Mütercim tercüman (ingilizce) olmak istiyorum ve işimde çok iyi olacağıma inanıyorum bu nedenlede özel şirket gibi büyük yerlerde çalışırım diye düşünüyorum sizce parası iyi midir? Lüks bir hayat yaşatır mı? Etrafınızda örnek varsa?
Cevabın nedir?
+1 yılHacettepe Mütercim Tercümanlık mezunu öz ablam Kayseride bir devlet lisesinde öğretmen aynı zamanda avrupa birliği projelerine bakıyo kaymakamlıkta güzelde kazanıyo eğer vaktin olurda çeviri yaparsan bişeyler çevirirsen iş alırsan evde pijamanı giyer para kazanırsın ama çok lüks bir yaşam okuyaarak olmaz ticaretle olur yabancı dilini kullanırda bişeyler alır sattırırsan veya turizm rehberliği o bu koşturursan bişeyler olur.
Herkesin lüks anlayışı farklıdır bana göre 10 bin tl ile falan lüks olmaz00 Yorumla
+1 yılkanka parası çok güzel ama. çok çok zorlayıcı cümleler oluyor.
00 Yorumla
+1 yılTercümanlık iyi gelir dahi olsa elini salladığın 3 insanın 2sinin biliyor olduğunu tahmin edebiliyor musun
senin özelliğin ne
adam daha ucuza kapattığını gördüğü an şutlar, tutunacak bir alternatifin yok
git Afrika dillerinden öğren daha mantikli
hala ingilizceymis peh00 Yorumla
+1 yılİngilizceyi artık bir çok insan biliyor ama farklı bir dil denersen müthiş paralar var. Mesela osmanlıca. Eskiden kalan binlerce yazı var evrak var ve çevirecek adam çok az. Çok zor bir dil evet ama öğrendin mi paraya para demezsin tuvalet kağıdı dersin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
Kendini geliştirip iyi yerlere kapak atmazsan en Fazla dizibup, dizilab gibi yerlerde yabancı dizi çevirip 50 TL alırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılOha onlar 50 tl mi alıyor sadece *
Google varken sana ekmek kalmaz kardeşim:D
Şaka bir yana sıradan bir turistin bile 3-5 dil bildiğini göz önünde bulundurursak Sen tercüman olana kadar onların Türkçeyi öğrenmesi Muhtemel bir olasılık :D00 Yorumlaingilizce bilmeyen kalmadıki ama cince biliyorsan en iyisi ama sansını dene derim ya da en iyisi türk hava yollarına girmeye bak o zaman aylık 5.6 bin alırsın yoksa ingilizce bilene 1800 2.300 civarı bir ücret veriliyor :((
00 Yorumla
+1 yılNe kadar iyi bir tercüman olursan ol seni terkedip gidenleri hiçbir zaman yüreğine anlatamayacaksın çocuk...
00 Yorumla
+1 yılSayfa başına 1000 lira alanı bile var. Iyi olursan her meslek kazançlıdir.
00 Yorumla
+1 yıl1 dil yetmez amam bir kaç dil bilmerlisin, görmüyormusun FENERBAHÇE, Beşiktaş, Galatasaray, tRABZON sPOR VS kluplerin tercümanları parayı kıtıyordur valla :)
01 YorumlaEtrafımda var. Bu patron aynı zamanda yurt dışı gezılerıne felanda goturuyordu bedavadan ve 2.5-3 arasıda maaş alıyo dıye bılıyorum
10 YorumlaMuhteşem yaşatır hemde. Çevremden örnek varda üşendim yazmaya her zamanki gibi...
10 Yorumla
+1 yılşirketlerde uluslar arası iş felan bağlarsan iyi para kazanırsın
00 YorumlaÇevirdiğin kelime başına ücret alırsın. Çok uzun süreler çeviri yaparsın ama karşılığını alamazsın.
00 Yorumlanerede yapacaksın türkiyede açsın canım
04 Yorumla
Soran+1 yılKore
Soran+1 yılGel :D
+1 yılevet sitelere gir yap
00 Yorumlaçalıştığın yere bağlı
00 Yorumlaevet
00 Yorumla
+1 yılevet çok parası var
00 Yorumlaİyi kazanırsın.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında