Hemşirelik mi psikoloji mi seceyim sizce hangisinin gelecegi açık
Cevabın nedir?
+1 yılBiyoloji ve matematik seviyorsan hemşireliği tercih etmelisin ama eğer türkçen ve matematiğin iyiyse insanlarla iletişimin güzelse ve çözüm arayan bir yapın varsa o zaman psikolog seçmelisin. Şahsen ben tıp okumayı düşünüyorum ama iki meslekten birini seçmem gerekse psikolog olurdum.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen resmen psikolog olmak için yaratılmış biriyim ama işte is bulma olasılığı az gibi lisans bitince zaten direkt ise atılamiyon
+1 yılBence hangisini seviyosan onu yap emin ol sevdiğin işin zorluklarını görmezsin, bana sorarsanda hemşire olup meslektaşım olmanı isterim:)) psikolog önce kendini teselli edebilmeli, herkesi teselli etmesini bilen ben bunu kendimde beceremediğim için psikolog istemem :)
06 Yorumla
Soran+1 yılPsikologluk tam bana göre her gereken özelliği bende mevcut fazlasıyla. Ama Türkiye koşulları işte hep böyle seçimlere zorluyor insanı
- +1 yıl
Sevdiğin işi yap başka bişey demem, net yani :)
Soran+1 yılHaklısın sen hangi bölümdesin memnun musun
- +1 yıl
şu an çalışmıyorum ama dediğim gibi bölüm farketmez teselli etmeyi mi yoksa tedavi etmeyi mi seviyosun orası sana kalmış hani sence kolay mı ya da sence zor mu diyerek olmaz bence şu an sana hangisi yakın geliyosa yap ve kendin kadar ver :)
Soran+1 yılIs sıkıntısı olmasa zaten % 100 psikoloji derdim. Zaten başlarda pdr istiyordum ama güzel ülkemin insanlarının çoğunluğu beleş meslek olarak görüyor ee sonuçta da yığılma olacak zaten ben mezun olana kadar onun önü çoktan kapanıyor anlayacağın. Neyse hayırlısı olsun bir karar veremedim zaten
- +1 yıl
Hayırlısı olsun canm kendini ilerletmeye bak sen
PSİKOLOJİ :) şimdi boşta olanı çokmuş muhabbetine gelirsek :) unutma bir meslekte. kendini geliştiren ilerler diğerleri hep geride kalır :) kendini geliştiren insanlar herzaman iş bulurlar ama kendini geliştirmeden ben mezun oldum iş yok demekle olmuyor :)
013 Yorumla
Soran+1 yılYa resmen bu meslek için yaratılmışım ben. Ama birazcık bilgi sahibiysen endiselerime hak verirsin lisans bitince bile direkt ise atilamiyon zaten alan yok
Soran+1 yılOnun için de baya geliştirmeliyim değil mi kendimi yüksek lisans falan yapmalıyım
- +1 yıl
ya herhalükarda tutulmak istiyorsanızz kendinizi geliştirmelisiniz. türkiyde çok üniversite okuyan kişiyle görüştüm hepsi işte bölüm bitti ama boştayyız diyorlar. ama bilgi sadece üniversitede ögrendikleri ileriye dönük bir gelişim yok mezun oldugunuz bilgiler size yetmiycektir. bu bilgileri geliştirdikçe bu bilgiler sizi ileriye taşıycaktır. örneğin kanadada yüksek lisans yaptıgınızı düşünürsek geleceğiniz aşırı derece parlak olucaktır.
Soran+1 yılMesela bana ne önersin peki lisans bitti örneğin biliyorsun ise alım falan zaten olmaz psikologtan sayılmıyor başka akıllıca bir yöntem olmalı yani lisans bitti sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim sence
- +1 yıl
Psikoloji bölümü bitirildiğinde Psikolog ünvanı alınıyor ama klinik psikolog olunmaz ani diğer bir ifadeyle psikolog ünvanıyla resmi olarak psikoterapi yapamazsın Bu hastanede çalışılamayacağı anlamına gelmemekle birlikte, yapabileceklerinin biraz daha kısıtlı olduğu anlamına geliyor Terapi yapmak için psikoloji lisans eğitiminden sonra klinik psikolojide yüksek lisans yapman gerekcek ardından hastanelerde çok rahat iş bulabilirsin :)
Soran+1 yılTabi yüksek lisans da kolay değil her isteyene vermiyorlarmiş o hakkı. Gerçekçi olmak gerekirse sence ben hiç bulaşmadan çokta sevmediğim ama en azından garanti bir meslek mi seçmeliyim yoksa ne olursa olsun sevdiğin bölümün arkasından ilerle mi dersin is sıkıntısı olsa bile
- +1 yıl
bana sorarsan sevdiğin bölümün iş olanakları ne olursa olsun hedefinin peşinden gitmelisin zaten eminimki sevdiğin bölümü okuyacagın için kendini geliştirirsin. ve başarıya ulaşırsın. zaten bildiğim kadarıyla türkiyedede yeni düzenlemeler geliyor çünkü sizlere ihtiyaç var :) hedefinden şaşmaa çünkü bundan 3 4 yıl sonra sizin önünüz açılcak ve ozaman :) hemşire olucaksın pişmanlıklarla dolu 25 30 yıl bir çalışma hayatın olcak tabi karar senin yinede
Soran+1 yılHaklısın o kadar sabit düşünüyormuşum ki. Bu mesleği ben ömür boyu yapacağım sonuçta sevdiğim bir şey olmalı ve zaten insanları seviyorum yardimci olmayı falan psikoloji bolumu de bana çok yakın geliyor derslerin de çok eğleneceğime eminim :) Emeği vericem tevekkülü Allah tan Allah vereceğim senelerimi emeklerimi boşa çıkarmaz inşallah
Soran+1 yılTeşekkür ederim desteğin için inşallah Türkiye sonuçta burasi yarın ne olacağı belli değil 4 5 sene sonra belki de bu mesleğe çok ihtiyaç duyulacak biraz fazla garantici bir insanım sanırım :D
Soran+1 yılRica ederim umarım :)
Psikolok ol milletin psikolojisi bozuluyor ve artarak devam ediyor. sende bundan deli para kazanırsın ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke öyle kolay olsa iş bulmam parasını da bıraktım tam bana göre ama işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
8Cevap
+1 yılpsikoloji okuyacağım. tanıdığım tüm hemşireler hayattan bıkmış. 48 saat bir nöbete dayanmak ve sonunda cidden düşük bir maaş almak çok adaletsiz. Psikoloji dersleri aşırı eğlenceli. Ben bu mesleği dedektifliğe benzetiyorum. İşsizlik konusunda. Tabii ki lisans yapacaksın. Yapacaksın ki diğerlerinden bir farkın olsun. Ortalamanı da yüksek getirirsen mis gibi olur bence. Mahkemelerde bile çalışabilirsin. İnsanlar psikolojiyi çok seviyor seçiyorlar ama işsiz kalacağım diye yarı yolda bırakıyorlar. Ve sana tavsiyem psikologların yazdığı kitapları sürekli oku hem keyifli hem eğitici.
10 Yorumla
+1 yılpsikolog olan kuzenim 4 bucun bin lira maas aliyor hemsire olan ablam 2.700 aliyor ve ondan daha agir sartlarda calisiyor
34 Yorumla
Soran+1 yılAma kuzenin ne kadar geliştirdi mesela kendini? Lisans bitince direkt ise almazlar zaten adamı, boşta gezen çok var, bir de o maaşla. Ne yaptı nasıl bir yol izledi banada anlatır mısın
- +1 yıl
4 sene lisansini tamamladiktan sonra bakü'ye gitti orda 2 sene kaldi geldi direk bir hastanede ise basladi bilgim bu kadar
Soran+1 yılSanırım yüksek lisans yapmış Bakü de
- +1 yıl
Kardeşim zaten devletteki psikoloğun maaşı nöbet tutmayan hemşireden 1200 tl fazlaki. Bizim derdimiz atanmanın zor olması. Ona bakarsan özel yerde bir psikolog. Hemşireden 3--4-5 kat daha fazla alabilir ki. Atanmak çok sıkıntı ama işe. Ona bakarsan en dezavantajlı meslekler polisler ve hemşireler.
+1 yılPsikoloji tutarken hemşire olmayı tercih edersen aklından şüphe ederim tabiki psikoloji :)
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen karar verdim böyle bir aptallik yapmam tabiki :D
+1 yılpsikolog annem hemşire kadın 55 yaşında hala emekli olamadı ve sosyal hayatın yok nöbetler falan en iyisi psikolog
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen ağır meslek olmasa garanti diye direkt onu düşünürdüm
Mantar gibi psiko var yukseklisans yapamazsajn isin zor git hemsire ol
16 Yorumla
Soran+1 yılZaten o endişelendiriyo beni ya. Klinik açma dışında ne yapabilirim ki ben
Soran+1 yılOnların geleceği açık mı peki ileride iş sıkıntısı yasar mıyım
Soran+1 yılOrası öyle tabi hayırlısı olsun o zaman ne diyim çok kararsız kalıyorum ne olacak benim bu halim acaba
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabii ki psikoloji.. birinde oturup sohbet ederek para kazanıyorsun, diğerinde hastanede hastaların kahrını çekiyorsun. Hangisi daha iyi sence?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhemsire daha kolay psikolog daha zor ama daha kaliteli :D
14 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloji mezunları hemen is bulamıyormis boşta gezenleri de çok varmış ilgi alanim psikoloji ama bilmiyorum hemşirelikte beleş meslek diyorlar
Cevap sahibi+1 yılbaska bisey yok mu ya mesela cocuk doktoru falan
Soran+1 yılTıp o ya oku oku bitmez
Cevap sahibi+1 yılbunlarda tip ayni dedigingibi hicbi fark yok
+1 yılbenim biyolojim iyi o dersi çok seviyorum matematik orta düzeyde sozel derslerim baya iyi
hemşire olmak ıstiyorum ama psikolog yeteneklerim var hemşire çok iyi diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum00 Yorumla
+1 yılhemşirelik garanti ama çalışma şartları ağır psikoloji iş bulursan rahat
24 Yorumla
Soran+1 yılIlgi alanim ama iş bbulamazsam diye endişeleniyorum
- +1 yıl
bulursun canım niye bulamayasın
Soran+1 yılBosta gezen çok. Hem lisans bitince seni psikologtan saymıyorlar zaten bir sürü sertifika olsun vb olsun çok şey toplaman lazım. Hadi klinik acmak isteyen yüksek lisans yapmadan zaten açma hakkın yok..
- +1 yıl
hemşirelik zor iş ama garanti iş bulma sıkıntın yok
Psikolog hemşirenin üstüdür dış hekimi eczacı ayarindadır hemşire asttır doktor emir verir psikologa emir veremez psikoloji uzmanlık alanıdır
30 Yorumla
+1 yılben de ikisi arasında kararsızım eger hala buralardaysan ne sectigini benimle de paylasır mısın
00 Yorumla
+1 yılPsikolog tabikide hemşirelik kesinlikle seçme
24 Yorumla
Soran+1 yılNeden garanti meslek o psikoloji okumak istiyorum da o da garanti meslek değil
- +1 yıl
hemşire de garanti ama bir sürü hemşire var ve de artık hemsire yardımcıları da olucay yani hemşireye ihtiyaç kalmıcak. Ayrıca ezilirsin hemsirelikte cok yıpranırsın
Soran+1 yılEvet orası doğru daha fazla yıpranıyorlarmiş sosyal hayat sıfır falan diyorlar bir de..
- +1 yıl
aynen öyle
İkiside sper psikolog diyim bn yinede
20 YorumlaTabiki psikoloji
23 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki dediğine göre önü açık :D
Soran+1 yıl4 5 sene sonrasını kim bilebilir pdr nin vadesi doldu sırf bu yüzden yığılma olacak onda psikoloji belki ondan biraz daha iyi durumda ama herkes kpss puanina bakarsa işimiz pdr ye benzeyecek :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. psikolog
15 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojiye ilgim var okumak istiyorum ama işsiz olanı çokmuş boşta gezen falan
Soran+1 yılHer mesleğin vardır mutlaka ama en azından onların is garanti
Soran+1 yılEvet öyle yapayım en iyisi o aydınlatır :/
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılpsikolog
20 Yorumla
+1 yılpsikolog
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılhemsiiiree
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolog.
10 Yorumla psikoloji tabii ki
10 Yorumla
+1 yılHemşirelik <3
00 YorumlaPsikolog
10 Yorumlaikiside Seksi meslek
10 Yorumla
+1 yılPsikolog
10 Yorumla
+1 yılPsikolog
10 YorumlaHemşire.
00 Yorumla