Cevabın nedir?
İş nasıl bulunur?

'İş bulamıyorum.' diyip durma, umutsuzluğa kapılma. Öncelikle sana kolay iş buman için uygulaman gereken adımlardan bahsedeyim.
1. Ne iş yapacağını netleştir
Eğer üniversite mezunuysan alanın bellidir ama lise ya da ortaöğretim mezunuysan iş seçmen gerekir. Ne iş yapmak istediğini belirle, kafan karışık olmasın hedefin olan işi aramaya odaklan.
2. Etrafını laf arasında iş aradığını söyle
İş konusunda ketum olma. Eş, dost vesilesiyle iş bulman kolaylaşır. İş aradığını söyle onlara.
3. Cv'ni güncel tut
CV'ne kendini geliştirmek adın katıldığın her faaliyeti vb. ekle. Cv'ni genişletmen adına kurslara da katılabilirsin.
4. Popüler iş bulma platformlarındaki ilanları takip et
Birçok iş bulma platformu var. Onlardaki ilanları düzenli olarak takip et ve kriterlerine uygun olan tüm iş ilanlarına başvur.
5. Asla pes etme
En önemlisi iş bulacağına inan ve asla pes etme. İş bulma süren ne kadar uzun olursa olsun, umutsuzluğa kapılma bu süreçte kendini geliştirdiğin için iş arama döneminde olgunlaştığını ve sana sağladığı katkıları düşün.
Kolay gelsin. :)40 Yorumla
Fen edebiyat fakültesi fizik bölümünü 4yılda bitirdim. Üstüne bilge adamın burslu yazılım ve veritabanı eğitimini aldım ingilizcem orta şekilde hala iş bulamıyorum. Başvurmadığım yer kalmadı gerçekten artık bıktım yoruldum. Ne kadar da çalışmaya öğrenmeye hevesli bir insan olsamda haketmeyen insanlar nerelerde ben nerdeyim.
151 Yorumla- +1 yıl
1 yıl geçmiş üzerinden iş buldun mu
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin mesleğin nedir?
111 Yorumla- +1 yıl
halkla ilişkiler mezunuyum ..işletme okuyorum şu an icra takipçiliği ,ön muhasebe halkla ilişkiler yaptım
Cevap sahibi+1 yılMuhasebe işi bir sürü.Her yer muhasebe bilen arıyor.Sen nasıl bulamıyorsun.
- +1 yıl
biliyorum cv atıyorum hep dönen olmuyor
Cevap sahibi+1 yılElemanonline.comSitesinide incele.
- +1 yıl
hep ordan atıyorum zaten çoğunlukla
Cevap sahibi+1 yılYenibiriş.com sitesinde de çoğu işler geri dönüyor.Güzel şekilde bilgilerini gir.Cvni koy işlere başvuru yap.Bana daha çok bu siteden geliyor geri dönüş.
- +1 yıl
tamam saol
- +1 yıl
- +1 yıl
Bende halkla İlişkiler mezunuyum iş bulamıyorum. Ön muhasebe de matematik gerekiyor mu matematiğim 0 yapabilir miyim?
+1 yılİzmirde iş bulmak gerçekten sıkıntılı. Genç mezunların arkasında saglamn tanıdıkları olmadan bir işe girmesi bile zor. Kpssye hazırlanabilirsin bir faydası olabılır ama yine de ümidini kesme. Muhasebeci olmayı düşünmüyor musun peki, bir tanıdıgın yanında çalışabilirsin, yavaş yavaş sınavlara da hazırlanırsın.
25 Yorumla- +1 yıl
okul bitince mali müşavir olmayı düşünüyorum muhasebe burosunda çalışmak istiyorum başvuruda yapıyorum fakat dönüş olmuyor çünkü defter yazabilen birini arıyorlar
- +1 yıl
Öğrenirsin... Çok büyük sorun değil ki.
Sabretmen gerekıyor gibi. Ben de 1,5 yıl bekledım... İnş. Biran evvel bu dertten kurtulursun
- +1 yıl
teşekkür ederim saolasın
- +1 yıl
Buldunmu is
+1 yıl9 aydır İSKUR'a, İBB'ye, CİMER'e yapmadığım başvuru kalmadı. Hatta internetten de başvurdum; ama arayan olmadı. Tek siz işsiz değilsiniz. Biz sizi daha sonra tekrar ararız dönemi bitti mi ne?
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
7Cevap
Sanayiye bağlı plastik enjeksiyon kalıphanesine (kücük bir atölye) de cad cam mold wizard tasarımında nx programında sıfırdan yetiştirilecek meslek edinmek isteyen kariyer vebaşarı için fırsat arayan bayan eleman arıyoruz. endüstiriyel tasarım geleceğin mesleği olup kendi bünyesinde her tür alanı kapsar. iş yeri sanayi kuruluşudur maiknalar ve çeliklerin bulunduğu bir kalıp imalatağanesidir. burada bilgisayarda tasarımda yetişececek düzen ve temizlikten sorumlu olacak ve kendi işi gibi görüp koruyup kolayıp ilerlemesini sağlamak için elinden geleni yapıcak birini arıyoruz. sbh 8.30 akşam 19.00 cumartesi 13.00 adres :Saraybosna cad. no 2 aşağı dudullu ümraniye efe. huseyin@hotmail. com
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılUzun zamandır bende iş arıyorum başvurular geri dönüş yapmıyor bağri insanca sen bu şartlar nedeni ile uygun değilsin şu konularda kendini geliştirmelisin bizim sektörden devam etmek istiyorsan gibi davranışlar olmuyor iş bulunca da bir kaç ay sonra mobbing gibi bir baskı yapıyorlar seni kötülüyorlar ve işten çıkmanı sağlıyorlar ya da kovduruyorlar bir şekilde yalaka ve manipüleci insanlar. Evlendim kocamdan Allah razı olsun ki bir şekilde idare ediyoruz ama çok üzülüyorum bende çalışmadığım için ve pasif kaldığım için.. Birsey istesem para istemeye utanıyorum. Yani size şunu söylemeliyim ki iş bulamadığınızda kendinizi geliştirin ben mesela ingilizce çalışıyorum bir yandan ücretsiz eğitimler var onlara katılıyorum online bir şekilde.. Sadece üniversite mezunu olmak yetersiz bu hayatta...
10 Yorumlaburada referans olmadan iş bulmak gerçekten kolay olmuyor. İnsan bazen boşa kürek çekmiş gibi hissedebilir kendini. Tanıdığın sana referans olabilecek birileri yok mu etrafında.
12 Yorumla- +1 yıl
malesef ..
+1 yılaynı dertten muzdaribiz geri dönüş yapanlar köle arıyolar resmen ve verdikleri maaş da çok komik o paraya normal bir işte çalışırım kafam rahat olur en azından o kadar mühendislik okuduk ama.. :/
40 YorumlaOnlar aramayınca sen aramalısın, bunu yaptınmı bilmiyorum..
06 Yorumla- +1 yıl
aslında aklıma gelmedi değil arıcam dedi adam çünkü kaç gün oldu hala ses yok hatırlatmak lazım
- +1 yıl
haklısın hemen arıyorum
- +1 yıl
aradım hala karar veremediklerini dönüş yapıcaklarını söyledi en son 2 kişi kalmıştık ikimiz arasında kalmış demekki
- +1 yıl
hayır malesef söylemedi ben yine bi yandan iş bakıyorum bir yandan o iş bana uygun istediğim şartlarda o yuzden üstüne düşünüyorum bu kadar inşallah seçerler hayırlısı olur
+1 yılben de seninle aynı durumdayım canım maalesef son çare kpss yi denemek lazım. o da olmazsa diplomalı ev kızı :))
27 Yorumla- +1 yıl
sonumuz o sanki
- +1 yıl
:(( aynen valla ne olacak böyle ben de bilmiyorum. dayın olmazsa iş de bulamıyorsun.
- +1 yıl
dayım varda işe yaramıyor dayılık yapmıyor =) =((
- +1 yıl
:)) yüksek yerden dayı lazım bu zamanda :)) hak yiyen müslümanların zamanı bu zaman canım
- +1 yıl
kesinlikle sana katılıyorum
- +1 yıl
işletme :)
+1 yılbende delircem aylardır arıyorum dönüş yapan fazla yok mezun oldum evde oturuyorum sıyırcam
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende iş aramıyorum ama bir sürü iş fırsatı geliyor ayağıma.Senin gibi bende işkur,yenibiriş gibi sitelere üyeyim oradan iş aramadığım halde sürekli iş, çevremden iş.İş iş.Bıktım.
00 YorumlaSenin en büyük hatan halen daha iş arıyor olmandır.
05 Yorumla- +1 yıl
neden?
- +1 yıl
Günümüz dünyasında artık maaş karşılığı birinin yanında çalışmak modern kölelikten başka hiç birşey değildir.Senden öyle bir özellik isterlerki aklın almaz.Verdiğiniz maaş ne peki 700-800 insanı delirtirler.Git evlerde temizlik yap böyle insanların yanında çalışmaktan daha iyidir.Çünkü işine gelmezse temizlemessin,ama maaşlı bir işte böyle deme hakkın yok.
Bana bu yıl içerisinde 4 iş teklifi gelmesine rağmen kabul etmedim.Artık başkasına değil kendime çalışacağım başka planlarım var. - +1 yıl
haklısın aslında başıma gelmedi değil ... 5. katta çalışıyorduk bana cam sildirmeye kalktılar sinirim bozuldu gururuma dokundu biliyorum kimse tepeden inme gelmiyor bir yerlere ama konuma göre iş verilmiyor malesef
- +1 yıl
Benim iş hayatımın %90 ı yurtdışında geçmiştir Elektrik teknikeri yim.Rusya,Romanya,Azerbaycan ve Libya da çalıştım şimdiye kadar kısa süreli de İstanbul ve Kocaelide çalıştım.Getirdikleri mühendislere iş öğretiriz.Bir halttan anlamazlar.Ama işlerine gelmeyince maaş düşürmesini çok iyi bilirler.1800 USD maaş alıyordum bir seferinde 1400 e düşürdüler.Sebep ne biliyormusun döviz kuru çok yüksekmiş,peki döviz kuru çok düşük olduğu zamanlarda yükselteceklermiydi.Hiç sanmıyorum.
Sinirlerinle oynarlar
+1 yıltecrübe ve tanıdığın yoksa zor olur elbet okul yok mu mezun musun peki?
14 Yorumla- +1 yıl
4 yıllık halkla ilişkiler bitirdim şu an açıköğretim işletme okuyorum 23 yaşındayım çok fazla tecrübem yok 4-5 yerde çalıştım okumaktan fırsat olmadı pek
- +1 yıl
hangi şehirdesin peki? imkanları kendin yaratırsın iş vardır da sana uymuyordur aslında...ticaret mezunu felan isen okula git hocalar sana yardımcı olur ticaret hocaları her zaman iş bulurlar ...
- +1 yıl
izmirdeyim süper lise mezunuyum
- +1 yıl
tanıdık devreye sokmazsan giremezsin canım birini bul mutlaka vardır çevrede
aynı dert bende de var aylardır iş bulamıyorum. ismini soruyorsun 5 dk düşünen tipler işe giriyor anlam veremiyorum
20 Yorumla
+1 yılBende seninle aynı durumdayım.
05 Yorumla- +1 yıl
napıcak peki ...
- +1 yıl
sen nerdesin peki bölümün nedir
- +1 yıl
İş aramaya devam edeceğiz yapacak başka bir şey yok..
- +1 yıl
aynen boşuna dirsek çürütmedik onca sene
- +1 yıl
Ben de is arıyorum. Yeni mezun da degilim 7 seneye yakın is tecrubem var bilmem kac sene yoneticiik yaptım. Yok yok yok ya hic aramıyorlar ya da arayanlar sadaka dagıtıyor. Torpille vasıfsız adamları ise alıyor. lar
Daha yeni basvurdugum bir yoneticilik isine sadece hayatında sekreterlik yapmıs birini almıslar. universite oldugu icin de cvsini koymuslar. yazıklar olsun bu duzene. offf 1 sene oldu bekliyorum. gidip tezgahtarlık mı yapayım bu saatten sonr...
kariyer. net :)
00 Yorumla... mesleğin?
00 Yorumlakariyer. net i dene
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem