Arkadaşlar son zamanlarda kafamı iyice kurcalayan bir konu var. Ben Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum. Mezun olmama 1 sene kaldı fakat iş ilanlarına baktığımda en az 1-2 yıl deneyim arıyorlar ve verdikleri ücretler de 1-2 yıl deneyimliler için taş çatlasa 3000 . Kalite alanında çalışmak istiyordum en başta. Ancak özel sektörlerde çalışanlar daha iyi bilirler resmen sömürü sektörü. 1000 lira verip 5000 liralık performans beklerler adamdan. Staj yaptığım firmada da bir çok örneğini gördüm. Mühendisler sabah 8 akşam 6 durmadan çalışıyorlar. 2 yıllık deneyimli benle aynı bölümden mezun genç bir mühendisin brüt maaşı 4000 liraydı neti kaçtır bilemem. Neyse hal böyle olunca aklıma normal memurluk geldi çünkü bizim alanımızdan 30 kişi alıyorlar her sene ve mülakat söz konusu olduğundan zaten girecek insanlar belli o yüzden hiç umudum yok. Mevcut sistemde en düşük memur maaşı 2250 lirayken ve çok rahat şartlarda çalışırlarken ve bir sürü özlük hakları varken özel sektörde çürümeyi göze alamıyorum. Sanırım bu tür memurlar için kpss kodları 4001 ve sadece çift yıllarda alım yapılıyor. 2016 da sınava girmeyi düşünüyorum ve 85 üstü alabilirim diye düşünüyorum. 2016 da tercih yapmasam bile o puanı 2 sene kullanabileceğim için belki 2018 de atamalara başvururum. Ben gibi ikilemler yaşamış arkadaşlar varsa ya da olmasa bile siz ne düşünürsünüz? Bir de iş ilanlarında 40 yaşını aşmamış vs ibarelerini görünce toyluğumdan olsa gerek sanki 40 yaşından sonra kapı önüne koyacaklarmış gibi geliyor =) Düşüncelerinizi alayım =)
Güncellemeler
+1 yıl
ÖYP programını da düşünmüştüm akademik kariyer için ama alan sınavı mülakat falan getirdiler buna da torpili bulaştırdılar sonunda.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer