Bu yıl tercih yapacağım. Itü istiyordum ama lys de bir talihsizlik yaşadım matematikte. Puanım istediğim bölüm için Ytü ye yetecek gibi.. Kimle konuşsam " Ytü çöptür, hiç gerek yok." , "ikinci sınıf üniversitedir.", " ytü okuyacaksan bir yıl daha bekle daha iyi bir üniye git." , "ytü bitirdikten sonra hep arka planda kalırsın, ikinci sınıf eleman olursun" "ikinci dünya savaşı zamanından kalma labları vardır" vb bir sürü laf ettiler. Bunlar doğru mu gerçekten? Ben ne yapayım?
Cevabın nedir?
+1 yıl7. sınıfta bana ders veren hocam o zamanlar YTÜ de okuyordur ve gayet memnundu. YTÜ bu, yahu Bu ülkenin en iyi 10 üniversitesi arasında, arkadaşların nasıl ona kötü der?
20 Yorumla
İtü de odtü kadar iyi değil ona bakarsan. Bence ytü de iyidir ama illa başka bir yer istiyorsan bu yıl tercih yapma seneye girersin.
02 Yorumla
Soran+1 yılBölüm bölüm değerlendirmrk lazım. Kimi branşlarda Itü, kimi branşlarda Odtü iyidir.
+1 yılValla ytü ye bunları diyorsalar ben bir şey demiyorum. Belki itü ile kıyaslanınca biraz sönük kalabilir ama akradaşların falan abartmış güzel üniversite.
11 Yorumla
Soran+1 yılForumlarda sordum bu tür cevaplar aldım. Benim de ilk hedefim itü ydü, tabi ki kendini kanıtlamış Türkiye nin tam teknik üniversitesi ama Ytü yü resmen harcadı adamlar.
+1 yılHayatımda gördüğüm en kötü üniversite olur mu? öyle şey neyin kafasını yaşıyorsun? Odtü İtü Yıldız teknk Türkiyede ki en iyi teknik üniversitelerden.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
4Cevap
abim ytü de okuyor gayet memnun. mühendislik düşünüyorsan çok zorluyorlarmis bilgin olsun :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm? Ben ehm istiyorum.
Odtu itu gibi unilerden kotu evet ama ortalamaya gore iyi uni
00 YorumlaYıldızı kötüleyecek kadar burnu havada olanlar sınavdan sonra bakalım kapısının önünden geçebilecek mi çok merak ediyorum
30 YorumlaYtü kötü mü saçmalamayın
20 Yorumla
+1 yılAman kedi ulaşamadığı ete mundar der
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha bunları yıldız teknik için mi söylediler
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen :/
Cevap sahibi+1 yılBu uniyede böyle diyorlarsa hiç okumayalım ozaman Marmara için kotu şeyler duydum ama yıldız kalitesinden ödün vermez
Soran+1 yılTamam benim de ilk hedefim Itü ydü. Istediğim bölüm itü nün en yüksek puanlı bölümü. Orayı tutmuyor. Ytü tutacak. Ne yapalım şimdi okumayalım mı?
Cevap sahibi+1 yılBaşka nerelerde var istediğin bölüm
Soran+1 yılYok sayılır. Sadece itü ve ytü. Elektronik ve haberleşme müh.
+1 yılben ytü iyi bir ünv diye biliyorum
10 Yorumlaİlk senense bidaha gir.
010 Yorumla
Soran+1 yılGelecek sene için garantim yok ki.
Soran+1 yıl16Bin.. fakat başarıya ulaşamayıp, emek ve zaman kaybetme ihtimalim de var.
Soran+1 yılZannetmiyorum oralardan burslu tutmaz. 1 sene kayıp değildir, eğer başarırsan. Işler ters gidebilir sınavda, bu yılki başarıyı da yakalayamabilirim. Bana kalırsa Ytü kötü üniversite değil. Ortalama üstü olduğunu düşünüyorum. Benim istediğim bölüm de Itü , Ytü ve birkaç özel üni var. En iyisi itü, sonra tartışmasız Ytü geliyor bu alanda. Muhtemelen tercih yaparım.
Soran+1 yılO saydıkların ortalama üstü okullar değil, Türkiye'nin en iyi okulları... Yarını göreceğimizin garantisi yokken, gelecek yıl için "Hiçbir şey ters gitmez, her şey güzel olur." demek çok absürt olur. Gergin geçirilen fazladan bir yılın sonunda istediğime ulaşamazsam, yıkım olur benim için. Hangi ünide okuyorsun?
Soran+1 yılBilkent mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar da kotulenecek bir universite degil
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar kötülenecek bir üni o zaman?
Cevap sahibi+1 yılKotulemem ben aksine hedefimdi bir ara tutturamadim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir cok iyi bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayor. kotu degil
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem