha az harcayarak sakin bir hayata devam edebilirsin. Unutma ki emekliliğini şimdiden düşünmen ve akar'sız yaşlılıktan uzak durmalısın.
2-Gözünü kapatıp git, korkunun ecele faydası yok de ve masanı organize et, readaptasyonu çabuk üstünden at ve aynı hengameye devam et.
Arada lotto piyango falan da alacak kadar müsriflik de yap ki , olur ya çıkar falan, o zaman birkaç yıl sürecek bir tatil yapar sonra da kafana göre bir yer açar kenarında oturursun20 Yorumla
Uzun süredir işsiz olmak, yada ciddi bir sektör değiştirmenin verdiği stressi bilirim. Zordur yaşamayan bilemez, yetememezlik yada kendini hakir görme denebilir buna ama her zaman böyle olmuştur girersin işe bakarsınki memur düzeni oluşmuş bile o yüzden rahat ol, göreceksin işe başladığında kimsenin senden bir fazlası yok aşılamayacak.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
+1 yıluzun süredir evde oturduğun için yeni bir sosyal ortama girmeye korkuyorsun sadece, herkese olur, benim de başıma gelmişti. işe başladıktan bir iki hafta sonra geçer merak etme
00 Yorumla
+1 yılDiğer işlerden mobbing sonucunda çıkmışsan travma etkisi yaratmış olabilir, ama bu endişeler şu anki koşullar için olağan geldi bana.
00 YorumlaEgitim durumunuz ve çalısmak istediginz sektörde pozisyonunuz nedir?
00 Yorumlaaynen o korku bendede hep var.. ama merak etmee 2 haftayı atlattınmı yeterl iilk adım önemli
ilk adımı düşünme sanki arkadaşını izyarete gidiyormuş gibi hisset00 Yorumla
+1 yıl:) sıyrık ablamız
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalıştın mı bari başladın mı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026