+1 yılSiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi çünkü al sana :
Kaymakamlık, mülki idare amirlikleri,
İdare mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerinde idari hakimlik,
Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık,
Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri,
KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik,
Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik,
Danıştay ve Sayıştay’da denetçi ve uzmanlık,
Dış İşleri Bakanlığı’nda meslek memurluğu ve idari memurluk,
İçişleri Bakanlığı’nda İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı,
Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik,
Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık,
Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çok uluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık10 Yorumla
keşke kamusal siyaset ve sosyoloji bilimi diye bir bölüm olsa da böyle arada kalmasan canım yaaa
31 Yorumla- +1 yıl
Ankara Siyasalda Sosyoloji dersleri de görülüyor ama onlar Mülkiyeli oldukları için Sosyoloji demezler o derse toplumbilim derler
+1 yılKesinlikle siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Hacettepe Üniversitesi'nde bu bölümü okuyorum. %100 ingilizce. Tamamen donanım sahibi olmanı sağlıyor. Sosyoloji'de varolan derslerin çoğunu biz de görüyoruz. Sosyoloji, psikoloji, siyasal hayat, 6-7 hukuk dersi ( ki bu idari yargı sınavlarına hukuk öğrencisi olmamana rağmen girebilmen anlamına geliyor), politika tarihi, kamunun her alanında yönetim temellerini alıyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılSosyolojide de hukuk var bizde o sınava girebilir miyiz
- +1 yıl
Kaç hukuk dersi alındığına göre değişiyor diye biliyorum. Borçlar, idare, medeni vs. 6 veya 7 olması lazım limitin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKamu yönetimi ve siyaset bilimi... sosyoloji iş bulan yok ülkede uzak dur.
10 YorumlaSosyoloji geleceği olan bir bölüm
10 Yorumla
+1 yılhangi üniversiteyi düşünüyorsunpeki
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDevlete girmek çok zor. Hiçbiri de yaramaz.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılKamu Yönetimi
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar