Arkadaşlar kafamda iki meslek var soruda belirttigim gibi. Küçüklugumden beri en çok istediğim , teknik açıdan da yapabileceğim ve severek yapabileceğim meslekti mimarlık. Tabii insanoğlu büyüdükçe fikirleri de değişiyor haliyle. Çevremde diş hekimliği kazanan arkadaşlarım mevcut duruma gelmeye başladı. Aynı zamanda diş hekimliği hem sağlık alanı hemde kazanacağım maaş miktarı da yerinde ve bir kıza yakışır meslek olduğunu düşünüyorum. tek sorun diş hekimliğinde çok latince kelime var ve sanırsam ezberimde %70 iyi. Benim kafamda olan bir diğer ayrıntı her zaman yurtdışında çalışmak istediğim. yurtdışında çalışırsam yapabileceğim en iyi mesleklerden biri de mimarlık bence. Diş Hekimliğini çok araştırmadım ama Mimarlığın hem kazancı iyi hem de önü açık bir meslek yurtdisinda. Eğer yurtdışında mimar ya da diş hekimi olan tanıdıklariniz varsa beni aydınlatabilir misiniz bu konuda? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılmeslek seçerken avantajlarının yanı sıra gerçekten ne kadar yapabiliceksin diye bak. Diş hekimliği evet güzel, kendi yerini açınca bayada kazanıyolar, zaten atamasında da sorun yok heralde. Ama ben 3-4 yıl tel tedavisi gördüm. Diş hekimi her zaman eldiven kullanamıyo bazen çıplak elle yapıyo. Miden buna dayanıklı mı? yani hassas biriysen sürekli eldiven kullanırım falan diye düşünme ben o puanı alabilirim ama yapamam yani. Mimarlık dediğine gelince bu yıl oda arkadaşım 1. sınıftı ve hiçte kolay değil. Hepsindne önce her iki meslekte maddi açıdan pahalıya geliyo. Ailen bunu kaldırabilicek durumda mı öncelikle... Ayrıca mimarların sürekli çizimleri oluyo, sürekli ödev pek çok kez arkadaşımın sabahladığı oldu. Tabi o sevdiği için en son mutlu oluyo ama tam olarak hangi mesleğe uygunsun bunları ele almalısın
00 Yorumla
mimarlık çekilecek iş değil kardeş git diş hekimliğine :(
00 Yorumla
Maddi imkanın çok iyiyse mimarlık çok iyi. Ama çevre ve maddiyatın yoksa Diş Hekimliği daha avantajlı olacaktır. Kendine şunu sor gerçekten ne istiyorsun, diş hekimliğine gitsen severek okuyamayacaksan bırakmak isteyebilirsin. Ezberimde var diyorsun yaparsın hekimliği güzel meslek.
12 Yorumla
Soran+1 yıl%90 mimarlık. belirttigim gibi küçüklüğümden beri istiyorum...
maddi açıdan sıkıntı çekmem diye düşünüyorum yani en fazla ne kadar olabilir ki?- +1 yıl
Nasıl ne kadar olabilir :) 150-200bin tl sermayeyle olmaz mimarlık :) önce ticareti öğrenmen lazım, ne kadar olabilirki sorusunu atman lazım kafandan sormaman lazım böyle bir şey. Dayanma gücün olacak maddi olarak buda çok yüksel mevlalar demek, mimarlık sıcak para işi değildir özellikle
diş hekimliği derim çünkü mimarlık istiyorsan
Parayı
Uykuyu
Arkadaş çevresini
Eğlenmeyi
Yemek yemeyi
unutman gerekecektir :)06 Yorumla
Soran+1 yıl1. Olarak parayi neden unutmam gerekecek? malzeme olarak biraz evet.
2. Olarak uykuyu neden unutayım ki tamam her yerde böyle yazıyor ama sonuçta hocalar hergün proje verecek değil ya. Zamanında yaparsın verirsin bir şekilde hem uyumuş olursun hem de zamanında projeni vermiş olursun yani.
3. Ayni sekilde zamanında verirsin hem arkadaslarinla bulusmus olursun hem de eğlenmeye vakitin olur.
4. Yemek sıkıntı değil...- +1 yıl
Çok haklsın fakat bir proje yaparsın uğraşır durursun ama o ne kadar iyi olursa olsun kötü olur ya da yıkılır bir yere çarpar ve hocalar her gün proje vermese bile senin illaki provasını yapman gerekicek sürekli çizimlerle uğraşman lazım vakit nakit uyku yok anlayacağın çok arkadaşım var yakından mimarlık okuyan hepsinin hali böyle adamlar odalarını bile toplamıyorlar :)
Soran+1 yılBizde yikmamaya özen göstermeye çalışırız :D kaybettiğimiz bir oda düzeni olsun okuyalım da..
Soran+1 yılDiş Hekimliği neden güzel?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki diş hekimliği maddi açıdan ama senin hangisini sevdiğin önemli
00 Yorumla
+1 yılDiş hekimliği.
Türkiye'de mimar ve makine mühendisi olmanın ilk şartı gerizekalı olmaktır zaten.00 Yorumla
+1 yılDis hekimligi tabii bende tıp okuyorum iyi olur:)
02 Yorumla
Soran+1 yılAma ayni meslek değil ki. Ne avantajı var mesela ne anlamda iyi olur yazdınız...
- +1 yıl
Ozele gir istersen yazim burdan yazmam pisman olmiyicaksin merak etme
Sen bilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılKararsız kaldığım için sordum, bilseydim paylaşmazdim bu soruyu herhalde.
+1 yılmimarlik kesinlikle
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılMimarlık.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım