Puanımdan yüksek yer gelirse biliyorum yerleşemicem, sorum şu okul puanım gidecek mi ,?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEk Tercihlerde Puanından Yüksek Yerler Yazılabilir mi?
Yerleştirme veya Ek Tercihlerinde yazılacak bölümlerin tutma olasılığını bilmediğimiz için ek yerleştirmede puanımdan yüksek yerleri yazabilir miyim, sıralamamın üstünde olan bölümü yazabilir miyim, acaba şansımı deneyebilir miyim gibi düşünceler tamamen zaman kaybıdır.
Ek tercihi yapma kurallarında da belirtildiği gibi taban puanınız veya yerleştirme puanınıza yakın olan bölümleri ve puanınızın altındaki bölümleri yazmalısınız. Puanınızın üstündeki bölümleri listenin en başına yazarsanız puanınızın yettiği bölümlerin kontejanları bile dolabilir bu yüzden zaman önemlidir.
Ek Yerleştirme Hangi Puana Göre Yapılır?

Eğer meslek lisesi mezunu iseniz Ek Puanlı yerleşme puanı olacaktır. Mesleğini okuduğunuz bölüme göre uygun bölümler (ek puan sağlayacak bölümler) okulun tercih klavuzunda belirtilir.
Meslek lisesi okuyanlar ister yerleştirme ister ek puanlı yerleştirme puanını kullanabilirken normal mezunlar sadece yerleştirme puanından faydalanabilir.
Ek tercih yapan adaylar Üniversitenin taban puanının üstünde bir puana sahip olmalıdır.
Ek yerleştirmede Sıralama Önemli mi?
Normal yerleşme ve Ek Yerleşme için de sıralama ve puan oldukça önemlidir. Bu sebeple puanınızın altında tercih yazmaya özen gösterin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYerlesemezsen gitmez.
07 Yorumla- +1 yıl
yüksek biryer tuttu kayıt yaptıramıyorum doğal olarak yüksek yer tuttu diyelim
yine de düşmücek mi puanım - +1 yıl
Anlamadım, eğer yerlestiysen ama gitmezsen kesilir.
- +1 yıl
yani şöyle anlatayım ben şimdi 300 aldım 310 puanlık yeri yazdım tercih açıklandı ve baktım ki 310 puanlık yeri tutturmuşum ( ösymde şöyle diyor biz puanınız düşük olsa bilse sizin tercihinizi onaylıcaz ama siz okula kayıt yapamıyacaksınız öyle bir lüksünüz yok ) bu durumda okulada kayıt yaptıramayacağım ama tercihte çıktığı için okul puanı düşecek mi
- +1 yıl
Ay hayatımda böyle saçma şey duymadım 😂 eğer onaylandı ise nasıl kayıt yaptiramiyorsun, neden?
- +1 yıl
puanımdan yüksek biryeri yazma şansım yokmuş ösymdeki dangalaklar böyle bir kural koymuş nasıl bir mantıksa, başvuru kılavuzunu okumadan tercih yaptım ahmaklık bende geçmiş olsun okul puanıma
- +1 yıl
Saçma imiş.
- +1 yıl
Merhaba. Ben bu sene ek tercih yapicam. Puanım 213 diyelim ki 215 puanli bi üniversite geldi aciklansa da gidemiyor muyum
+1 yılSonuçlar ne zaman açıklanır ki acaba bu arada arkadaşım sen en iyisi ÖSYM yi ara en doğru yanıtı ancak oradan alırsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
+1 yılEk yerleştirme de ilk tercihinin aynısı baz alınır yeni tercih yeri seçemiyorsun. Yerleşemezsen okul puanın gitmez. Bir okula yerleşip kayıt yaptırmazsan okul puanı ancak o zaman kırılır.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPuanından yüksek yeri yazamazsın. Bir yere yerleşirsen puanın kırılır
00 YorumlaDostum bir yere yerlesemezsen gitmiyor raad ol
00 Yorumla
+1 yılTercih yaptıysan gider diye biliyorum ben
03 Yorumla- +1 yıl
o zaman buyrun cenaze namazına
- +1 yıl
Hatta okul puanı gitmesin diye tercih yapmayan tanıdığım çok sistem degismediyse gitmiştir sen bir barak soğuk su ic
- +1 yıl
sağol çok iyisin
+1 yılbir yere yerleşirsen puanın kırılır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem