ben bir üniversitede 4 yıllık bölüm okuyorum hazırlığı bitirdim yani 1. sınıfa geçtim sınavda başka üniversitede başka bir bölüm kazandım ve o üniversiteninde hazırlığı var acaba ben oraya kayıt olsam tekrar hazırlık okumak zorunda mıyım yoksa direk birinci sınıftan mı başlarım?
Cevabın nedir?
+1 yılOkursun. Sadece aldığın derslerin içeriği aynıysa eski okuldaki transkribini götürüp aynı derslerden muaf tutulursun. Her yerde öyle mi bilmiyorum ama 9 eylülde hazırlık kalktı. Seçmeli oldu. Sanırım genel olarak heryerde öyle oldu. Gittiğin okulda öyleyse okumadan 1. sınıftan başlarsın.
00 Yorumla
Bildiğim kadarı ile sene başında ingilizce muafiyet sınavı oluyor geçtiğiniz takdirde hazırlık okumuyorsunuz.
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Hazırlık okumak zorunda değilsin. Eğer kazandığın bölüm hazırlık sınıfını zorunlu tutuyorsa İngilizce seviyeni ölçmek için seni sınava sokacaktır. Yeterli notu alıp direkt birinci sınıftan başlarsın.
00 Yorumla
+1 yılHangi üniversiteye geçiş yaptın bilmiyorum ama muhtemelen İngilizce muafiyet sınavı olur, eğer onu geçersen bölüme geçmiş olursun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
+1 yılKendi üniversitenin hazirlik diploması gidecegin üniversitede geciyosa yeterliyse okumazsin kendi üniversitenin bir sitesine girmeyi dene orda yazar yüksek iht
00 Yorumlaöyle olsa herkes istediği universite gitmezmiydi ben dandik biyerde hazırlık okuyayım sonra otdü
02 Yorumla
Soran+1 yılne alaka o üniveristeyi kazandım sonuçta
İng. Sınavını geçersen okumana gerek kalmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılhazırlığı geçtiysen sıkıntı olmaz
00 YorumlaOynayabilirsin..
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üni. de hazırlık okudum başka üni. de birinci sınıfa başlayabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat