Arkadaşlar hemşirelik öğrencisiyim. Lisans eğitimi bittikten sonra bir sınava girip ek olarak bir yıl eğitimle pratisyen hekim veya aile hekimi olabileceğim gibi bir söylenti var. Sizce bunun aslı var mıdır?
Cevabın nedir?
+1 yılÖyle bir söylenti var ama gerçek olması mümkün değil ve saçma.
O zaman her doktor olmak isteyen hemşirelik okur, sonra 1 yıl daha okur doktor olur.
Hemşireliğin eğitimi ile Tıp'ın eğitimi bir allasen?
(Hemşirelik öğrencisiyim.)20 Yorumla
o yok ama candy crush da 599. levele gelirsen bir günlüğüne hekim koltuğuna oturabilirsiniz tabi hekim görmesin kovulma sebebi :)
20 Yorumla
has.. nereden duyuyorsunuz bu saçma şeyleri biz malız zaten 6 yıl tıp okuyoruz
27 Yorumla- +1 yıl
bakanlık öyle bir açıklama yapmamış asılsız haber. ayrıca öyle saçmalık mı olur hemşirelerin ders notlarına bakıyorum lisede bile sadece k. çımı silerdim o notlarla. aramızdaki seviye farkı bu kadar fazlayken 1 sene daha okuyup bizim seviyemize geleceklerini iddia etmek çok saçma. hemşire arkadaşlar lütfen kusuruma bakmasın lafım size değil
Soran+1 yılAy hiç kusura bakma ama herkesin mesleği çalışma alanları farklı. Ayrıca bu bir seviye yarışı değil. Hayır sen kendini ne sanıyorsun ki haddini bilip öyle yorum yap lütfen. Kimse kimsenin mesleğini küçümseyemez. Birde tutmuş lafım size değil diyorsun. O okuduğun altı yıl tıp süresince keşke insan olmayıda öğretselermiş
- +1 yıl
kendini bizle denk görüyorsan lafım sana aynı zamanda. türkiye derecesi yapıp tıpa gelmişim sınıfı geçmek için bile hiç olmadığı kadar yırtınıyorum 6 sene okul okuyorum sonra lise bilgileriyle yetişen insanlar 1 yıl daha okuyup bizimle aynı mesleği yapıyor eşitsizliği görmen lazım.
okuma yazma bilmeyen insanı 1 yıl kursla hemşire yaptıklarını düşün tepki göstermez misin sen
Soran+1 yılasıl ilginç olan şeyde bu işte. Kendini akıllı sayanların koskoca 4 yılda enjeksiyon ve tansiyon ölçmeden ibaret bir eğitim verildiğini sanmaları. Bu zihniyetinizle koskoca 4 yıla tansiyon ölçme ve enjeksiyon yapma eğitimi sığdırdığınız yetmez gibi birde lise bilgisi diyorsunuz buda yetmez gibi üzerine birde bilir kişi gibi konuşma hakkın olduğunu sanıyorsun. Bırakıyorum konuş ama şunu unutma ki bir hemşirenin bilgi birikimi yeni başlayan bir pratisyen hekimden farklı değildir. Olsa bile arada abarttığın kadar uçurum yoktur.
- +1 yıl
Aynen.
+1 yılYok öyle bir şey. Ben de hemşireyim. Amerika da var ama. Gitmeyi dusunuyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
+1 yılArkadaşlar aptal aptal yorumlar yapmışsınız bu haberde çarpıtılarak yapılmış. Yok hemşireler doktor olcakmış. Hemşireler doktor olmuyo pretisyen hekim değil PRETİSYEN HEMŞİRE Olcaklar. Bu sistem ABD dahil bir çok avrupa ülkesinde var. zararı olmayan ilaçları yazabilir ufak tefek cerrahi işlemleri yürütebilir. Hastayı kan tahlilene röntgene vb. yerlere gönderebilirve en önemlisi hastaya Tanı koyabilirsiniz. Klinik yürütebilirsiniz. Prerisyen hemşire olmak için yükseklisans yapıp belirli bir alanda uzmanlaştıktan sonra bunun bir sınavına girersiniz. sınavi kazanırsanız pretisyen hemşire olursunuz. Maaşları doğal olarak hemşirelerden daha fazla doktorlardan daha azdır. Yurt dışında normal hemşire 4000 dolar alıyosa pretisyen hemşire 6000 dolar alır bir doktor 8 9 alir mesala. Ancak gelirse pretisyen hemşire gelir yok doktor oluyomu tıppa geçiş var mı gibi saçma şeyler asla yok. erdoğan getircez bu sistemi dedi ama Allah bilir ne zaman. Umarım yararlı olmuştur lütfen siZde bu bilgileri bilgisi olmayanlarla paylaşınki gereksiz gerilimler olmasın
50 Yorumla
+1 yıloluyorlarrr kesin bilgi benim annem hemşire ordan biliyorum.
zaten bu yasa konuşuluyormuş ve gerçekleştirilmiş hemşirelerin bilgilerini ölçüp birde sınava giriyorlardı herhalde öyle hatırlıyorum. annem den biliyorum kesin bilgi inan ki :D00 Yorumla
+1 yılüniversite sınavına tekrar hazırlan
tıpı kazan alnının akıyla
bak herkes perişan oluyor orayı kazanıp okuyabilmek için.
bence kolay yoldan bunun arayışına girişme.20 Yorumla
+1 yılYıllardır hemşireligin içindeyim ilk kez duyuyorum. Bence yok
10 Yorumla
+1 yılduymnadım hiç öyle bişey
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini ezdirme
00 Yorumla
+1 yılhayır olamıyorlar
00 Yorumla
+1 yılOlmaması lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi rüyadasın