Lys sonuçları dün açıklandı. İlk 30 bine girip sağlık alanında tercih yapmak istiyordum ama malesef 39 bin geldi olması imkansız gözüküyor. Ben Kocaeli de yaşıyorum. Ailem burada okumamı istiyor. Mf4 44 bin kocaeli endüstri tutuyor. Yazmalı mıyım? Nasıl bir bölüm? İş imkanları nasıl? Her yıl çok mezun veriyor sizce gelecek vaat ediyor mu? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim :))
Cevabın nedir?
+1 yılİstediğin bir bölümü seç.
Şu sorulara kendince cevap verebilmelisin bence;
Hangi dersler okutuluyor?
Bölümü okumanın zorluğu ne?
Bu bölümü okurken gereken beceriler neler?
İlerde meslek hayatında hangi yazılımları ve uygulama tekniklerini kullanacaksın?
Seçeceğim bölümün iş imkanları iyi midir?
Bu soruları tercih etmeyi düşündüğün bölümü okuyan ya da mezun olmuş birisine sorarak öğrenebilirsin.
İş imkanları içinde kariyer. net'e girerek bakabilirsin :) Hayırlı olsun eğlenceli bir üniversite hayatı geçirmen dileğimle :D07 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimde mühendislik okuyorum. Dersler çok zor genellikle. Endüstri mühendisliği hakkında pek bilgim olduğunu söyleyemem. Şöyle bir şey duymuştum fabrikaların işleyişinin tasarımıyla bu bölüm ilgileniyor kısacası fabrikaları kuruyorsunuz v. s. Mühendislik okumak zordur baş ağrıtır. Ama iyi çalışırsan ilerde kaymağını yersin ve endüstri mühendisliğin geleceği olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Elektrik.
- +1 yıl
Öneririm. Yüksek matematik bilgisi istiyor. Seçtiğin alana bağlı olarak örneğin elektrik saha alanları çok iyi rahat olursun imza yetkin olur. Elektronik seçersen Türkiye için gelecek vadediyor gibi görünmüyor firmalarda montaj bile yapabilirsin ama dünyada 1 numaradır. Tabi alanlar çok geniş tıbbi görüntüleme, telekomünikasyon v. s aynı zamanda yazılım kısmında da uzmanlaşabilirsin. Kullanacağın programlar; Proteus Isis, c++ , java, pyhton
PLC ve Scada ise araştırmanı öneririm.
Özel sektörde illaki is bulabilirsin. Kamu içinse zaten bir mühendisin kamuda atanması için 87 -90 uzeri puan alman lazim KPSS de. Bu her mühendislik için geçerli. Derslere gelince diğer mühendisliklere göre biraz daha sözel bir bölümdür. okumak konusunda çok zorluk cekmezsin
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
özelde çalışmak istersen bişi diyemem ama devlet memuru olmak istiyorsan Endüstri mühendisi kadrosu olan kurum bulamazsın..
07 Yorumla- +1 yıl
bir makine mühendisi olarak şöyle söyleyebilirim.. Endüstri, makine mühendisliğinin içerisine imalattan daha çok yapılan ürünün işletilme ve pazarlanması durumları katılmasıyla oluşan bir bölüm.. yani ne tam makine ne de tam işletme :) özel sektörde elbette iş kolu var ama daha fazla iş imkanı dersen ve tabi bu tarz meslekleri yapabileceğine inanıyorsan makine mühendisliği daha mantıklı.. çünkü gerçekten çok geniş bir iş alanı var makine mühendisliğinin.. her türlü imalat sektörüne ilave olarak enerji ve mekanik tesisat iş kolları da var..
- +1 yıl
o halde bence endüstri mühendisliğini de tercih etmemelisin.. çünkü insan sevdiği mesleği yapmadığında inan mutlu ve huzurlu olamaz.. öncelikle puanının tutacağı seçeneklerden en çok hangisine yatkınsın onu bulmalısın derim ben.. tabi daha sonra iş imkanı ve işin sosyal hayatını ne kadar etkileyeceği de çok önemli..
Mimarlık düşünebilirsin. O puana ISPARTA tutar mesela :D
01 Yorumla
+1 yılKesin oyle bir hata yapma. kendileri bile bilmiyor ne is yapacaklarını.
03 Yorumla- +1 yıl
Insaat muhendisligi. endüstri muh. okuyan arkadaslarimin cogu pişman oldu bir kismi birakti gitti. saglik alanina yonel derim muhendislik amelelik
Zamaninda cok populerdi simdi bir numarasi yok. saglik alanina yönel bence
03 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 327 cevap paylaştı. açıkta kalmazsın iyidir endüstri
04 Yorumla- +1 yıl
Bilgisayar mühendisliği hakkında seninle konuşmak istiyorum. Tercihler yaklaştı, çok kararsızım, fikrini almak istiyorum. Yeni üye olduğum için mesaj atamıyorum, xper 2 değilim henüz. Sen mesaj atabilir misin?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Endüstri Mühendisliği nasıl bir bölüm? Mesleği yapan ve okuyanlar yorum atabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat