+1 yılGüzelim ben de şu an Paramedik için hazırlanıyorum ve sözel çıkışlıyım. Eczane hizmetleri okudum yeni mezun oldum. Bir sene düşündüm araştırdım ne yapayım kendi hayatımı nasıl düzene sokayım ben ne istiyorum diye. Ve ambulans istasyonlarında çalışan arkadaşlarım ve doktor arkadaşlarım vardı biraz da sosyal araştırma ile Paramedik bölümüne karar verdim. Şimdi dışarıdan görene Paramedik bölümü çok ağır geliyor ama öyle değil. Hafta da üç gün çalışıp dört gün izin yapıyor ve maaşı 3.850 tl. Bölge sorumlusu olursan 7-8 bin tl arası değişiyor. İstasyonda arkadaşlarım ile biraz zaman geçirip gözlemledim, tv, internet ve yatak, koltuk, mutfak.. yani bir ev gibi bütün ihtiyaçlar var. Zannedildiği aksine çok fazla olay olmuyor nadiren büyük vakalar geliyor onun dışında basit vakalar ile karşılaşıyorsun. Ve her zaman bir vaka olmuyor. Sırayla uyuyor ve dinleniyorsun. Ben şu an o bölü için hazırlanıyorum hafta da 3 gün çalışıp 4 günde de bir karavan alarak gezebildiğim kadar gezip, doğa ile iç içe olmak istiyorum. KPSS puanı da öyle yüksek değil 70 küsürden alıyor. Bölge sorumlusu sınavlarında da başarılı oldu mu başka da birşeye gerek yok. ATT okuyan yani sağlık meslek lisesi çıkışlılar "ataması zor, maaşı az vs" gibi cümleler kurup seni yanıltmasın. Devlet onlara diyor ki "Sen zaten att çıkışlısın bir özel hastaneye de girersin yok ben üniversite okumadan atanayım diyorsan KPSS sınavında 80 küsür bir puan yapman lazım daha kolay atanmak istiyorsan da üniversiteyi oku bilgini genişlet o diplomayı al ve daha kolay atan" olay bu kadar basit. 2 yıllık bir bölüm ve puanları da öyle yüksek değil. 300 puan yapamayan da otursun evde evlili programı izlesin ben sözelci olmama rağmen bu yola girdim ve yapacağım. Hacettepe bile ki çok başarılı bir üniversite 366 puan istemesine rağmen 300 puan'dan aldı geçen sene. Sadece çaba, sabır ve dua. İnsanın istedikten sonra başaramayacağı hiç birşey yok. Vazgeçmeyin. Hayatımızı güzelleştirmek bizim elimizde.
100 Yorumla
bnce hemşirelik çünkü benim gibi düz lise mzunuymuşsun bende şu an tıbbi sek. okuyorum hep saglık meslk. dersleri görüyoruz şu an ve çok zorlanıyorum sana tavsiyem hemşirelik oku çünkü paramedik çok zor bildiğin doktor oluyosun ambulans doktoru çok fazla bilgi gerek sanki hemşirelik ona bakarak daha kolay gibi
112 Yorumla
Soran+1 yılmaas farkı var mı bide ben 4 yıl okumakta istemiyom
Soran+1 yılzormuymus paramedic kuzenin bsey dyomu yorucu veya keske okumasaydım dye
Soran+1 yılhemşirelikmi diyon yani son kararınbmı canısı
Soran+1 yılparası aynıysa :) eger hemşirelik olsun madem
Soran+1 yılni demek canım :* hakketin
- +1 yıl
Öncelikle sağlık lisesi okuyan kişi olarak yazıyorum düz liseden gecis yapman için çok çalışman lazım çünkü paramedik , hemsir , ATT bölümlerinde sağlık lisesi çıkarılara öncelik veriliyor yani çok calisman lazım ama hemsirkik tavsiye ederim iş imkanı çok paramedik art falan çoğu kişi girmek istiyor sıkıntıli biraz hemşirelik daha ideal Allah gönlüne göre versin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. ikisi de iyi.. birinde 2 yıl okuyorsun hayata erken atılıyorsun fark bu
012 Yorumla
Soran+1 yılama ben düz liseyim ya
Soran+1 yılparamedic almıyo ama işte düz liseden
Soran+1 yılarkadasınızmı gtti kac puanla hangi ünüde okuyo yardımcı olur musunuz bir
Soran+1 yılevet degil.. peki memnunmuymus sectiğine? yoksa hemşirelikmi iyimiş?
Soran+1 yılcok kararsızım ya
Soran+1 yılne kadar alıyomus
Soran+1 yılanladım peki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılHemşirelik diyorum ayrıca tıp okuyan birisinin paramedic bölümünü duymaması ilginç :)
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya salalıyodu zaten engelledim :)
+1 yılMerhaba ben sağlık abulalanslik tip yardım için bir kaç birşey sorucam. Sağlık ambulans lık için 2 sene ola biliyonmu liseden okuyacağım 2 sene sadece peki onu biliyorum ya
00 Yorumlatabi ki hemsirelik. huc dusunme bile
01 Yorumla
Soran+1 yılnye ama ambulans arkası daha iyi degilmi sebep ne hem ben 4 yıl okumakta istemiyom
+1 yıl4 yıllık hemşire derim bir tıp öğrencisi olarak
16 Yorumla
Soran+1 yılnye paramediclik degilki sbeep yani
- +1 yıl
burası türkiye o bölüm ü hiç duymadım. ve hemşirelik şu an için garanti yani paramedic ne olacağıbelli olmayabilir. ha belki şu anda iyidir ama ileri vadeyi düşünmk gerekir
Soran+1 yılparamedic demek zaten ambulans arkası emşire demek sadece görev yeri farklı :D hahahah
Soran+1 yılsen nasıl tıp ögrencisisin emin misin
- +1 yıl
bizim öyle çok ayrıntıyla işimiz olmuyo yani hemirenin ayrıntılarıyla :)
Soran+1 yılsen tıp falan okumuyon kaybol
+1 yılokuma anacım boşver adsf
11 Yorumla
Soran+1 yılnye ya :)
hemişre
110 Yorumla
Soran+1 yılnye özellikle hemşire bne 4 yıl okumak istemiyom hemen meslege baslamk istiyom ama
Soran+1 yılvar mı cevrende
Soran+1 yılmaaşları ne kadarmıs
Soran+1 yılözelde calısan 7 binmi en fazla 1800 verirler :)
Soran+1 yılhangi hastaneymiş o özeller genelde az verir dye biliyodum
noldu bende senin gibiyim bölüme gittin mi? nasıl?
00 Yorumla
+1 yılhemşire ol daha iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılnye hemşire özellikle
Hemşirelik tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılnye özellikle hemşire bne 4 yıl okumak istemiyom hemen meslege baslamk istiyom ama
+1 yılhemşirelik seç
07 Yorumla
Soran+1 yılnye hemşire ilk yardımcı daha iyi degilmi hemde 2 yıl
- +1 yıl
ben dr okuyorum , bu yüzden dedim hemşire ol
karar senin yinede
Soran+1 yılmaaş farkı var mı peki
- +1 yıl
olmaz olurmu tabiki var
Soran+1 yılparamedic kac alıyo hemşire kac? aradki fark cok muki
- +1 yıl
son durumları bilmiyorum araştır onları sonucta benim ilgi alanım değil hemşirelik :D
Soran+1 yılpeki tesekkür ederim ben arstrdım 73 milyon fark var
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar