Okuyan bilen kursa giden varsa yazabilir mi arkadaslar cok zor durumdayiz maddi olarak ve bir is bulamiyorum yardimci olun ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
+1 yılSosyoloji harika bir bilim dalıdır. Maalesef ki ülkemizde bilimsel araştırmalara önem verilmediğinden sosyoloji mezunları işsiz kalabiliyorlar. Size tavsiyem yabancı dilinizi en iyi seviyeye getirin. Böylelikle şirketlerde bir çok pozisyonda iş bulabilirsiniz. Üzücü bir durum ki, sosyolog olarak çalışamazsınız evet ama danışmanlık, insan kaynakları yöneticiliği, çalışanlara verilecek eğitimlerle ilgilenebilirsiniz. Özel sektörde de iş bulmak uzun ve yorucu bir süreç tabi. Bu süreci KPSS'ye çalışarak değerlendirebilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bildiğim kadarıyla her yıl birçok sosyolog işe alıyor. Yalnız atama puanları biraz yüksek.
Nasıl olsa şimdilik öğrencisiniz; bilgisayar sertifikası, yabancı dil sertifa/diploması ve KPSS kitapları sizin geleceğinize dair iyi yatırımlar olacaktır.
Yüksek lisans da düşünebilirsiniz, bölümünüzü seviyorsanız tabi. Her şey gönlünüzce olsun.11 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim canim kps dusunmuyorum ing de :) aile danismanligi dusundum ama o da gelecekte ne olur bilemem
Aynı bölüm öğrencisiyim. Şayet sağlam bir araştırma yaparsan, özel şirketlerin insan kaynaklarında, Eğitim kurumlarının yine eğitim kanallarında, Belediyelerin bu konudaki birimlerinde, çevre şehircilik Bakanlığı ilgili bölümlerde, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığında ve kurumlarında, Formasyon alırsan milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlarda iş olanağı sağlar..
17 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim memurlugu kafamdan sildim ogretmenligide tam olarak nereye basvurcam bilmiyorum cunku daha mezun degilim
- +1 yıl
Formasyon aldınızmı bilmiyorum. Çünkü bazı Üniversiteler Eğitim süresi devam ederken böyle bir uygulama yapıyorlar. Alınmadı ise öğretmen olmanız biraz zor bir süreç. Fakat milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla genelde Ağustos ayında yapılan geçici öğretmenlik durumu yapılabilir. Köy, mezra, belde okullarında. Ama memurluk düşüncen yoksa kesinlikle büyük şehirde isen bir çok özel firma sosyolog alır. Çünkü farklı pozisyonlarda değerlendirme imkanı bulurlar. Fakat ciddi manada memuriyet kanalı şu an çok açık kpss ümidi olursa. Veya kalkınma ajanslarınada bakabilirsin bu kurumlarda yine alım yapar dönem dönem. Rica ederim. Başarılar diliyorum.
Soran+1 yılKps ogretmenlik formasyon dusunmuyorum iste. sorun bu;)
- +1 yıl
Öyleyse tek istikamet var. Özel şirketler. Aşağıdaki yorumlarda bahşedilmiş zaten. Belirli pozisyonlarda önünüzde açık. Tabiki burada en önemli avantaj eğitim sürecinizde edinilen ek gelişim olanakları ile fark oluşturur. Çünkü malesef ülkemiz bizler gibi binlerce kağıt parçası ile yarını düşleyen insanlar ile dolu ve burada aradan sıyrılmak o kalabalığın içinde burdayım diyip sesinizi duyuracak potansiyele fazlasıyla bağlı. Bu konuda daha net fikirleri çeşitli web sayfalarında sosyologlar ne iş yapabilir etiketiyle bile çok daha net hale getirebilirsin. Dil kursu bilmem ne kursu demiyorum. Çünkü imkanların kıstından bahsetmişsiniz.
Soran+1 yılEvet maddiyattan geciyor hersey ve iyi rakamlar hepsi:) napcagimi bilemiyorum ama cok tesekkur ederim
- +1 yıl
Yapılacak çok fazla seçenek yok zaten. Bulunduğunuz şehir her şeyi belirler. Büyük şirketler büyük umutlar demektir. Büyük şehirler de tek adresi demektir. Fikir alış verişi dar çerçevede ancak bu kadar oluyor. Hayat şartlarınızı bilmeden... Umarım yapılacak bir çok şey bulmuş olursunuz. Mutluluklar diliyorum 😇
Soran+1 yılCok saol sanada mutluluklar😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sosyoloji son sinif ogrencisiyim ne tur bir sertifika veya is alaninda olabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat