Lise bitirmemişim hiç çalışmamışım kendimi beğenmem sosyal hayat hiç olmadı insan sevmem beni mutlu edicek hiç bir şeyde yok dünya anlamsız hiç bir hayalim yok kimseden bir şey beklenti içinde değilim neden yaşıyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Çünkü manevi boşluğun var, doldurmak için bence inandığın dine daha sıkı bağlan. Eğer bunlar boş ben inanmıyorum diyorsan kendi potansiyelinin farkına var. Bu zamanda maalesef belli bir kesimde değilsen okul okuyan okumayan çok da ayrışmıyor. Kimsenin seni mutlu etmesini bekleme, sen kendini mutlu et. Daha gençsin zor da olsa bir şekilde kendine iş bulabilirsin. Yoksa ekonomik özgürlüğünü kazan. Sonra işe gide gele, cebine para gire çıka sen de yavaş yavaş hayata karışacaksin. Bu zamanlarda da kendini boş bırakma, bol bol kitap oku. Olmadı kendine küçük bir hobi edin. Çok da pahalı olmayan şeyler bunlar. Kimse bu dünyada boşa yaşamaz.
28 yaş çok da genç sayılmaz 16 yaşından beri ömrüm odada bilgisayar oynamakla geçti benim için asgari ücretli herhangi bir işte bile çalışmak sıkıntı , kendimi sevmiyorum Ben sesimi sevmem çocuk gibi tipimi sevmem ki benden ne olacak diyorum neyi hayal edeyim neyi ben ömür boyu araba süremem kız arkadaş edinemem mesela çok kesin bir şey hiç bir şeyde gözüm olmadı , ben 12 senedir robot gibi yaşıyorum
12 senen öyle geçti diye niye ilerisi de öyle olsun? 28'in neresi yaşlı? Kaç yaşında insanlar nerelerde çalışıyor kendilerine ekmek çıkarıyorlar sen bu yaşınla neden yapamayasin? Mecbur asgari ücretli bir yerde çalışacaksın bundan kaçarin yok. İnsan içine karışmak için senin yapabileceğin en uygun şey işte çalışmak. Öncelikle bu ozguvensizliği de bırak. Kendini olduğun gibi kabul etmeyi öğren. Değiştirmeyecegin şeylerden şikayet etmektense degistirebileceklerine odaklanıp kendini nirvanaya çıkar.
Öyle bir depresyona girdiğim kendi içime gömüldüm her şey yabancı geliyor çok geri kaldım ve hiç bir şey yapamıyorum özgürlük ele alamıyorum birey hissetmiyorum 28 değilde 11 yaşında gibiyim kimse benim değildir ki kendini seviyordur hayatı seviyordur benden ne olacak diyorum , çok mu mutlu olcam asgari ücret alacağım diye gururla arkadaşlarımı anlatacağım araba felan mı alacağım keşke kendiliğimden G E B E R S E M.. Vay be söylemesi ne kadar kolay ben türkiyenin en ezik insanı görüyorum kendimi sen justin bieber yaptın , benim sağ gözüm şaşı yüzde 20 görür sol kulağım işitme engelli dişlerim yok saçım iğrenç sesim çocuk bu beden içinde mutlu değilim.. napıcam diyorum çalışıp napıcam
O zaman çalış kendine bir şeyler kat, bak bu dünyada paran olduğu kadar ağasın. Elinde maaş oldu mu istersen estetik yaparsın istersen spor salonuna gidip vücudunu gelistirirsin. Sanki ben seni çok önceden görmüştüm yine bu şekil yorum yapmıştım dediklerin bana tanıdık geldi. Ne bekliyorsun o zamandan beri birinin seni sihirli değnekle müdür yapmasını mı? Kimse kimseye yardım etmez sen kalk kendi savaşını kazan.
İşte hiç bir hayalim beklentim yok şunu şunu istiyorum diye anlatabiliyor muyum olsaydı bu halde olmazdım bütün iş bu cahil fakir ailenin bir üyesi olmak başka ailede doğsam hiç bir şeyim eksik olmazdı 12 sene kendime bir dünya kurdum şimdi çıkması zor değiştirmesi zor sadece korku , ben hiç bir şey hayal etmedim okucam şu mesleği yapıcam arkadaşlarım sevgilim olacak sosyal olucam araba sürücem gezicem hiç bir zaman demedim.. ben şimdi napıcam obezite ile savaşıyorum midem ayrı der kepekli saç derisi düzleşmeyen saç dert geçmeyen vücut çatlakları dert olmayan dişler dert kalınlaşmayacak ses dert lise bitirmek dert , benim için yaşamak dert konfor keşke öldürse o kadar da şekerli şeyler yiyorum içiyorum hiç şeker komasına girmedim ya
Bu hayatta o kadar insan var ki ailesi ne beter durumda olursa olsun kendini çekip çıkarmış, çok iyi yerlere gelmiş. Hele bu ülkede kimse öyle dediğin ailelerden doğmuyor. Herkesin ailesinin durumu ortada ama sen diyorsun hedefim olmadı. Eee şimdi koy, şimdi harekete geç. Bak sürekli bahane üretiyorsun, bu yok şu yok diyorsun. Kimse bu dünyaya dört dörtlük gelmiyor insanlar ölümün eşiğinden dönüyor yine bir şekil hayata tutunuyorlar. Sen hep kolay olanı seçiyorsun, mücadele etmeyi değil ølmeyi istiyorsun.
Kolay mı 12 sene böyle yaşayıp kimliğini değiştirmek alışmadığım bir şey olsa keşke , benim 7 kişilik ailemde 1 lise mezunu yok hepimiz fakiriz ben mesela hayatta 3 şeyi yapamam diyorum sevgili araba sürmek diğer 4 abim fakir olmasına rağmen bunları yaptılar ama benim içinde sadece korku var korku başka bir ben olmak , ben kendimi dahil hiç kimseyi sevmiyorum.. Harekete geçtimde ne oldu tekrar buraya geldik mi kendi şeyimi kaldıramıyorum başka şeyi kaldırıp ne yapayım işe gidip 17 bin 2 lira napim mesela bimde mi yiyeyim şok da mı a101 de mi araba ehliyeti alamam araba satın alamam kimsenin hayatına giremem hiç bir şeyde isteyemem işte yok , Zaten size göre hiç yaşamayana göre bahane geliyor zaten benim kafamla senin kafa 1 değil ki 12 sene kilolarınla yaşamadın kendini monitöre hapis etmedin , napim peki lise gitmiş hayat gitmiş herhangi bir asgari ücretli işte çalışıyorum diye kendimi mi kandırayım söyler misin
Herkes ilk denemesinde mukemmel bir hayata sahip olsaydi ulkede fakir kalmazdi, bak senin icin ornek olabilecek insanlar da var ustelik kendi canindan. Onlar yaptiysa sen neden yapamayasin? Gidip onlara danis elbet sana yardim ederler. Sen bir kere yapamam diye kafanda kodlamissin ya ben ne desem sana bos geliyor. Tabii ki hicbir sey kolay degil, deneyeceksin deneyeceksin olmayacak, pes edeceksin bir sure sonra yeniden deneyeceksin. Pes etmedigin surece her zaman umut vardir. Bak o kadar konusuyorum dogrulari soyluyorum. Tek basina da degilsin ki abilerin var onlarla konus onlarin yaptigini kendine uyarla. Kalan hayatini da heba etme.
Bana şimdilik Annem bakıyor telefon hat parasını interneti ödüyor ve her gün 100 tl veriyor babamın emekli maaşıyla 66 yaşında o ölünce mecbur çalışacaksın zaten ama o gün gelinceye kadar da rahatsız ye iç keyfine bak bilgisayarda.. Benim bir isteğim yok tek sorun bu olsaydı bu halde olmazdım , Ya gerçekden yapamıyorsam yabancılık çekip içime gömülüyorsam hiç düşündün mü? denemedim mi sanki dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum kendimi hiç zayıf göremedim rahat edemedim ama mecbur evdesin mecbur kilolu yaşıcan para benim işte yemek dışında ne işime yaracak mesela? Ben abilerimle hepsiyle küsüm anne hariç mahşer gününe kadar konuşmayacağım hiç onların hayatında gözüm yok , bir 12 sene daha böyle gider gibi görünüyor
Benim daha diyebileceğim bir şey yok, hayat senin elinde ben elimden geldiğince sana motivasyon vermeye çalıştım. Allah annene ve babana uzun ömürler versin, sana tavsiyem harekete geçmek için babanın vefatını bekleme. Şimdiden ufak ufak tekrar dene. Benim daha diyebileceğim bir şey kalmadı. Allah sana yardım etsin.
4 Yıl önce beni kurtar diye mesaj attığım ilkokul arkadaşı da aynı şeyi demişti hayat senin sonrada engel , Baba zaten öleli 8 sene oluyor o beni bu hale getirdi.. baba değil anne , 2 sene önce denedim 3 ay havaalanı hop döndüğüm yere geri geldim evden başka kalacak barınacak yerim yok , Allahın da bir şey yapacağı yok
Senin sorunun bu zaten sen kendine bir kurtarici bekliyorsun ama kimse sana bunu saglayamaz. Bakiyorsun arkadasindan olmuyor sonra Allah"i karistiriyorsun. Bir sey yapmiyorsun ki Allah sana yardim etsin. Caba gosterip Allah"a siginman lazim. Yapabilecek kapasiten var yapmissin da bir kere. Yeniden denemekten bir sey kaybetmezsin. Ben olsam o bilgisayari ulasamayacagim bir yere kaldiririm. Geri donsen bile elin bos kalinca mecbur yine gidersin.
Ezik murat napsın çabaymış elde yok avuçta yok şekerim var tansiyonum var hiç bir işte 8 saat kalamam öyle ayakda , ben dünya ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum inan kendi kendimi zamanında bilmeyerek bitirmişim ve şimdi tatlı geliyor böyle.. çok şey kaybederim dönüp dolaşıp aynı yerdeyim hahaha sen 12 sene kalmadığın için bu ruh halinde bilgisayarı kırar atarsın ama zaman geçmez kafayı yersin bilgisayar bozulduğunda 2 gün hasta ettiğimi bilirim kendimi ,
Ben daha fazla nasıl konuşacağımı bilmiyorum kaçmak için söylemiyorum inan, bilsem çok daha fazla şey söylerim ama daha 18 yaşındayım öyle çok hayat tecrübem de yok bu yüzden kusura bakmayın daha fazla şey söyleyemiyorum ama umarım en yakın zamanda kendinizi ayağa kaldıracak gücü tekrardan bulursunuz
Hiç sanmıyorum ayağa kaldıracak gücü ya neyse , iyi günler
dünya anlamsız değil abicim kalk çalış özgürlüğünü kazan spor salonuna git kendine uygun arkadaş ortamı bul kitap oku geliş sevdiğin şeyleri bulmaya çalış onlara odaklan. dünayana anlam kazandır kısacası. yan gelip yatmakla olmuyor o işler kolaya kaçmışsın sen
Yerimde sen olda sen kolaya kaçma herşeye yetersiz hissediyorum asgari ücret basit bir iş yapınca para kazanınca her şey yoluna mı giriyor sanıyorsun
abi ben senin yerinde olsam memnun olmadığım her şeyi düzeltirim valla sen alışmışsın pasifliğe. git liseyi açıktan bitir, gir herhangi bir sınava ne iş yapacaksan eğitimini al. valla gelecekte ben de senin yerinde olabilirim bunun ihtimali var bu yüzden yan gelip yatmıyorum
Öyle kolay mı peki konforu terk etmek sen yaşadığın için ben 12 senedir böyleyim içimden bir şey yapmak gelmiyor gelse bile hiç bir şeye gücüm yetmez ki hayat ile ilgili dünya ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum beni yeni doğmuş bebek gibi gör , Aynen kardeşim öyle ha deyincede her şey düzeltiliyordu bu fakirlik içinde benim gözüm şaşı 1 kulağım işitme engelli biliyor musun sesim çok gibi birey hissetmiyorum lise yapamamışım zamanında sende maşallah aktiflikde çığır atladın.. ben stadyumun yolunu bilmem sen açıkdan lise bitir diyosun. hiç bir iş de gözüm yok anlamıyor musun , Afferim kardeşim daha gençsin yan gelip yatma sosyallikden hiç çıkma
abi sen sadece kendine her şeyi bahane görüyorsun bir kitap alıp açıp okumak zorunda değil. stadyumun yolunu bilmiyorsan öğrenmek zor değil kısacası ÖĞRENMEK ZOR DEĞİL sen önce bahanelerden kurtul abicim hiçbir şey maddiyatla ilgili değil eline geçen iki kuruşla bile yapılacak şeyler var fakat anlayana. sen 12 yıl boyunca kendini böyle adapte ettiysen, yan gelip yatmaya alıştıysan, kendine bu durumlarını engel gördüysen sorun sende. öncelikle kişisel gelişimini yükselt sonrası gelir zaten
Kardeşim sana desem anlamayacaksın çünkü 12 sene robot gibi monitörde değildi kafan kilo almadın ve beynin sıkıştırmıyor seni sana bahane gibi geliyor çünkü yerimde değilsin , kitap okumakdan nefret ederim bu 1 , Ah yanımda doğmadığın ki anlatayım halimi hep beni suçlayacaksın , Kişisel gelişimmiş ben nerdeyim sen nerdesin
abi sadece bunları bahane ettiğini bil, konfor alanından çıkmazsan güzelliklere erişemezsin. konfor alanından çıkmayı denemezsen bundan yakınmaya da hakkın yok. iyi günler
Abicim sende benim kafamda 12 sene evden dışarı çıkmadın sonuçta sende bunu bil halimden anlayamazsın eşit şartlarda değiliz, peki asgari ücret aldım diye tüm güzelliklere ulaşabilecek miyim peki , hayat senin estiğin rüzgarda dönmüyor herkesin durumu farklı iyi günler sana da bol sevişler
İstediğin bir hayalin yok mu
Hiç bir şey yok hiç bir şey ne istediğin meslek yapmak ne evlenmek ne araba sürmek ne ünlü olmak ne arkadaş edinmek hiç bir şey yok
Olduğun yer sana huzur veriyor mu peki? Olduğun ortam şehir memnun musun
Daha çok konfor alanındayım böyle kalsa iyi yiyip içip ölürüm.. Şehir Antalya ne bileyim hiç özgürce gezmedim ki
Bence terapi almayı deneyebilirsin. Gitmeye çekiniyorsan da online şekilde terapi alman gerekiyor.
Gittim aldım da ne oldu döndüm evime odama