Üniversite sınavına 2. girişim ve gene olmadı. Barajı geçemedim haftalardır ağlıyorum gozum kan çanağına döndü. ailemin emeklerini boşa çıkardım onlara layık bir evlat olamadım. Öyleyse yaşamama da gerek kalmadı. Hayatıma son vermeyi düşünüyorum başka çarem yok :'( Arkadaşlarımın hepsi gidicek bu sene bir ben gidemicem ailem desen elalemin çocuğuyla kıyaslıyor her zaman ki gibi bir tanesi bile arkamda değil bu hayatta meğersem tek başımaymışım herşey bitti geçen zaman geri gelmez kimse bana seneye dene daha iyi olur demesin çok duydum bunları. Bana yardım edebilecek kimse yok o koyuyo en çok da yaşamayı da hakketmiyorum zaten...
Cevabın nedir?
+1 yılcalisipta yapamadiysan ki genellikle boyle bir ihitimal zordur o zaman bu senin sucun değil... ancak
sinavi planlayip sosyal hayatini bit kenara atip calismak icin calismak degilde hedeflerine ulasmak icin azimle calismayi denemediysen bu senin hatan...
eger vir yerlerde hata varsa bunun bir bedeli vardir.. intihar gibi sacma sapan seyler yerine ailenin senle gurur duymasinj saglayacak seyler yap... bundan sonrasi icin sonuclar ortada.
. onemli olan sonrasi icin uapman gereken... sana seneye denersin dicem.. evet çünkü ne yazik ki kurallar ortada sinavi gecersen ve iyi puan alirsan iyi yere gidersin... burada kim ne derse desin sonuc degismez...
yeniden calisacak ama kendin icin... eger eksigin coksa gerekirse evdwn cikmicaksin sosyal hayattan bir sure arincaksin... intihar korkaklar gibi kacmak olur... aglaman iae iyidir duygu birikimini bir kenara firlatir atar... üzülme, ailen herkes gibi evlatlarinin da basarili olmasini istedigi icin kiziyor... ben kendimi bildim bileli... bu böyle..
bana seneye dene demeyin deme evet cok duymussun ama sadece duymussun bu sefer yap... baska yol mu ariyorsun bu sefer ki tek seritli yol Üzgünüm tatlim ;)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılüzülme ya bu sene kazanamadın seneye kazanırsın ucunda ölüm yok ya herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok ya seninde başka yeteneklerin vardır bence bir kez daha dene sınava girmeyi dene olmuyorsa zor etme hayat sadece üniversite okumaktan ibaret değil be güzelim yeteneklerin doğrultusunda farklı bir yön çiz kendine mesela ne biliyim belki ticarete kafan çalışıyordur müzikte iyisindir ya da ne bileyim aşçılık ya da başka bişi üniversite okumadanda kendini geliştirebilirsin artık alternatifler çok ki üni kazanamadım diye hayata küsme
02 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sene ailem beni dershaneye gönderdi ustune de özel ders aldırdı bunlara rağmen kazanamadım seneye dershane yok hiçbirşey yok. Herkes bunlara rağmen kazanamadıysan daha fazla zorlama 2. senende olmadıysa 3 de hiç olmaz diyorlar. Ben yapamam ki zaten o kadar özel derse ve dershaneye rağmen olmadıysa hiç olmaz bu saatten sonra. Benim hayatımda olumlu giden hiçbir şey yok. Bu yaşıma kadar hep herşey ters gitti. Zoruma gidiyo bunlar. Canım çok yanıyo kardeşim dediğim arkadaşlarım, sevgilim hepsi gidiyo. Ben 2 yıl geride kaldım. Hayatım mahvoldu. Ailem bile arkamda değil sürekli elalemin çocuğu nasıl yapıyorsa sen yapamıyorsun. Senden bir b*k olmaz diyorlar. Bu laflara rağmen ben nasıl yaşamaya devam edeyim?
- +1 yıl
Senin şu an yaşadıklarını bende yaşadım geçmişte hep aşağılandım babam tarafından rencide edildim hep beni başkalarının çocukları ile kıyasladı zeki çocuk diye kendimi hep beyinsiz gibi hissettim halada öyle hissediyorum senide çok iyi anlıyorum ama intihar etmek en kolay yolu ve doğru bir çözüm değil öbür tarafını bitirme otur önce bir sağlıklı düşün ne yapabilirim diye fakat her şeye rağmen hayata tutunmak zorundasın silkelenmeli ve kendi yönünü çizmelisin. :( :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir arkadaşım vardı, tıp istiyorum diye ilk yıl gitmedi.2. yıl sınava girdi tıp gelmeyince yine gitmedi ve bu yıl 3. kez sınava girdi, tıp geldi ve mutluluğunu görmen gerek... Pes edersen yenilirsin, pes etme, herkes bir şeyler söyler zaten. Üniversiteyi 2. yılında kazanamadıysan nolmuş yani? Çalış, çabala, gerekirse tüm yıl boyunca eve kapan eksiklerini tamamla ama pes etme. Çünkü başarı oturduğun yerden elde edilmiyor, çalışacaksın. Ben kabul etmiyorum yapamıyorum lafını. Çalışırsan yaparsın, gereken özeni, ilgiyi gösterirsen yaparsın. Ve son olarak üniversite sınavım kötü geçti diye intiharı düşünürsen öteki taraftaki sınavda ne yapacaksın? Bu dünyanın elbet bir sonu var ama öteki taraf sonsuz, o sınavı geçmen lazım yani. Asıl önemli olan o sınav, üniversite sınavı değil. Şimdi git adam gibi çalışmaya başla, onun bunun lafını duymamak için değil, kendin için çalış. Kolay gelsin
22 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sene ailem beni dershaneye gönderdi ustune de özel ders aldırdı bunlara rağmen kazanamadım :( seneye dershane yok hiçbirşey yok. Herkes bunlara rağmen kazanamadıysan daha fazla zorlama 2. senende olmadıysa 3 de hiç olmaz diyorlar. Ben yapamam ki zaten o kadar özel derse ve dershaneye rağmen olmadıysa hiç olmaz bu saatten sonra. Benim hayatımda olumlu giden hiçbir şey yok. Bu yaşıma kadar hep herşey ters gitti. Zoruma gidiyo bunlar. Canım çok yanıyo kardeşim dediğim arkadaşlarım, sevgilim hepsi gidiyo. Ben 2 yıl geride kaldım. Hayatım mahvoldu. Ailem bile arkamda değil sürekli elalemin çocuğu nasıl yapıyorsa sen yapamıyorsun. Senden bir b*k olmaz diyorlar. Bu laflara rağmen ben nasıl yaşamaya devam edeyim?
Cevap sahibi+1 yılailene zekanın %50'sinin genetik olduğundan bahset. Çünkü bu şekilde bir davranış sergiliyorlarsa o %50lik kısım, yani onlardan gelen pek bir şey olmamış. Suçu hep kendinden küçük olana atmayı marifet sanıyorlar. Destek olmak yerine köstek oluyorlar. Ben ailemden de destek göremeyeceksem kimden göreceğim? Bu yıl ben 2. kez sınava girdim, annem babam bir kere bile bana neden gitmedin, yapamazsın, yapamayacaksın demediler, aksine gitmediğin iyi oldu 1 yıl daha beraber zaman geçirdik dediler, eksiğin varsa bir şekilde tamamlarız dediler. Ve ben bu yıl istediğim bölümü kazanacak sıralamayı yaptım. Bütün aileler elalem ne der diye düşünmek yerine benim çocuğum nasıl başarılı olabilir diye düşünse keşke. Birilerinin onlara üniversite sınavına giren kişinin sadece zeka ve çalışmaya değil, özgüven ve rahatlığa, yüksek morale ihtiyacı olduğunu anlatsa keşke.
+1 yılSacmalama şu an bir bunalimdasn o yuzden boyle dusunuyosn ayrica ne olursa olsun anne baba herzaman arkandadr bunu unutma şu an onlarda uzuldukleri icin boyle davraniyolar soncta evlatlarini iyi yerlerde gormek istiyolar ayrica hekes uni okuyacak super bir meslek sahibi olacak diyr bisey yokki nasibinde ne varsa onu yasarsn sen elinden geleni yaptgn halde olmadiysa belki uni senin hakkinda hayirli degildir oyle dusun onemli olan senin vicdaninin rahat olmasi calistigin halde olmadysa o zmn vardir bundada bir hayr demen lazm
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
46Cevap
+1 yılBak benim matematik hocam var 6. Girişinde kazanmış 6 sene dershaneye gitmiş bir gün 5. Girişinden sonra gene kazanamamis bir akraba ziyaretine gitmişler ailecek orada bir akrabası bunlar geri eve gidince arkalarindan demişki Eşşeğe 5 sene ders anlatsalar kazandırdı demiş bu mal 6. Girişinde de kazanamaz her iddiasına girerim hatta kazanırsa caddenin ortasına çıkar eşşek gibi anırırım demiş.
Tabi bu laf bu bizim matematikçinin babasının kulagina gitmiş ve adam uzulmus tabi bunu bizim matematikçide görmüş orada kendine kazanacaksin demiş ondan sonra calismaya başlamış sabah erkenden çıkıp akşam dershane kapanana kadar orada ders çalışmış ve kazanmış yani demem o ki eğer sen önüne bir hedef koyup istersen kazanirsin 2. 4. Sene fark etmez önemli olan pes etmemek.
Benimde 2. senem bu senede bir cacık gelmez diye düşünüyorum 3. seneye kaldım büyük ihtimalle ama pes etmedim kazanacam.
Sende pes etme lütfen ☺
Son olarak sorarsan da o eşek gibi anırcam diyen akrabayi da anirtmamis ama bütün sülalesi onun eşek lafını yediğini biliyor 😉00 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi çift dikiş okuyan bir arkadaşım şu an son senesinde. Her sene kaldı tekrar okudu. Sene kaybına vs bu kadar çok üzelmek saçma :/ Çünkü sen yaşıyor musun hala Allah a şükür, evet? O zaman çabalamayı bırakırsan vay haline. Şimdi 2 sene kaldım diye üzülürsün, sonra hoca bir dersten geçirmedi diye, sonra iş bulamadın diye, sonra evlenirsin çocuklarıma bakiyim diye mesleği icra etmezsin :) Hayat bizden bağımsız ilerliyor kardeş.. Sen şu an üzülüyorsun ama bak kaç gün geçti? Hayırlısı de geç. İmanın bu boyutta devreye giriyor, Allah ın sana verdiğine hoşnut ol gerisi ona bırak. Ailen de seni zorluyormuş ama onlar da bilirler mi ki üniversite sınavının o zorluğunu? Demesi kolaydır onlara çünkü ellerinden başka bir şey gelmez.. Yani diyeceğim o ki neticede kızlarısın. 2 kez de hazırlansan 3 kez de kızlarısın. Seni seviyorlar. Sadece şu an senin gibi onlarda gergin, üzgün. Hadi bak bir an önce kendini toparla. Tekrar hazırlanmayı düşünüyorsa şimsiden başla, çabala yani. E hadi :D
20 Yorumla
+1 yılBence bu kadar basit değil. Bir insanın canın kıyması. Onu canı sen kendın almadın. Allah (c. c) verdi ancak Allah (c. c) alır. Ben cok kişi gördüm üçüncü dörduncu senesınde gırıp cok ıyı yerler kazanan. Benımde bu sene ıkıncı senemdı. Ailemde pek duzgun degıl acıkcası. Senın gıbıydım ama ıstedıgım puanı aldım. Bence pes etme. Sans bır gun senınde yuzune gulecektır. Bir şeyleri yanlış yapmışsındır. Ders calısma duzenı falan. Onları gözden geçir. Tekrar hazırlan. Ve zamanında "Senden adam olmaz" diyenleri utandır.
00 Yorumla
+1 yılailen seni kundakta bebek iken seviyordu o zaman üniversitede değildin
ailen şımarık küçük çocukkende seviyordu
ailen ilkokuldaykende seviyordu ortaokulda ve lisedeykende seviyordu
üniversiteye gitseydin de seveceklerdi gitmedin yine seviyorlar
ailen seni diploman için değil onların parçası olduğun için seviyor
asıl ölürsen sevilmeyeceksin çünkü onlara ihanet etmiş olacaksın
ayrıca üniversiteye gitmek herşey değil hatta hiçbir şeydir
bence sen evlen çoluk çocuğa karış babanın kucağına torun ver üniversiteden çok daha faydalı olursun00 YorumlaBak cano universte dedigin yerin bir abartisi yok sadece etraftaki insanlarin birazcik pohpohlamasidir. Evet cogu seyi burada ogrenirsin ama emin ol o kadar bir espirisi yok bende uni. Ogrencisiyim emin ol abartilcak bisi yok. Bir ikincisi de eger ki vazgecersen kaybedersin Ben en cok kizlarin okumasindan yanayim en cok ve eger isterse insan basarir da daha yolun basindasin o silgi tozunu yutman gerek ayrica ders ile ilgili de bir ihtiyacin olursa seve seve yardimci olurum
04 Yorumla
Soran+1 yıl258 puanla 2 yıllık bir yere gidilir mi arkadaşlarım yanımda hava atarak konuşmuşlardı ve daha kotu olmuştum
Soran+1 yılSözel
- +1 yıl
Simdi Ben sana soyle aciklayim sozelde 1. bile olsan bence bir ise yaramaz iyi bir girisimci degilsen. Kendinizi guvenin varsa sozelden devam et ama benim tavsiyem esit agirlik. Maliye ve iktisat onu acik olan bolumler. 2yillik olarak da eger adamini bulursan muhasebe derim Ben sana paraya para dersin sadece sunu sor kendine Ben hangi meslegi yaparsam daha mutlu olurum hangi meslege yetenegim var onemli olan bunlar
+1 yılyeterince çalışmış olsan bile genetik ve sosyal evrim kökenli zeka seviyen ve yeteneklerin kısıtlı olabilir. bir b*k olamayacağın konusunda sana katılırken, başkasının altında çocuk fabrikası olmadan da üretken bir insan olarak yaşayabilirsin. eğer beynin gibi ellerinde çalışmaya müsait değilse o zaman düşünceni yerine getirmeni bir hekim olarak salık veririm
00 Yorumla
+1 yıl2. denemedede olmuyosa hata sende demektir. bende lisede girdim olmadı, soraki sene girdim gene olmadı, ondan soraki sene oldu. hata bana aitti çünkü, kendi hıyarlığımdan kazanamadım, ciddiye almadım çalışmadım, zamanımı farklı şeylerle geçirdim.
bence kendine çeki düzen vermen lazım. 2 sene hazırlanıpta olmuyosa hata sende demektir. çünkü bu zmanda üniversite kazanmak o kadarda zor değil. puanlar düşmüş kontenjanlar artmış, şansın yüksek.00 YorumlaSalak mısın afedersin? Ailen demek ki benim ailem gibi tek hatanda binbir sey söylerler değil mi? Kuzenim 5. tutturdu. Çalısacaksın kardesim baska seyi yok. Sen 1 seneni vereceksin karsılığında bütün hayatın.
Tamam üzüleceksin tabii ama hayatına son vermek nedir? Bu kadar mı güçsüzsün sen? Bu kadar mı acizsin? Kendine gel elini yüzünü yıka. 1-2 ay kendine tatil ver kafanı bosalt iyice. Sonra al kitaplarını çalısmaya tekrar. Hadi kolay gelsin canım iyi haberlerini bekliyorum.00 YorumlaHayatın okumaya mı endeksli? Olmuyorsa olmuyor bırak gitsin bu okulu, yapacağın en iyi şey iyi olduğun bir işte işe başlamak en azından uğraşacak bişeyin oldu mu bu saçma düşüncelerden arınırsın, hayat devam ediyor sonuçta okulu bitirip kariyer sahibi olmadan da yaşanır, yeri geldiğinde daha iyi yaşanır..
02 Yorumla
Soran+1 yılBen okumak istiyordum ama mesleğimi elime alıp dimdik ayaklarımın üstünde durmak istiyordum kimseye muhtaç olmak istemiyordum ama olmadı yine olmadı yaşamamında bir anlamı yok :(
+1 yılsaçma sapan konuşmuşsun. tamam gelecegin olabilir ama hayatından daha degerli degil. eger çalıstıgın halde bu durumdaysan asırı heyecan sorunun var tıbbı destek alman gerek. arka arkaya 3 sene kazanamayıp 4. sene tıp kazanan tanıdıklarım oldu.
azmedersen başarırsın00 Yorumla
+1 yılHayat herseye eagmen yasamaya deger sen ailene takilma onlar sana cok guvendiklerinden sen kazananayinca yasadiklari hayal kirikligyla sana sardilar ailen herzaman arkanda senin onlarda uzuluyo bu duruma ister istemez op ellerini ozur dile olsun bitsin napalim de nasip degilmis de
02 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sene ailem beni dershaneye gönderdi ustune de özel ders aldırdı bunlara rağmen kazanamadım seneye dershane yok hiçbirşey yok. Herkes bunlara rağmen kazanamadıysan daha fazla zorlama 2. senende olmadıysa 3 de hiç olmaz diyorlar. Ben yapamam ki zaten o kadar özel derse ve dershaneye rağmen olmadıysa hiç olmaz bu saatten sonra. Benim hayatımda olumlu giden hiçbir şey yok. Bu yaşıma kadar hep herşey ters gitti. Zoruma gidiyo bunlar. Canım çok yanıyo kardeşim dediğim arkadaşlarım, sevgilim hepsi gidiyo. Ben 2 yıl geride kaldım. Hayatım mahvoldu. Ailem bile arkamda değil sürekli elalemin çocuğu nasıl yapıyorsa sen yapamıyorsun. Senden bir b*k olmaz diyorlar. Bu laflara rağmen ben nasıl yaşamaya devam edeyim?
- +1 yıl
Nereden biliyorsun yapamiyacagini belki yapican oyle kestirip atmayla olmaz bak her aile evletlarinin arkasindadir bu yasina kadar hersey ters gitti diye bundan sonrada gidecek degilya bir bakmisin sansin bir anda acilmis hersey istedigin gibi olmus eger hersey istedigin gibi olsun istiyorsan hic isyan etme sadece sabred ve o sabrin meyvesini al uzulecehin bir durum. yok ortada sen gibi kac insan var oyle ailesi yollarina hayatlarini veriyo olmadiysa olmadi hep ol. ayacak degil ya
+1 yılüni sınavında başarısızlık hayatta başarısızlık anlamına gelmez, ne var yani yapamadıysan sınavı hayatın sonu mu, lise mezunu ne konumlarda insanlar var önemli olan kişiliğin bir girişimciliğin bir de hayallerin, hayatıma son vereceğim gibi saçma sapan şeyler düşünen bir insanda bunlar yoktur ya da kalmamıştır, biraz kendine gel mutlu ol sağlıklı olduğunun farkına var sen sadece bir bölümde başarısız oldun, gelecek ne başarılara gebe...
00 Yorumla
+1 yılCanım bole düşünürsen hiç bir şey çözülmez. Sen altın gibi kalbi olan bir bayansın. Üzülme sabırlı ol seneye sınavlara hazırlan. Belki senin için daha hayırlı olacak. Bir sene kaybetmek hayatın sonu değil.
04 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene kaybetmiş olucam 2 sene olmadıysa bir daha hiç olmaz :'(
- +1 yıl
Üzülme sana güveniyorum. Sen emek verdikçe her zaman emeğinin karşılığını alacaksın.
- +1 yıl
Hayır canım kim ne derse desin sen bildiklerinle öğrendiklerinle derslerini tekrar ettikçe seneye sınava gireceksin ve ben inanıyorum başarılı olacaksın. Hiç bir arkadaşını düşünme. Onlar gibi olmak zorunda değilsin. Sevgilini hiç düşünme. Seni seven seni her yerde bulur. Hayat bu çevreni tanıma fırsatın olacak. Sevgilinin sana olan sevgisini denemiş olacaksın.
Lütfen hiç bir şeye üzülme. Ailenin hiç bir sözünü umursama. Ailenin haksız olduğklarını seneye göstereceksin.
+1 yılÇalışmadıkça kazanamazsın. Dershaneye göndermeleri ya da özel ders aldırmaları sen çalışmadığın sürece solda sıfır. Git öl bence de sen bu kafayla bir şey yapamayacaksın zaten. Bu kadar ufak bir sorunda bile öleyim dediğine göre yaşamana lüzum yok.
00 YorumlaAilen her zaman arkanda duracaktır, sen şu an böyle düşünüyorsun.. Herşey okul kariyer değil. Bir işe girersin kendini geliştirir ve belkide cio su olursun işinin... takma bee...
00 YorumlaKıyaslamalara aldırma..
Gereğinden fazla üzmüşsün kendini...
Her şeyde mutlaka bir hayır vardır bunu unutma.
Yaşadıklarından sonra güzel bir kapı açılır mutlaka.
Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.
Psikolojik olarak destek olan yok mu hiç?04 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok ailem bile arkamda değil bu çocuktan bir b*k olmaz diyolar nasıl yaşamaya devam edeyim ben :'(
- +1 yıl
Shameless dizisinde anne 5 çoçoğu terk etmiş baba ayyaş hicbi faydası yok en buyuk ablalari yemek yapiyor evdeki isleri yurutuyor. Kucuk bir ornekti bu..
Ne olursa olsun hayat devam ediyor. Geçmişi kenara bırak yarınları şekillendirmeye çalış. Aile büyük sorun ama Allah yardımcın olur..
Psikolojik olarak desteğe ihtiyacın var zor durumlar..
İlk önce kalbindeki imanı alevlendir.
Öbür dünyada ayağının altına alıp ezeceğin şeyleri bu dünyada yüreğine yük etme00 Yorumla
+1 yılİş bul ya herşey okul değil ki baktın işte bulamıyorsun evlenmeyi bekle bence. Her bayan okuyacak veya işte çalışacak diye bir adet yok ki
02 Yorumla
Soran+1 yılBen okumak istiyorum ama mesleğimi elime almak istiyorum :(
- +1 yıl
gerek yok bence. Neden okumasan olmuyor mu biraz daha değişik şeylere yönel diye diyorum. Evliliği düşün o sorumluluğa hazırla kendini ve gelecekteki eşini bekle. Çoğu erkek emin ol çalışmayan birini ister. Ve bazende okumayan birini.
sanki herşey üniversite, olmuyosa olmuyordur üni, gir bir işe çalış üniye gidenlerden çok daha iyi duruma gelebilirsin, üzüldüğün şeye bak, sıkıldıgına değmez,
00 YorumlaPuanin yeten herhangi bir yere git kardesim acikogretim falan fark etmez. Ben de acikogretim mezunuyum doktora icin yabanci ulkedeyim. Sen kendine engel koyma yeterki.
00 Yorumla
+1 yılSlk mısın sen bacım
Bak 25 yasinda universiteli oldum
Çabala tekrardan02 Yorumla
- +1 yıl
Intihar etmek kolaya kacilan bir yòntem
Et kurtul diye dusunuyosun
Halbukim bu beden bile senin degilken..
Bak
benim basima oyle seyler geldi ki gidip intihar edebilirdim lakin inancimdan dolayi öyle bisi yapmafim
Bana gore basit ve sacma bir konudan dolayi böyle dusunuyosun
herkes okursa işler yürümez cöpcuye bile ihtiyac var güzel ülkemde
=)
+1 yılbarajı geçememek nasıl mümkün olur ya :/ ne biliyim çevreyi bu kadar düşünm
01 Yorumla- +1 yıl
düşünmen.. intihar etmeyi falan seçmen.. et yani harbiden.
+1 yılYaşamayı hakedip haketmeyeceğine Tanrı karar verebilir. Sen değil.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen şu an hiç iyi değilim sağlıklı düşünemiyorum tek yapacağım şey hayatıma son vermek başka da yolu yok bunun :'(
- +1 yıl
Lütfen kendine gel, önünde bir yaşam var hayat var. Gerçekten iyi değilsen bir psikolojik destek almanı öneririm. Hepimiz zor şeyler yaşıyoruz, herkes intihar mı etsin. Ne kadar zor durumda olan insanlar evine yemek getiremeyen babalar çocukları aç kalan anneler var. Gerçekten ne hallerde olan insanlar var. Biraz gözün açılsın diye söylüyorum bunları, herşey gelip geçici inan bana, neler neler geçmediki bu hayatta?
- Eğitim & Kariyer konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite sınıf arkadaşım 25 yaşında dert ettiği falanda yok. Sende bu kadar üzülme dünyanın sonu değil.
02 Yorumla
- +1 yıl
Ben dershaneye gitmeden girdim. Tamamen sende bitiyo olay. Öncelikle bu düşüncelerfen sıyrıl ve insanlara başarabileceğini göster. Öyle dedikleri için öyle falan değilsin aslında sdnde üniversiteye yeterince gitmek istemedin ve ondan gitmedin. Gireceğin üniversite belkide bütün yaşamını etkileyecek bunun için 3 senenin pek de bir önemi yok. Bu sene kendi başına çalış ve bir yerde de işe girmeye çalış iyi gelir..
Psikoloni anliyorum herkes o zamandan gecmis iki yil ne ki pes etme emegini bil yeter
4-5 sene ust uste hazirlayanlari bile gordum ben
İns olur ;)01 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene olmadıysa bir daha hiç olmaz :'(
+1 yılüniversite mezunlarıı ne b*k yiyior? hepsi işsiz güçsüz. sen zaten kendini geliştirirsen üniversiteye gerek yok. çok biliyorum öylee. neden sen de yapmayasın?
02 Yorumla
- +1 yıl
Ailede iş yok ben ne diyim
Gizli Üye(30-35)+1 yılya kardeşim boşlama lütfen aynı sıkıntılar herkeste var senin ailen beyin siz mi? benimkiler beyinsiz çünkü okul için 2 kuruşluk belge için dışlıyorlar senin kilerde öyle mi? seni beğenmiyorlar mı çık git çalış kendi başına yaşa evlen
00 Yorumla
+1 yılyoo seneye daha iyi olur demiyorum ama üniversiteye herkes gidecek diye bir zorunluluk yok başka şeylerle uğraşıp o alanlarda kendini geliştir
00 Yorumla
+1 yılherkez uni okuyacak diye birsey yok a101 de bimde zincir marketlerde calisabilirsin bence hayata sin vermek en son yapacagin birsey
02 Yorumla
Soran+1 yılBen çalışmak değil okumak istiyordum :(
- +1 yıl
tamam calismak okumaya engel degil hem calisirsin hem evde ders calisirsin ailenle arani duzeltip onkarada yuk olmazsin bence ben iksam oyle yapardim
Bir tek çaren var - İSLAMA DÖNMEN!!! Sen hayatını İslama görü uygular, yaşar ve bu tarzda düşünürsen ve en önemlisi hayata ne için geldiğini anlarsan işte o zaman bu tür sıkıntılardan kurtula bilirsin.
00 YorumlaBana özelden yazssana bir sana bu konu ile ilgili bişie anlatcam uzun biraz ama kesin yaz bak tamam mi?
00 Yorumla
+1 yılsaçmalama canın yerinde ya o yeter boşver üzülme kaderin bu demek ki :)
00 Yorumla
+1 yılbu ölüm Mesajları sürekli aynı kişiden mi geliyor yoksa bu kadar Ölmek isteyen adam mı var
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim gibi düşünen başkalarıda mı var
- +1 yıl
evet var ama onlar daha pozitif olmuşlar az önce iyi mesajlarını yayınladılar
Soran+1 yılBenim hayatım hep negatif şeylerden ibaret
- +1 yıl
belkide elindeki pozitif şeylerin değerini bilmiyorsun
+1 yılOyle dusunme. Aciktan oku yenide hazirlanmayacaksan. Bende 3 sefer girdim ilkinde bende baraji asamadim. 3 de kazadim
00 YorumlaNasıl barajı geçemedin ben bile liseyi açıktan bitirdim şimdi 2 yıllıkda olsa bakıyorum
00 YorumlaŞükret arkadaşım, savaşın ve açlığın olduğu yerleri düşün, şükret.
00 Yorumla
+1 yılSakin öyle bir hataya düşme okul olmadıysa iş bul çalış ailene katkin olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten çalışıcam babam çok sıkıştı beni okutabilmek için ama benim yerim çalışmak değil üniversite okumak olmalıydı :'(
Soran+1 yılÖldürmek en iyisi
- +1 yıl
Okumak olsa iyi olurdu ama nasip değilmiş bide öyle düşün
+1 yılDegerli kardesim bana mesaj atarsan sana bu konuyla ilgili basima gelen olayi anlatayim :)
00 Yorumla
+1 yılSimdiden basla calismaya daha iyi yerlere gidersiin ins
00 Yorumla
+1 yılhayirlisi olsun vardır bundada bir hayır Allahın işine akıl sır ermez :) hakkında hayirlisi olsun insaallah
00 Yorumla
+1 yılderhal TIP FAKÜLTESİ YA DA DEVLET HASTANESİ ACİL bölümüne git
ve ACİL PSİKİYATRİK MUAYENE OL. HEMEN ŞİMDİ.00 Yorumla3 senedir okuyorum daha bir b*k oldugunu görmedım hıc uzulme
01 Yorumla
Herşey üniversite degil :)
00 Yorumla
+1 yılGit çalış iş bul sonra evlen.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen çalışıp evlenmek değil okuyup mesleğimi elime almak istiyordum :'(
+1 yılDuâ etmeni tavsiye ederim
Kesin çözüm00 Yorumla
+1 yılBarajı gecemediysen hedef yükseklerde olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılsaçma saçma konuşma çalış bu sene ne kaybedersin?
00 Yorumla
+1 yılDışardan olursunuz sizde canınızı sıkmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZekanda problem mi var
00 Yorumlabence bir koca bul kocaya gittt
00 Yorumla
+1 yılİsyan etme sakın...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerde yasiyosun
00 Yorumla
+1 yılOyle dusunme
00 Yorumla