Arkadaşlar tercih döneminin bitmesine çok az bir zaman kaldı öncelikle diş hekimliği yazacağım fakat %50 ihtimal var 2. Sıraya diyetisyenlik mi yoksa eczacılık mı yazmamı önerirsiniz yardımınıza ihtiyacım var lütfen fikirlerinizi belirtir misiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılEczacılık artık esnaflıktan farksızdır. Okunulması gereken bir meslek değil kanımca. Esnaflığı iyi bilen ve az çok ilaçtan anlayan herkes eczacı olabilir. Diyetisyenlik ileride daha geleceği olan bir meslek. Bana sorarsan diyetisyenlik.
011 Yorumla- +1 yıl
Diploma olmadan bakkal dükkanı açtırır gibi eczane açabileceğini mi sanıyorsun kardeşim :D
- +1 yıl
Ben öyle bir şey mi dedim? Nerenizden anlıyorsunuz? Diploma olmadan tabi ki açamazsınız ama günümüzde esnaflıktan bir farkı kalmadı diyorum. Cümlelerin arasından cımbızla çeker gibi polemik yaratma amaçlı konuşmayın lütfen seviyenizi belli ediyorsunuz.
- +1 yıl
"Okunulması gereken bir meslek değil kanımca. Esnaflığı iyi bilen ve az çok ilaçtan anlayan herkes eczacı olabilir. "
bunu sen yazmadın mı arkadaşım? bundan ne anlaşılabilir ayrıca ne bu şiddet bu celal rezil olduğunu anlayınca yediremedin mi seviyesizlikle ne alakası var hakaret yok ima yok neyin derdindesin - +1 yıl
Kim rezil oluyor? Orada vermek istenilen mesajı anlamadıysan bu senin sorunun. Atıfta bulunduğum noktayı senin değil, soruyu soranın anlaması önemli. Sen eczacılığı destekliyorsun diye, aksini söyleyen birine de sataşmaya hakkın yoktur bilesin. Eğer yakınların biri ya da sen eczacı değilsen, bahsettiğim şeyi anlamanı da beklemiyorum zaten.
Soran+1 yılCevap için teşekkür ederim tartısmanıza gerek yok bunun için ama esnaflığa indirgenecek kadar basit bir iş olsaydı eğitimi verilmezdi diye düşünüyorum ne yazık ki algı bu şekilde artık bu kadar yaygınlasmıs olmasından belki de
- +1 yıl
Ben bu işin içinde bir zamanlar olduğum için öyle söyledim. Algıyla alakası yok. Okulu olan bir mesleği önemsiz bulacak kadar da cahil değilim. Günümüz sağlık sektöründe ve ülke koşullarında eczacılığın geldiği noktayı anlatmaya çalıştım sadece. Pişman olan çok. İyilikten maraz doğmasa keşke.
Soran+1 yılSiz de haklısınız ben bir şey demedim ki cahil demekte bana düşmez öyle bir şey kastetmedim ben herkes fikrini belirtiyo burada dikkate almayacak , bu tür imalarda bulunacak olsam zaten bu soruyu sormam
- +1 yıl
Pekala, zaten benim daha fazla yorum yapmama gerek yok o halde. Aynı görüşleri paylaşmadığım insanların bana karşı polemik yaratmasından nefret ediyorum. Seçimlerinizin sizi daima mutlu etmesi dileğiyle.
Soran+1 yılTeşekkür ederim yardımınız ve iyi dilekleriniz için hayırlısı olur umarım
- +1 yıl
Siz herhalde eczaci teknisyeni ile 5 yil eczacilik fakultesini bitiren bir eczaciyi karistirdiniz.. hemde ilk ellibi de olmasi gereken bir zekayi.. nasil bu kadar basite indirgemissiniz.. ortalik ayrica diyetisyen kayniyor
- +1 yıl
@Ysftastekin 👏👏👏
Eczaci teknisyeni olaraktan kesinlikle eczaci ol derim. hem parasi çok hem kafa rahat bütün yükü kalfalar çekiyo eczaci disarda gezsin istediği zaman 2-3 gün gelmesin yine sorun olmuyor.
018 Yorumla
Soran+1 yılDısarıdan görerek ben de öyle düşünmüştüm fakat bugün bir eczacıyla görüştüm eczane açmanın artık eskisi kadar kolay olmadığını , ben mezun olana kadar ne şekilde olacagını bilmediğini söyledi bir kac sene önce olsaydı kesinlikle tavsiye ederdim dedi eczane açmak için sıraya giriliyomus sanırım ve çok fazla eczane olduğu için şu an izin verilmiyomus adapazarında eczane acmasam da iş imkânım olur mu sizce?
- +1 yıl
Tabikide her geçen gün mezun sayisida artiyor eczane açmak zor oluyor. sağlik bakanliği bu yüzden kural getirdi saglik ocaklari cevresinde kimse yanyana eczane acamiyo uzak olmalari lazim birbirine bu yüzden eczanede zor açiyorsun bir bölgeye. hadi eczane açtin diyelim sermaye sart en azindan 80-100.000 tl borca girersin ama saglik ocaği ya da devlet hastanesi yani ya da karsisi açtinmi kral sensin o para hemen cikar. eğer eczane açmayim devlete geçim diyorsan kpss girip o bölümden hastanenin eczanelerine atanabilirsin ordada eczacilik yaparsin.
Soran+1 yılAtamalar KPSS ile mi oluyo kura ile mi bu konuda bilginiz var mı?
Soran+1 yılDaha önce internet üzerinden araştırdım biraz diş hekimliği ve eczacılık atamalarının bilgisayar sistemi üzerinden kura ile yapıldığı yazıyodu kafam karıştı bu yüzden benim de
- +1 yıl
Hiç duymadim öyle birsey kamuya kpss atamalariyla girebilirsin, bence o kura farkli bir konu hakkindadir iyi araştirin. atanamazsan bile bircok yerde is imkaniniz var.
Herkesin eczacılık fakültesi deyince aklına gelen eczane eczacılığıdır. Bunun dışında hastane eczacısı olabilir, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda çalışabilir, Türkiye İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğün'de çalışabilir, ilaç firmalarının çeşitli departmanlarında çalışabilir.
Soran+1 yılÇok yardımcı oldunuz çok sağolun dışarıdan herkes iyi ya da kötü bir şeyler söyleyerek kafamı karıstırıyo bu işin içinde olarak bunları söylemeniz de karar vermemde etkili olacak teşekkür ederim tekrardan :)
- +1 yıl
Rica ederim herşey gönlünce olsun hangi meslek senin için hayirlisi olcaksa onu seç şimdiden meslek hayatinda başarilar diliyorum :) kararini ver bakma kimseye kafani kariştirmasinlar. bende bu sene eczaci teknisyenliği birakiyorum İstanbul'da ameliyathane teknikerliği okuycam 2. uni :)
Soran+1 yılYaptım tercihleri hayırlısı olsun bakalım :) ameliyathane teknikerliği de güzel kolay gelsin şimdiden :)
Soran+1 yılAraştırmak pek yaramadı bana senin için de öyle olmamıştır umarım :)
Soran+1 yılHayırlısı olsun :) hangi üniversiteyi düşünüyosun ki?
Soran+1 yılHmm ben hiç özel üniversite düsünmedim tam burslu olsa dahi :)
Soran+1 yılHayırlısı olsun :)
- +1 yıl
Eczacilik kamuya kura ileataniyor
Gizli Üye(30-35)+1 yıldiyetisyenlik. ard arda 10 tane eczane oluyor ya :D hem diyetisyenliğin önü çok açık
020 Yorumla
Soran+1 yılBaktığımız zaman açık görünüyo evet biraz da rahat bir meslek gibi gerçi eczacılıkta aynı şekilde ama iş imkânı konusunda endiselerim var sadece ve diyetisyenligin gelirini bilemiyorum şu an
Cevap sahibi+1 yılherkes obezliğe gidiyor inan bana çok önü açık. aynen rahat eczacılık zor da. diyetisyenlik eğlenceli gibi
Soran+1 yılObezliğe giden insan çok fazla insan var ama diyetisyeni kaçı kullanıyor o da meçhul çok zor bir karar gerçekten ileride çok tutulan bir meslek olabilir gibi görünüyo şu an 2 haftadır bunu düşünüyorum 5 dakikada bir kararım değişiyo çok zor bir işmiş gerçekten :)
Cevap sahibi+1 yılseneye bende :(
Soran+1 yılŞimdiden kararını verip ona göre çalışmanı tavsiye ederim :)
Cevap sahibi+1 yılmimarlıkk :)) olmazsa psikoloji :)
Soran+1 yılSayısal mısın TM mi? :)
Cevap sahibi+1 yılsayısal :)
Soran+1 yılPsikoloji için ayrı hazırlanman gerekiyo ama :)
Cevap sahibi+1 yılya çift anadal yapmak istiyorum yani demek istediğim şey mi bilmiyorum ama :D zor olur çok :D iç mimarlığın puanları yüksek mi bilgin var mı acaba? hayalim de :D
Soran+1 yılÜniversiteye göre değişiyo normal mimarlıktan düşük ama :) düsündügün bir yer varsa daha net bilgi verebilirim :)
Cevap sahibi+1 yılyok zaten iç mimarlık daha çok ilgi alanıma giriyor :) yok teşekkür ederim zahmet etme ben araştırırım da sen neye karar verdin :)
Soran+1 yılAslında hala bilemiyorum 1 günde kaç kez karar degistirdigimi bir bilsen :D sıralamayı değiştirip duruyorum sürekli :D
Cevap sahibi+1 yılYa hangisi ve çalışma Şekli sana uyuyorsa onu seç. Internet'ten ya da burada sor iki mesleği de avantajlarını ve dezavantajlarını bence çok yardımı olacaktir :)
Soran+1 yılAslında iki meslekte yakın bana bu yüzden karar vermekte çok zorlanıyorum eczacılığı bir kac sene öncesinde de istiyodum yanı iş garantim olsa kesinlikle onu tercih ederim ama iş imkânını düşünmeden karar vermek sacmalık olur benim isimi zorlaştıran da bu zaten malesef
Cevap sahibi+1 yılEczacılık ne bileyim nöbetçiler Hariç pek iş yapmıyor gibi o gün akşam ilaç gerekti dışarı çıktık tüm dön dolaş dön dolaş adım Başı eczane resmen ard Arda 10-15 tane vardı diyebilirim Anca bulduk ne kadar iş yapabilirler ki nöbetçi olmayanlar? Ama geliri yüksek diye biliyorum yani hastane yanı bir yer çok iyi olur gibi ama diyetisyenliğin önü açık ama Türkiye de insan parasına kıyıp ve şunu yeme bunu yeme diyeceğini düşünüp göndermeyebilir 😛 aslını bilmezler tabii :D aslında iç mimarlıkta öyle yani neden kendi dekore etmesin de binlerce para kıysın otel falan olmadıkça ne bileyim :D en az 9-10 bin alıyormuşsun proje başına yani ilk Başlarda yani az değil :D neyse ya :D bence dediğimi yap soru sor buradakilere :D yoksa içinden çıkamazsın Söyleyeyim :D
Soran+1 yılİnan herkes farklı bir şey söylüyo kimse mesleğini tavsiye etmiyo nedense son an aklıma ne eserse onu yapıcam bu gidişle çünkü sordukca fikrim değişiyo şüpheye düsüyorum :)
Cevap sahibi+1 yılSenin için en hayırlısı olsun arkadaşım :)
Soran+1 yılÇok sağol canım senin için de öyle olur umarım şimdiden kolay gelsin isin çok zor :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim canım :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
4Cevap
Hangisinde mutlu olacaksan onu yaz. Senin hayatın bu.
04 Yorumla
Soran+1 yılYani ben ikisiyle de mutlu olabilirim işsiz kalmadığım sürece onun için karar veremiyorum zaten şu an
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yardımın için rahatladım biraz :)
+1 yılkesinlikle eczacılık para kazanmak istiyorsan
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi para kazandıklarını söylüyorlar :) fakat artık her yerde eczane var önü çok açık bir meslek değil dediklerinden kararsız kaldım ben de
diyetislenlik. çünkü ileriye dönük bir meslek.
01 Yorumla- +1 yıl
Ortalik diyetisyen kayniyor puanlari cok d7şük eczacilik tip ayarinda farki bile göremiyorsunuz
+1 yılÇalışma saatleri nasıl oluyor devlette
00 Yorumla
+1 yılEczacilik yazin.
00 YorumlaEczane canimm
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyenlik tabiki
00 Yorumla
+1 yılEczacilim tabiki
00 YorumlaDiyetisyenlik
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyen bence
00 Yorumla
+1 yılEczane
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Diyetisyenlik mi , eczacılık mı? Yardımcı olun lütfen tercihlerin bitmesine az kaldı kafam çok karıştı :( ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat