Arkadaşlar malum tercihler yaklaşıyor Muğla'da okuyacağım meslek alanı geniş diye işletme okumak istiyorum , ama iktisat puanı daha yüksek ilk tercihe işletme mi iktisat mı yazsam karar veremedim. İkisi arasında ne fark var acaba?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Mugla'da egitim dili ne bilmiyorum fakat Bu bölümleri İngilizce okumadiktan sonra bir ise yaramıyor kardeşim benden söylemesi bence puanın iyi ise farklı alanlara yonelebilirsin.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. İşletmenin puanı yüksek olur zor girersin kolay çıkarsın iktisatın puanı düşük olur kolay girersin nah çıkarsın
işletmede okuldaki dersler az çok iş hayatında işine yarar iktisattaki derslerin bankada değilsen bir işine yaramaz
ikisi de mezun olduktan sonra işletme master'ı yapar, işletme mezunu aynı dersleri görür iktisatçı 4p ne swot ne onu görür
iktisattan mezun olan ekonomist işletme mezunu işletmeci olur.
İşletmede adam akıllı muhasebe öğrenebilirsiniz. iktisatta ise günlük hayatta kullanabileceğiniz adamakıllı pek bir şey yoktur, herşeyden biraz öğrenirsiniz üzerine birşeyler koymak size kalmıştır. yalnııııız, iktisat okuyan kişiler işletmecilerle karşılaştırıldığında olayları daha geniş bir perspektifle daha geniş bir vizyonla değerlendirebilir. üzerine de iyi bir ekonometri ve istatistik öğrenirseniz bölümün hakkını verirsiniz.
iktisat yüzyıllar öncesine dayanan bir bilimdir. işletme ise; temeli 50li yıllara dayanan bir uygulamadır.
mezun olunca ikisi de aynı sektörlerde aynı pozisyonlarda iş bulur.
Not: Elektrik Mühendisiyim38 Yorumla- +1 yıl
iyi de yani hangisini seçmeliyiz :D yani evet karşılaştırmaların güzel ama hangisini seçeceği konusunda benim kafam karıştı :/
- +1 yıl
@üzgünkız215 soran farkları sormuş ben de gördüğüm bildiğim farkları söyledim :D Ben ikisini de seçmezdim mesela çünkü mühendis olmayı seviyorum bu yüzden tercih soran kişiye kalmış ve tün tercih yapacaklara :D
- +1 yıl
- +1 yıl
peki teşekkür ederim bilgiler için :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİşletmeye alternatif Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ve Kamu Yönetimi bölümlerinide es geçme.
Muğla şart değlse İşletme veya Endüstri mühendisliği okuyup MBA yapman daha iyi bir kariyer sağlayabilir.01 Yorumla
+1 yılacıkcası ikisindeki dersler faklı bazı dersler aynı
ama iş bulamayan ve cok fazla mezun veren bölümlerdne biri
iktisat mezunu olursa ekonomist olma ihtimalin daha yüksek00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılBiri iktisat, diğeri işletme. Biri direk ekonomi ile ilgili. Diğer ise, her işe sığınmacı olarak girenler okuduğu bir bölüm.
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEtraf işletmeciden geçilmiyor. Iktisat okumanı tavsiye ederim. Isletme muhasebe ağırlıklı iktisat daha fazla sayısala dayalı. Iktisat oku derim.
10 Yorumla Bana kalirsa onlari okuyacagina hic okuma daha iyi potansiyel issiz gozuyle bakarlar ki oyledirde yok eger sirketiniz falan varsa okuyabilirsin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılBiz iktisatçıların alanı daha geniş
İşletme nedir ya 😛😛
😂😂😂02 Yorumla- +1 yıl
Ama iktisat zordur :/
İktisat tercih edin. İşletme mezunları kendini beğenmiş oluyor.
00 Yorumla
+1 yılAynı pokun kahverengisi. :-D
00 Yorumla
+1 yılhicbir fark yok ikisi de boş iş :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç bir fark yok
00 Yorumlaİsimleri farkli :D
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi